>> آشپزی و تغذیه >> دانستنی های مواد غذایی >> کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار

کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار

کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار


کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی :

    صنایع لبنی : به عنوان یک بافت دهنده مناسب در محصولات مختلف لبنی نظیر ماست، پنیر، خامه صبحانه و قنادی ، بستنی، دوغ و غیره مصرف می‌شود.
    صنعت شیرینی و شکلات : از آگار در تهیه روکش ها (Topping) و همچنین در تزیینات لبنی وغیر لبنی روی شیرینی و شکلات (Icing)، بستنی از جمله بستنی رولی  به وفور استفاده می‌گردد.
    محصولات ژله ای : با توجه به ویژگی ژله سازی آگار آگار از آن به عنوان جایگزین ژلاتین در محصولات ژله ای نظیر پودر ژله، پاستیل و ژله آماده استفاده می گردد.


روش استفاده از آگار آگار: 

مرحله ی اول: 

    مهمترین چیزی که در استفاده از آگار آگار باید بدانید این است که باید حتما داخل یک مایع حل بشه و بعد استفاده شود . یعنی شما نمی تونید مستقیم پودر آگار آگار رو توی غذا یا دسر بریزید. 


    آگار آگار رو می تونید در آب ، آبمیوه، شیر، چای یا هر مایع دیگه ای مخلوط کنید. فقط اگر مایع اسیدیه (مثل آبِ لیمو ترش یا پرتقال) میزان پودر آگار آگار رو باید بیشتر بریزید. 
    از آب کیوی، هلو، آناناس و انبه ی تازه برای حل کردن آگار آگار نمی تونید استفاده کنید. این میوه ها آنزیمی دارن که مانع بسته شدن ژلاتین می شه. شما می تونید از آبمیوه ی کاخونه ای این میوه ها استفاده کنید یا آبمیوه ی طبیعی رو حرارت بدید و بعد  آگار آگار رو باهاش قاطی کنید. 
    میزان مایعی که  آگار آگار باید توش حل شود در مطالب بیعدی گفته خواهد شد ولی اگر نوشته نشده بود، برای یک پیمانه مایعات یک قاشق چایخوری آگار آگار کافیه. 
    در تمام رسپی هایی که از پودر ژلاتین استفاده شده به همون میزان می تونیدآگار آگار رو جایگزین کنید اما انتظار نتیجه ی یکسان نداشته باشید. بافت دسرهایی که با آگار آگار تهیه می شه سفت تره.


مرحله ی دوم: 

بعد از اینکه آگار آگار رو در مایع مورد نظر حل کردید، روی حرارت بذارید و هم بزنید تا به جوش بیاد. در صورتیکه از پودر  آگار آگار استفاده کردید به مدت 5 دقیقه و در صورتیکه از پرک یا بار استفاده کردید 10 تا 15 دقیقه باید بجوشه. 
در طی این مدت مواد رو هم بزنید تا  آگار آگار کاملا در مایع حل شه. در طی این مرحله با آب رسانی به آگار آگار حالت ژله ایش رو فعال می کنید. 
با توجه به اینکه آگار آگار در دمای کمتر از 45 درجه ی سانتی گراد (113 درجه ی فارنهایت) می بنده و مسلما دمای خونه ی شما کمتر از 45 درجه است. پس در همین مرحله که در حال جوشه و دقایقی بعد از خاموش کردن می تونید طعم دهنده ها، رنگ خوراکی یا میوه هایی که مد نظر دارید رو بهش اضافه کنید. 
برای تست کردن طعم و غلظتِ دسر، یک بشقاب خنک (قبلا در فریزر گذاشتید) رو کنار دستتون بذارید. یک قاشق کوچیک از دسرِ توی دیگ رو روش بریزید، دسر سریع خودش رو می بنده. حالا می تونید طعم و غلظت رو تِست کنید. اگر غلیظ بود آب رو بیشتر کنید و اگر غلظتش کم بود بیشتر بذارید بجوشه در صورتیکه طعمش هم مشکلی داشت می تونید تغییراتی بدید. 

اگر هم حواستون نبود و بدون اینکه تست کنید آگار آگار رو در قالب ها ریختید و بست اصلا نگران نباشید. می تونید به راحتی دوباره آگار آگار رو روی حرارت بذارید، مایع کنید و تغییرات لازم رو بدید.


مرحله ی سوم: 

بعد از حل کردن آگار آگار و مخلوط کردن مواد مورد نظر مخلوط رو توی قالب ها بریزید. می تونید از هر جنس قالبی که دوست دارید استفاده کنید و یا توی ظرف سرو بریزید. برای اینکه دسر خوب ببنده به نکات زیر باید دقت کنید: 

    موقعی که دسر رو داخل قالب می ریزید تا زمانی که خودش رو بگیره به هیچ وجه هم نزنید و ظرف رو تکون ندید، این کار باعث بریده شدن دسر می شه. 
    ظرف ها رو به هیچ وجه چرب نکنید و کاغذ، سلفون یا فویل نندازید. چربی باعث نبستن دسر می شه.
    اگر دسر نوعیه که باید سرد سرو شه، ابتدا بذارید در دمای محیط دسر ببنده و بعد توی یخچال بذارید تا خنک شه. 
    آگار آگار در 85 درجه ی سانتی گراد مایع می شه در صورتیکه پودر ژلاتین در 35 درجه ی سانتی گراد پس برای روزهای گرم و تابستونی بهتره آگار آگار رو جایگزین ژلاتین کنید. به همین دلیل ژله اي كه با ژلاتين درست ميشه تو دهن ذوب ميشه ولی دسرهای آگار آگار بايد جويد و خورد.

 

 





تعداد بازدید از این مطلب: 354


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* پنج نکته که باید درباره اپلیکیشن PHOTOS در آیفون بدانید * پیشگیری سرطان پروستات با گوجه فرنگی * چقدر در زندگی خود «آرامش» دارید؟ * دانه ی کینوا و خواص آن * گیاه رازیانه و خواص آن * تخم کتان * پانچ آناناس و لیمو * قله سبلان * ده دلیل برتری اندروید بر iOS * اس ام اس خنده دار (6) * طرز تهیه ته چین آلو و اسفناج با مرغ * لیموناد صورتی با تکه های ژله * سیاه دانه برای درمان مشکلات گوارشی * چند روش برای جلوگیری از هک شدن * مصرف کپسول امگا 3 می تواند خطرناک باشد * خورشت بامیه * نوشيدني توت فرنگي و شير * سری جدید جوک و اس ام اس های خنده دار اسفند 93 * خواص نوتلا - نوتلا در بستنی کاردکی * پیامک های تولد حضرت علی (ع) * خواص تغذیه‌ای و درمانی گیاه پیازچه * انحراف‌ چشم‌ * طنز مثلا الکی... * طرز تهیه دسر هندوانه * خواص تخمه جاباني * سخنان دکتر علی شریعتی(2) * توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل * یازده حق برای زنان در قرآن * فيض من عام است و فضل من عميم‏ * طرز تهیه شیرینی نارگیلی * میگو را این طوری هم تست کنید * تب در کودکان را جدی بگیریم * طرز تهیه کوکوی کدو سبز * نقش مردان در درمان افسردگی پس از زایمان زنان * اینترنت مارکتینگ * طرز تهیه مربای توت فرنگی * خواص پونه * خورش آلو و اسفناج * آب هندوانه با طعم ليمو * بهترین لاغر کننده های دنیا * یک شاخه رزماری یک دنیا خاصیت * درمان بیماران کلیوی با سلول‌های بنیادی وارد فاز بالینی شد * خواص شگفت انگیز کدو تنبل * باغ پرندگان * هات چاکلت فندقی * بی خوابی * دل نوشته (1) * سدر و تاثیر آن بر پوست و مو * ریواس * مطالب جالب و آموزنده * طرز تهیه کباب ترکی خانگی * لیموناد گیلاسی * لذّت زندگى‏ * علل دعوای خواهر وبرادر * ده بستنی معروف دنیا * علل افسردگی و درمان آن * بستنی کاردکی و ماشمالو * عشق, صبر و گذشت * کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار * اضافه کردن یادداشت به صفحات وب * نکاتی برای جوان ماندن پوست * چشمه ها و آبشارهای اردبیل * ارزش غذایی بستنی * تاثیر بعضی از خوراکی ها بر بیماریها * انواع خال و درمان آن * طرز تهیه شیرینی کره ای مخصوص نوروز * طرز تهیه سوپ شیر * سیر و درمان آرتروز و رماتیسم * طرز تهیه باقلوای یزدی با خمیر یوفکا * چگونه غلظت خون را درمان کنیم؟