>> آشپزی و تغذیه >> دانستنی های مواد غذایی >> ارزش غذایی بستنی

ارزش غذایی بستنی

ارزش غذایی بستنی


ارزش غذایی بستنی

دستگاه بستنی ساز ،  دستگاه بستنی ساز رولی تک سینی ، دستگاه بستنی ساز رولی تک سینی تاپینگ ، دستگاه بستنی ساز رولی دو سینی تاپینگ  دستگاه هایی هستند که با آنها نوعی بستنی ارگانیک را تهیه میکنند این بستنی ها که به بستنی رولی ، بستنی فیتیله ای ، بستنی هزار مزه ، بستنی کاردکی ، بستنی تایلندی و بستنی سنگ سرد معروف هستند علاوه بر طعمی بینظیر و ظاهری زیبا دارای ارزش غذایی بالایی نیز میباشد .در این مطلب سعی بر آن داریم که مطالبی در مورد ارزش غذایی بستنی خدمت شما ارائه دهیم .

ارزش غذایی بستنی

بستنی، محصول لبنی منجمدی است که از ترکیب و فرایند مناسب خامه و بعضی از فراورده‌های لبنی با شکر و مواد طعم‌دهنده به دست می‌آید و می‌تواند حاوی پایدار‌کننده‌ها، قوام دهنده‌ها و رنگ نیز باشد.
ارزش غذایی بستنی به ارزش غذایی مواد اولیه ای که در ساخت بستنی مصرف می‌شوند، بستگی دارد. به عنوان مثال چربی بستنی 3-2 برابر چربی شیر است و پروتئین بستنی کمی بیش‌تر از شیر می‌باشد؛ در ضمن حاوی مواد غذایی دیگر مانند میوه، تخم‌مرغ  و شکر می‌باشد. این‌ها ارزش غذایی بستنی را افزایش می‌دهند.
هم‌چنین بستنی یکی از عالی‌ترین منابع انرژی می‌باشد که 3- 2 برابر شیر چربی دارد و بیش‌تر از نصف مواد جامد آن قند(ساکارزو لاکتوز) است؛ بنابراین انرژی بالایی دارد.
 بستنی به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا، برای کودکان و افراد لاغری که می خواهند چاق شوند، خوراکی مفیدی است.
همانند شیر، بستنی ، و مخصوصا بستنی های رولی که در آنها از تکه های میوه تازه هم استفاده میشود منبع غنی از ویتامین است؛ ویتامین‌هایی که بدون آن‌ها رشد و سلامتی انسان دچار اختلال می‌شود. بستنی منبع عالی از ویتامین A،  منبع خوبی برای ویتامین‌های B1 (تیامین) ، B2 (ریبوفلاوین) ، B3 (نیاسین)  و ویتامین E  می‌باشد. در بستنی میوه‌ای ویتامین C  نیز موجود است.
مواد جامد بدون چربی شامل پروتئین، قند و مواد معدنی مانند سدیم،  پتاسیم، گوگرد، کلسیم  و  فسفر  بوده که برای رشد و سلامت انسان ضروری است.
بستنی به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا، برای کودکان و افراد لاغری که می خواهند چاق شوند، خوراکی مفیدی است.

خصوصیات یک بستنی خوب:
با وجود توجه کافی در تمام جنبه‌های تولید، گاهی معایبی در محصول تولیدی مشاهده می‌شود، به عنوان مثال اختلاف در میزان شیرینی، موجب بروز تفاوت اساسی در طعم و مزه می‌گردد.

بستنی باید دارای ظاهر مطلوب (نسبتاً سنگین و تا اندازه‌ای قابل جویدن) بوده و تمام اجزای تشکیل‌دهنده‌ی آن با نسبت‌های معین (نه بیش از حد) به خوبی با هم مخلوط شود؛ به عنوان مثال در صورتی که بستنی خیلی شیرین یا خیلی بی‌طعم باشد، معایب مشخصی حاصل می‌گردد.

درجه‌ی حرارت بستنی در هنگام خوردن، از نظر تشخیص طعم آن اهمیت زیادی دارد. درجه‌ی حرارت برای این منظور، بستگی به میزان ماده‌ی خشک و افزایش حجم بستنی دارد؛ ولی در صورت پایین بودن دما، ذائقه به وسیله‌ی سرما بی‌حس شده و قضاوت در مورد خصوصیات کیفی آن میسر نخواهد شد. در صورت بالا بودن دما، احتمالاً بستنی ذوب شده و مقدار زیادی از خصوصیات خود را از دست خواهد داد.

معایب زیادی ممکن است در طعم و بافت بستنی ایجاد شود. بسیاری از معایبی که به طعم بستنی مربوط هستند، در اثر مصرف مواد اولیه‌ی نامرغوبی است که به مدت طولانی و با روش‌های نامناسب در انبار نگه‌داری شده اند. با اعمال مدیریت دقیق می‌توان از بروز چنین معایبی جلوگیری کرد.
بیش‌ترین معایب حاصل شده در طعم و مزه‌ی بستنی، مربوط به مصرف فراورده‌های لبنی ترش شده با کیفیت پایین، کره نگه‌داری شده در شرایط نامناسب یا تغییرات ایجاد شده در طعم در اثر عمل‌آوری نادرست می‌باشد. در صورتی که شیر و فراورده‌های آن در دمای نسبتاً بالا حرارت داده شود، «طعم پختگی» در آن ظاهر می شود که در محصول نهایی نیز باقی خواهد ماند. بعضی مواقع شیرخشک نیز ممکن است دارای طعم مزبور باشد که در نتیجه باید از مصرف آن خودداری شودد. برای جلوگیری از ایجاد طعم مزبور، توصیه می‌شود از مواد اولیه با کیفیت بالا و فرایند صحیح استفاده شود.
 بیش‌ترین معایب حاصل شده در طعم و مزه‌ی بستنی، مربوط به مصرف فراورده‌های لبنی ترش شده با کیفیت پایین، کره نگه‌داری شده در شرایط نامناسب یا تغییرات ایجاد شده در طعم در اثر عمل‌آوری نادرست می‌باشد.
اسیدیته‌ی شیر و خامه ممکن است در اثر نگه‌داری نامناسب افزایش یافته و باعث ترش شدن آن‌ها شود. هم‌چنین اگر آمیخته‌ی بستنی به طور صحیح عمل‌آوری نشده و قبل از انجماد در دمای بالاتر از 7 درجه ی سانتیگراد نگه‌داری شود، ممکن است اسیدی و ترش گردد. با انتخاب، نگه‌داری و جابجایی صحیح اجزای تشکیل دهنده‌ی بستنی و عمل‌آوری مناسب آمیخته، می‌توان از بروز معایب مزبور جلوگیری کرد. بعضی از انواع شیرها ممکن است طعم علوفه‌ای خاصی داشته باشد که باید از مصرف چنین شیرهایی در تهیه بستنی خودداری گردد. در صورتی که کره و سایر چربی‌ها در محدوده‌ی زمانی لازم مصرف نشده و در شرایط انباری صحیحی نگه‌داری نشوند، ممکن است تند یا اکسیده گردند.
هر گونه چربی مشکوک به دارا بودن طعم نامطبوع، نباید در بستنی‌سازی مورد استفاده قرار گیرد، زیرا طعم ناخوشایند چربی به آسانی در محصول نهایی قابل تشخیص خواهد بود.

تغییر طعم در اثر نگه‌داری
اگر بستنی به مدت طولانی نگه‌داری شود، ممکن است مقداری از طعم خود را از دست داده و طعم‌های نامطلوب از سردخانه جذب آن شود. به ویژه اگر درجه‌ی حرارت سردخانه در نوسان باشد، سفت‌تر می گردد. این معایب را می‌توان با استفاده از سیستم صحیح انبار‌داری و جلوگیری از نگه‌داری طولانی مدت بستنی، کاهش داد.





تعداد بازدید از این مطلب: 333


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* بستنی رولی - دستگاه بستنی ساز رولی * ازدواج فامیلی و ضرورت مشاوره پزشکی قبل از ازدواج * خواص بستنی * اثرات ام اس بر بینایی * آشنایی با خواص درمانی زرشک * طرز تهیه کیک اسفنجی * خواص نارنگی * چه نوع عینک آفتابی ای برای کودکانمان بخریم؟ * طرز تهیه توپک مرغ و قارچ سوخاری برای کودکان بد غذا * خطرات بلعیدن باتری توسط کودک * شاه‌دانه * ترجمه قرآن و حدیث؛ چالش های پیش رو * دل نوشته های زیبا و تکان دهنده * قفل کردن صفحه کلید بدون نرم افزار * طرز تهیه دسر هندوانه * چگونه حافظه ی گوشی های اندروید خود را بیفزایم؟ * طرز تهیه تارت میوه ای * پلاستو فوم چیست؟ - ویژگیهای پلاستو فوم * خواص سنجد * پاک کردن تاریخچه ی چت در مسنجر * رونمایی ناسا از روبات میمون نما * احتباس آب در بدن و تغیرات هورمونی * مراقبت از پوست و مو برای مردان * مورد داشتیم که ... * ۱۵درمان خانگی برای آفتاب سوختگی * استاتوس های طنز و خنده دار فیسبوک * سخنان دکتر محمود حسابی(1) * 6 دلیل خوب برای خوردن بیشتر پرتقال * دلیل عصبانیت زیاد شما چیست؟ * 10 خاصیت چای بابونه * علائم روی مواد غذایی نشانه چیست؟ * طرز تهیه کباب مرغ یونانی * خورشت بامیه * بازار اردبیل * تخمه‌ی کدو * خورشت گوشت * با نور خورشید لاغر شوید! * طرز تهیه اسموتی گلابی موز * توصیه کارشناسان برای نگهداری میوه و سبزیجات * خواص بادام هندي * طرز تهیه سالاد شیرازی * خواص کنجد * خواص شگفت انگیز کدو تنبل * فوائد روزه * دلایل کبد چرب در جوانان * اس ام اس چهارشنبه سوری * خواص تمشک و فواید فوق العاده آن * طرز تهیه شنیسل روسی * خواص انبه * جاذبه های گردشگری استان خوزستان * طرز تهیه بیفتک پلو * بستنی و عدم ناباروری * فرق دست نویسی و تایپ در اطفال * یک تقویت کننده عالی برای ابروهای تان درست کنید * علائم کم کاری و پر کاری تیروئید * لذّت زندگى‏ * خواص چای ترش * معرفی جاذبه های گردشگری شهر ری * بوستان نهج البلاغه * با یک کلیک دسکتاپ خود را قفل کنید + آموزش * اعمال شب اول ماه رجب * خواص درمانی شلیل * چشمه ی غربال بیز * کوه عقاب * 7 عادتی که روی پوست خط می اندازند * 22 حدیث نورانی در فضیلت کربلا و زیارت قبر امام حسین علیه السلام * تیک های عصبی وراهکارهای رفع آن * مشکل تایپ فارسی در نوار آدرس فایرفاکس * آیس رولی بستنی هزار مزه * شامی کباب سبزیجات