>> آشپزی و تغذیه >> دانستنی های مواد غذایی >> کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار

کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار

کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار


کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی :

    صنایع لبنی : به عنوان یک بافت دهنده مناسب در محصولات مختلف لبنی نظیر ماست، پنیر، خامه صبحانه و قنادی ، بستنی، دوغ و غیره مصرف می‌شود.
    صنعت شیرینی و شکلات : از آگار در تهیه روکش ها (Topping) و همچنین در تزیینات لبنی وغیر لبنی روی شیرینی و شکلات (Icing)، بستنی از جمله بستنی رولی  به وفور استفاده می‌گردد.
    محصولات ژله ای : با توجه به ویژگی ژله سازی آگار آگار از آن به عنوان جایگزین ژلاتین در محصولات ژله ای نظیر پودر ژله، پاستیل و ژله آماده استفاده می گردد.


روش استفاده از آگار آگار: 

مرحله ی اول: 

    مهمترین چیزی که در استفاده از آگار آگار باید بدانید این است که باید حتما داخل یک مایع حل بشه و بعد استفاده شود . یعنی شما نمی تونید مستقیم پودر آگار آگار رو توی غذا یا دسر بریزید. 


    آگار آگار رو می تونید در آب ، آبمیوه، شیر، چای یا هر مایع دیگه ای مخلوط کنید. فقط اگر مایع اسیدیه (مثل آبِ لیمو ترش یا پرتقال) میزان پودر آگار آگار رو باید بیشتر بریزید. 
    از آب کیوی، هلو، آناناس و انبه ی تازه برای حل کردن آگار آگار نمی تونید استفاده کنید. این میوه ها آنزیمی دارن که مانع بسته شدن ژلاتین می شه. شما می تونید از آبمیوه ی کاخونه ای این میوه ها استفاده کنید یا آبمیوه ی طبیعی رو حرارت بدید و بعد  آگار آگار رو باهاش قاطی کنید. 
    میزان مایعی که  آگار آگار باید توش حل شود در مطالب بیعدی گفته خواهد شد ولی اگر نوشته نشده بود، برای یک پیمانه مایعات یک قاشق چایخوری آگار آگار کافیه. 
    در تمام رسپی هایی که از پودر ژلاتین استفاده شده به همون میزان می تونیدآگار آگار رو جایگزین کنید اما انتظار نتیجه ی یکسان نداشته باشید. بافت دسرهایی که با آگار آگار تهیه می شه سفت تره.


مرحله ی دوم: 

بعد از اینکه آگار آگار رو در مایع مورد نظر حل کردید، روی حرارت بذارید و هم بزنید تا به جوش بیاد. در صورتیکه از پودر  آگار آگار استفاده کردید به مدت 5 دقیقه و در صورتیکه از پرک یا بار استفاده کردید 10 تا 15 دقیقه باید بجوشه. 
در طی این مدت مواد رو هم بزنید تا  آگار آگار کاملا در مایع حل شه. در طی این مرحله با آب رسانی به آگار آگار حالت ژله ایش رو فعال می کنید. 
با توجه به اینکه آگار آگار در دمای کمتر از 45 درجه ی سانتی گراد (113 درجه ی فارنهایت) می بنده و مسلما دمای خونه ی شما کمتر از 45 درجه است. پس در همین مرحله که در حال جوشه و دقایقی بعد از خاموش کردن می تونید طعم دهنده ها، رنگ خوراکی یا میوه هایی که مد نظر دارید رو بهش اضافه کنید. 
برای تست کردن طعم و غلظتِ دسر، یک بشقاب خنک (قبلا در فریزر گذاشتید) رو کنار دستتون بذارید. یک قاشق کوچیک از دسرِ توی دیگ رو روش بریزید، دسر سریع خودش رو می بنده. حالا می تونید طعم و غلظت رو تِست کنید. اگر غلیظ بود آب رو بیشتر کنید و اگر غلظتش کم بود بیشتر بذارید بجوشه در صورتیکه طعمش هم مشکلی داشت می تونید تغییراتی بدید. 

اگر هم حواستون نبود و بدون اینکه تست کنید آگار آگار رو در قالب ها ریختید و بست اصلا نگران نباشید. می تونید به راحتی دوباره آگار آگار رو روی حرارت بذارید، مایع کنید و تغییرات لازم رو بدید.


مرحله ی سوم: 

بعد از حل کردن آگار آگار و مخلوط کردن مواد مورد نظر مخلوط رو توی قالب ها بریزید. می تونید از هر جنس قالبی که دوست دارید استفاده کنید و یا توی ظرف سرو بریزید. برای اینکه دسر خوب ببنده به نکات زیر باید دقت کنید: 

    موقعی که دسر رو داخل قالب می ریزید تا زمانی که خودش رو بگیره به هیچ وجه هم نزنید و ظرف رو تکون ندید، این کار باعث بریده شدن دسر می شه. 
    ظرف ها رو به هیچ وجه چرب نکنید و کاغذ، سلفون یا فویل نندازید. چربی باعث نبستن دسر می شه.
    اگر دسر نوعیه که باید سرد سرو شه، ابتدا بذارید در دمای محیط دسر ببنده و بعد توی یخچال بذارید تا خنک شه. 
    آگار آگار در 85 درجه ی سانتی گراد مایع می شه در صورتیکه پودر ژلاتین در 35 درجه ی سانتی گراد پس برای روزهای گرم و تابستونی بهتره آگار آگار رو جایگزین ژلاتین کنید. به همین دلیل ژله اي كه با ژلاتين درست ميشه تو دهن ذوب ميشه ولی دسرهای آگار آگار بايد جويد و خورد.

 

 





تعداد بازدید از این مطلب: 857


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* 25 درس برای داشتن زندگی ساده تر * خاکشیر * آموزش نصب مادربورد * دستگاه بستنی ساز * زیباترین الگوی یک زندگی آسمانی * لطفا آلبالو بخورید! * اس ام اس چهار شنبه سوری (1) * دعای روز شنبه * خوردن شوید سرفه و تنگی نفس را بهبود میبخشد * تست سنجش عشق در زندگی مشترک * هيچ باكى از مرگ نداشتم! * عظمت شب قدر * خواص خرمالو * لیموناد صورتی با تکه های ژله * استاتوس های طنز و خنده دار فیسبوک(1) * فرق دست نویسی و تایپ در اطفال * شیوع سرطان سر و گردن در کشور * شاه‌دانه * استاتوس های طنز و خنده دار فیسبوک(2) * کاهش وزن با نوشیدن آب گرم بعد از هر وعده غذایی * خواص تغذیه‌ای و درمانی گیاه پیازچه * طرز تهیه حلوای کدو حلوایی * چرا چربی های دور شکم شما آب نمی شوند؟ * طرز تهیه سینه مرغ گریل شده * طرز تهیه خورش فسنجان * پلاستو فوم چیست؟ - ویژگیهای پلاستو فوم * طرز تهیه کوکوی کدو سبز * بستنی رولی - بستنی تایلندی * درمان بیماران کلیوی با سلول‌های بنیادی وارد فاز بالینی شد * نشانه‌های فساد ماست چیست؟ * شکلات اسنیکرز (Snickers) * آبشار دره عشق، اردل * ۵ قانون طلایی ضد پیری پوست * پنج نکته که باید درباره اپلیکیشن PHOTOS در آیفون بدانید * جاذبه‌های طبیعی استان خوزستان * نکات جالب روانشناسی در مورد خواب دیدن * یک برنامه غارنوردی برای مسافران خوزستان * طرز تهیه شیرینی شکری * دستگاه بستنی ساز - بستنی رولی * گیاه معجزه گر و مهمترین خواص درمانی بابونه * چند روش برای تازه ماندن و ماندگاری بیشتر بعضی سبزیجات * طرز تهیه چای وانیلی با یخ * استراگانف با کوفته ریزه، شام ایتالیایی * خواص انجير خشك * سخنان شیهد مطهری * دسر ماست و لبو * خواص كشمش * طرز تهیه بادمجان با سس ماست * انبه و تقویت چشم و پوست * تخمه‌ی کدو * دلایل کبد چرب در جوانان * 10 عادت غلطی که به قلب آسیب می زنند * باز شدن اشتها پس از ترک سیگار * گیاه رازیانه و خواص آن * در مورد جوش چه میدانید؟ * خطرات بلعیدن باتری توسط کودک * طرز تهیه نان پنجره ای * بهترین ماسک برای پوست های چرب و جوش دار * عاشقانه ی دلتنگی * تیک های عصبی وراهکارهای رفع آن * پاناکوتای قهوه یک دسر ایتالیایی * سری جدید جوک و اس ام اس های خنده دار اسفند 93 * سیب زمینی * لذّت زندگى‏ * جوک و اس ام اس خنده دار تبریک عید * طرز تهیه کیک بستنی شکلاتی * فوائد روزه * لطیفه های خنده دار لاین و وایبر (1) * دیدنی‌های آبادان در یک نگاه * ضربان قلب در ورزشکاران