>> آشپزی و تغذیه >> دانستنی های مواد غذایی >> کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار

کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار

کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار


کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی :

    صنایع لبنی : به عنوان یک بافت دهنده مناسب در محصولات مختلف لبنی نظیر ماست، پنیر، خامه صبحانه و قنادی ، بستنی، دوغ و غیره مصرف می‌شود.
    صنعت شیرینی و شکلات : از آگار در تهیه روکش ها (Topping) و همچنین در تزیینات لبنی وغیر لبنی روی شیرینی و شکلات (Icing)، بستنی از جمله بستنی رولی  به وفور استفاده می‌گردد.
    محصولات ژله ای : با توجه به ویژگی ژله سازی آگار آگار از آن به عنوان جایگزین ژلاتین در محصولات ژله ای نظیر پودر ژله، پاستیل و ژله آماده استفاده می گردد.


روش استفاده از آگار آگار: 

مرحله ی اول: 

    مهمترین چیزی که در استفاده از آگار آگار باید بدانید این است که باید حتما داخل یک مایع حل بشه و بعد استفاده شود . یعنی شما نمی تونید مستقیم پودر آگار آگار رو توی غذا یا دسر بریزید. 


    آگار آگار رو می تونید در آب ، آبمیوه، شیر، چای یا هر مایع دیگه ای مخلوط کنید. فقط اگر مایع اسیدیه (مثل آبِ لیمو ترش یا پرتقال) میزان پودر آگار آگار رو باید بیشتر بریزید. 
    از آب کیوی، هلو، آناناس و انبه ی تازه برای حل کردن آگار آگار نمی تونید استفاده کنید. این میوه ها آنزیمی دارن که مانع بسته شدن ژلاتین می شه. شما می تونید از آبمیوه ی کاخونه ای این میوه ها استفاده کنید یا آبمیوه ی طبیعی رو حرارت بدید و بعد  آگار آگار رو باهاش قاطی کنید. 
    میزان مایعی که  آگار آگار باید توش حل شود در مطالب بیعدی گفته خواهد شد ولی اگر نوشته نشده بود، برای یک پیمانه مایعات یک قاشق چایخوری آگار آگار کافیه. 
    در تمام رسپی هایی که از پودر ژلاتین استفاده شده به همون میزان می تونیدآگار آگار رو جایگزین کنید اما انتظار نتیجه ی یکسان نداشته باشید. بافت دسرهایی که با آگار آگار تهیه می شه سفت تره.


مرحله ی دوم: 

بعد از اینکه آگار آگار رو در مایع مورد نظر حل کردید، روی حرارت بذارید و هم بزنید تا به جوش بیاد. در صورتیکه از پودر  آگار آگار استفاده کردید به مدت 5 دقیقه و در صورتیکه از پرک یا بار استفاده کردید 10 تا 15 دقیقه باید بجوشه. 
در طی این مدت مواد رو هم بزنید تا  آگار آگار کاملا در مایع حل شه. در طی این مرحله با آب رسانی به آگار آگار حالت ژله ایش رو فعال می کنید. 
با توجه به اینکه آگار آگار در دمای کمتر از 45 درجه ی سانتی گراد (113 درجه ی فارنهایت) می بنده و مسلما دمای خونه ی شما کمتر از 45 درجه است. پس در همین مرحله که در حال جوشه و دقایقی بعد از خاموش کردن می تونید طعم دهنده ها، رنگ خوراکی یا میوه هایی که مد نظر دارید رو بهش اضافه کنید. 
برای تست کردن طعم و غلظتِ دسر، یک بشقاب خنک (قبلا در فریزر گذاشتید) رو کنار دستتون بذارید. یک قاشق کوچیک از دسرِ توی دیگ رو روش بریزید، دسر سریع خودش رو می بنده. حالا می تونید طعم و غلظت رو تِست کنید. اگر غلیظ بود آب رو بیشتر کنید و اگر غلظتش کم بود بیشتر بذارید بجوشه در صورتیکه طعمش هم مشکلی داشت می تونید تغییراتی بدید. 

اگر هم حواستون نبود و بدون اینکه تست کنید آگار آگار رو در قالب ها ریختید و بست اصلا نگران نباشید. می تونید به راحتی دوباره آگار آگار رو روی حرارت بذارید، مایع کنید و تغییرات لازم رو بدید.


مرحله ی سوم: 

بعد از حل کردن آگار آگار و مخلوط کردن مواد مورد نظر مخلوط رو توی قالب ها بریزید. می تونید از هر جنس قالبی که دوست دارید استفاده کنید و یا توی ظرف سرو بریزید. برای اینکه دسر خوب ببنده به نکات زیر باید دقت کنید: 

    موقعی که دسر رو داخل قالب می ریزید تا زمانی که خودش رو بگیره به هیچ وجه هم نزنید و ظرف رو تکون ندید، این کار باعث بریده شدن دسر می شه. 
    ظرف ها رو به هیچ وجه چرب نکنید و کاغذ، سلفون یا فویل نندازید. چربی باعث نبستن دسر می شه.
    اگر دسر نوعیه که باید سرد سرو شه، ابتدا بذارید در دمای محیط دسر ببنده و بعد توی یخچال بذارید تا خنک شه. 
    آگار آگار در 85 درجه ی سانتی گراد مایع می شه در صورتیکه پودر ژلاتین در 35 درجه ی سانتی گراد پس برای روزهای گرم و تابستونی بهتره آگار آگار رو جایگزین ژلاتین کنید. به همین دلیل ژله اي كه با ژلاتين درست ميشه تو دهن ذوب ميشه ولی دسرهای آگار آگار بايد جويد و خورد.

 

 





تعداد بازدید از این مطلب: 643


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* واقع بینی های قبل از ازدواج * خواص پونه * دلایل دروغگویی کودکان * تربیت و اصلاح در خانه و خانواده * استاتوس های طنز و خنده دار فیسبوک(2) * خواص درمانی زیره سیاه * طرز تهیه دلمه برگ مو * داستانی از بهلول * چای زرد چوبه و سم زدایی از کبد * 12فرمان خودمراقبتی نوجوانان برای پیشگیری از اچ.آی.وی/ ایدز * خواص انجير خشك * خواص آلبالو * ضربان قلب در ورزشکاران * چتر نجات هوشمند * یک شاخه رزماری یک دنیا خاصیت * جوک های جدید و خنده دار بسیار خفن و شاد * خواص شنبلیله * با اصول اولیه رنگ کردن مو آشنا شوید * پاک کردن لکه های مختلف آرایشی * شیرینی عسل و بادام * طرز تهیه پیتزا سیسیلی * روش درمانی مؤثر برای طاسی * آسم و ۷ قانون غذایی * جملات عاشقانه زیبا * با هم بخندیم * این افراد در یک قدمی سکته قلبی قرار دارند! * دسر برنج و نارگیل * طرز تهیه اسموتی گلابی موز * شخصیت شناسی از روی خوراکیهای مورد علاقه * سخنان دکتر محمود حسابی(1) * طرز تهیه ته چين مرغ * صحیح و غلط آب قند دادن به نوزاد * چگونه عمر ماشین لباس شویی را زیاد کنیم * از هندوانه چه می دانید؟ * رولت ژله رنگین کمان * جملاتی را که نباید به کودک گفت * اس ام اس خنده دار(7) * طرز تهیه ی خورشت قرمه سبزی * باورهاي درست و اشتباه در مورد مراقبت از پوست * خرمالو، فواید خرمالو، خاصیت خرمالو * هفت روش برای جلوگیری از هک شدن * اسماء * طرز تهیه کیک چوبی شکلاتی برای نوروز * بیماری کبد چرب * راهنمای کلی و مفید برای خرید لپ تاپ * توصیه هایی برای افراد مبتلا به دیابت * آیا هر نفرینی مستجاب می شود؟ * دستگاه بستنی ساز رولی و طرز تهیه بستنی رولی با آن * خواص توت * جوان خائف و مرد عابد * پانچ آناناس و لیمو * پیشگیری سرطان پروستات با گوجه فرنگی * بشارت سليمان نبى به پيامبر اسلام‏ * شاد هستيد يا غمگين؟ * قرص سیر چه تاثیری بر فشار خون دارد؟ * چگونه شل شدن و افتادگی پوست را درمان کنیم * طرز تهیه ی پیتزا مخلوط * دعای فرج امام زمان (ع) * ته چین قارچ؛ یک ته چین جدید * شیشه در مریخ! * اسامی قرآن در قرآن و احادیث نبوی * فلفل قرمز و کاهش وزن * شیرینی آردی برای نوروز * سخنان گوهر بار حضرت علی (ع)1 * طنز مثلا الکی... * آن كيست كه بر من مسلط شود؟ * آشنایی با خواص و مضرات دارچین * راههاهی جلوگیری از خشکی دهان * استرس\" عامل افزایش بروز \"آلرژی\" * ۱۵درمان خانگی برای آفتاب سوختگی