>> آشپزی و تغذیه >> دانستنی های مواد غذایی >> بستنی و سرگذشت بستنی

بستنی و سرگذشت بستنی

بستنی و سرگذشت بستنی


بستنی و سر گذشت آن چیست؟

دستگاه بستنی ساز ، دستگاه بستنی ساز رولی ، دستگاه بستنی ساز رولی تک سینی ، دستگاه بستنی ساز رولی تک سینی تاپینگ ، دستگاه بستنی ساز رولی دو سینی تاپینگ از جدید ترین دستگاه هایی هستند که با آنها میتوان انواع بستی های بی نظیر و خوشمزه از جمله بستنی رولی یا بستنی کاردکی را تولید کرد. امروزه  بستنی های  متفاوتی مناسب با ذایقه و سلیقه ی افراد تولید میشود .

بستنی ، مورد علاقه میلیونها نفر در سراسر جهان است. چون مغذی، چرب، شیرین، بسیار خوشمزه، خوش ذائقه و حتی چشم نواز است. برای همین نوشتن درباره بستنی و شناختن آن کار دلپذیری است. بستنی مخلوط منجمدی از ترکیب اجزای شیر، مواد شیرین کننده، پایدار کننده، امولسیفایر و مواد مولد عطر و طعم است. در ترکیب بستنی مواد دیگری مثل فراورده های تخم مرغ، رنگ و نشاسته هیدرولیز شده نیز ممکن است به کار رفته باشند. قبل از انجماد عملیات سالم سازی و همگن سازی روی این اجزا که در ترکیب به آن مخلوط بستنی گفته می شود، انجام می گیرد. عملیات انجماد شامل حذف سریع دما همزمان با همزدن مخلوط به جهت عمل هوادهی است، به طوری که محصول منجمد دارای بافت نرم و مناسبی می شود. بستنی یک ماده خوراکی خوشمزه، مغذی، سلامت بخش و نسبتاً ارزان است. 70 گرم بستنی (به عنوان یک وعده خوراکی متوسط) تقریبا 130 کیلوکالری انرژی تولید می کند. بستنی حاوی پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامین A، ریبوفلاوین و تیامین است. ترکیب بستنی بسته به بازار مصرف ممکن است خیلی تغییر کند. پیشینه تاریخی بستنی هرچند صنعت بستنی سازی عمدتاً در ایالات متحده رشد و توسعه یافته، ولی از اروپا به آمریکا رفته است. بستنی احتمالاً از تکامل نوشیدنی های یخی و آلاسکا یخی که در قرون وسطی در اروپا مصرف آنها متداول بوده است، ناشی شده است. مسلم است که در یک قرن قبل از میلاد مسیح، شراب و عصاره میوه جات و عسل به وسیله یخ سرد می شد و برف نیز از کوه ها به دربار امپراطور روم، نرون، حمل می شده است. زمانی که مارکوپولو در قرن سیزدهم پس از سفر معروفش به مشرق زمین به ایتالیا بازگشت، دستورالعمل هایی برای تهیه بستنی یخی با خود داشت که گفته می شود هزاران سال در آسیا از آنها استفاده می شده است. هنر ساخت این محصولات سپس طی چند قرن بعد به فرانسه، آلمان و انگلستان رفت. بستنی احتمالاً به وسیله اولین مستعمره نشین های انگلیسی وارد ایالات متحده شد. جورج واشنگتن در تابستان 1790 مبلغ 200 دلار برای خرید بستنی در شهر نیویورک خرج کرده است. رشد و گسترش تولید شیر تغلیظ شده و شیر خشک، معرفی پاستوریزاتور، هموژنایژر و فریزرهای پیشرفته و سایر تجهیزات تولید، موجب رشد صنعت بستنی سازی تا بعد از سال 1900 گردید. یک آمریکایی که صاحب امتیاز پارکی تفریحی بود، یک لیوان لیموناد را که قاشق در داخل آن بود، در یک شب سرد جلوی پنجره باز گذاشته بود و لیموناد تا صبح در اثر سرما منجمد شده بود. او لیوان را درون آب گذاشت و لیموناد منجمد را همراه قاشق از لیوان بیرون آورد و اختراع خود را در سال1924 به ثبت رساند. در دهه 1940 به دلیل جنگ جهانی دوم صنایع بستنی سازی تحت الشعاع دوران جنگ بود. موسولینی بستنی را یک خوراکی خیلی آمریکایی می دانست و فروش آن را در ایتالیا ممنوع کرد. تأثیر تلوزیون بر بازار بستنی از سال 1950 شروع شد. در واحدهای جدید و نوظهور بستنی سازی هم اکنون امکان تولید صدها نمونه از انواع مختلف بستنی وجود دارد. بعضی از تولید کنندگان بستنی انواعی از بستنی های کیکی و کلوچه ای و اشکال مختلف بستنی قالبی را به خصوص در سطح خرده فروشی ها عرضه می کنند. صنعت بستنی سازی هم اکنون به یک تجارت بزرگ تبدیل شده و یکی از بزرگ ترین خواسته های بشر را در زمینه تأمین غذا بر آورده نموده است. تولید و مصرف مقام اول در زمینه تولید و مصرف بستنی در جهان را مردم ایالات متحده به خود اختصاص داده اند. مقام های بعدی به ترتیب مربوط به کشورهای نیوزیلند، استرالیا، بلژیک، لوکزامبورگ، سوئد و کانادا است. اولین افرادی که بستنی مصرف می کردند، اقشار خاصی از جامعه و از میان ثروتمندان بودند. هم اکنون نیز بعضی از انواع بستنی نوعی هدیه اشرافی محسوب می شود و به دلیل قیمت زیاد، پاره ای از متمولین آن را مصرف می کنند. ولی بیشتر انواع بستنی برای توده مردم تولید می شود.

 برچسب ها : دستگاه بستنی ساز ، دستگاه بستنی ساز رولی تک سینی ، دستگاه بستنی ساز رولی تک سینی تاپینگ ، دستگاه بستنی ساز رولی دو سینی تاپینگ ،بازرگانی دوریا -آیس رولی- بستنی ارگانیک - بستنی فیتیله ای  - دستگاه بستنی ساز هزارمزه - دستگاه بستنی ساز کاردکی 





تعداد بازدید از این مطلب: 312


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* طرزتهیه پای سیب دسر خوشمزه * پنج خطای شناخته شده در مصرف سیر * خواص مويز * طرز تهیه شیرینی مشهدی * 12فرمان خودمراقبتی نوجوانان برای پیشگیری از اچ.آی.وی/ ایدز * بوپرنورفین * طرز تهیه جواهر پلو * طرز تهیه شامی پوک * كاخ موزه نياوران * چه نوع عینک آفتابی ای برای کودکانمان بخریم؟ * ولادت حضرت ابوالفضل علیه السلام * پلاستو فوم چیست؟ - ویژگیهای پلاستو فوم * شکلات TWIX * گیاهان رقیق کننده ی خون * چگونه استعداد کودکان خود را بشناسیم * طرز تهیه سوپ سبزیجات * ماسکی بسیار خوب برای پوست های چرب و جوش دار * بزرگترین بستنی جهان * سس شکلات هرشیز * کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار * طرز تهیه خورش فسنجان * چگونه ریموت کنترل ها را تمیز کنیم؟ * دانه ی کینوا و خواص آن * سینی نشا * شربت ‌های سنتی مناسب برای روزهای گرم * عوارض قرص ضد بارداری LD بر بدن * چه چیزی باعث میگرن می شود؟ * فواید زنجبیل برای سلامت * هيچ باكى از مرگ نداشتم! * فوايد زیاد سير براي سلامتي * سوپ کلم * سیب را با چای سبز، همزمان میل کنید * آموزش و طرز تهیه کباب کوبیده * دلایل دروغگویی کودکان * جلوگیری از شل شدن پوست بعد از کاهش وزن * بشارت سليمان نبى به پيامبر اسلام‏ * پیامک های تولد حضرت علی (ع) * گیاه اسطوخودوس * آلو خشک و تاثیر آن بر سلامتی * بوستان بانوان نرگس * پاک کردن جای انگشت از روی ظروف استیل * زنان ورزشکار و تغذیه ی مناست * چگونه عکس‌های پاک شده از روی تلفن همراه یا دوربین را ریکاوری کنیم؟ * بلند ترین بادگیر جهان * دل نوشته (1) * طراحی و ساخت اسکنر فشار کف پا * دستگاه بستنی ساز رولی با تاپینگ آیس رولی * شوید پلو با نخود فرنگی * با هم بخندیم * IP چیست و چه کاربردی دارد؟ * کمبود آهن را ساده نگیرید! * مهد کودک قبل از مدرسه خوب است یا بد * طنز مثلا الکی... * کسانی که زیاد آرایش میکنند چه ویژگی شخصیتی دارند؟ * پارک ساعی * خواص لیمو شیرین * اکلیل کوهی یا رز ماری * جملات کوتاه و ارزشمند از بزرگان * طرز تهیه باقالی قاتق غذای گیلانی * پیتزا سبزیجات در سبک ناتورالیسم * خواص نوتلا - نوتلا در بستنی کاردکی * طرز پخت خورش کرفس * طرز تهیه فيله سالمون مخصوص شب عید * دسر ماست و لبو * خواص عرق آویشن * طرز تهیه ی استیک مرغ با قارچ * خواص بی نظیر پیاز * اس ام اس خنده دار (6) * توبه مرد شراب‏خوار * امگا3 و تاثیرآن بر چشم