>> خواص خوراکیها >> خواص سایر خوراکیها >> خواص کاکائو - خواص درمانی کاکائو

خواص کاکائو - خواص درمانی کاکائو

خواص کاکائو - خواص درمانی کاکائو


كاكائو و خاصیت های درمانی اش

علاوه بر انواع میوه ، شکلات ،  آجیل  ، بیسکویت  ، کیک ، از کاکائو و  بسیاری مواد پر خاصیت دیگر نیز مبتوان برای تهیه بستنی رولی استفاده کرد بستنی رولی توسط دستگاه بستنی ساز  ، دستگاه بستنی ساز رولی تک سینی ، دستگاه بستنی ساز تک سینی با تاپینگ ، دستگاه بستنی ساز دو سینی با تاپینگ  تهیه میشود و به دلیل ارگانیک بودن طرفداران زیادی دارد. در تهیه بستنی  رولی مشتری میتواند مواد دلخواه خود را انتخاب کرده تا بستنی ایشان با آن مواد  تهیه شود بستنی رولی یا هزار مزه به دلیل این که در مقابل دیدگان مشتری تهیه میشود این امکان را میدهد تا ایشان مطابق ذائقه ی خود مواد مورد نظر را انتخاب کند و از خوردن بستنی خود لذت ببرد . در تهیه بستنی های رولی از بهترین مواد استفاده میشود  امروز میخواهیم شما را با خواص کاکائو این خوراکی پر مصرف و پر خاصیت آشنا کنیم.

كاكائو و خاصیت های درمانی اش
درخت کاکائو درخت کوچکی است که منشاءاولیه آن آمریکای مرکزی و کشور مکزیک می باشد ، ولی امروزه به علت استفاده های فراوانی که از دانه های آن به عمل می آید در اغلب نواحی مستعد دنیا پرورش می یابد، طول ساقه آن در محصول پرورش یافته به ارتفاع 5 الی 6 متر و در انواع وحشی به 10 الی 12 متر می رسد کاکائو محصول دانه درخت کاکائو می باشد 

 درخت کاکائو دارای برگهای بزرگ ، منفرد ، با دمبرگ کوتاه ، بی کرک ، شفاف و شامل دو زائده زیر برگ می باشد.

گلهای درخت کاکائو  کوچک به رنگ مایل به قرمز فاقد بو و مجتمع به صورت دسته هائی 6 الی 7 تایی است که بر روی تنه درخت یا شاخه های مسن و همچنین شاخه های جوان ظاهر می گردند.


كاكائو به عنوان دارویی انرژی‌بخش، شادی‌آفرین و تقویت‌كننده قلب شناخته می‌شود.


در بعضی از مطالعات ثابت شده است كاكائو باعث كاهش فشار خون و تنظیم كلسترول بد در خون می‌شود.


این گیاه به عنوان ضدعفونی‌كننده و انگل‌كش نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.


از خواص دیگر كاكائو می‌توان به خاصیت ادرارآوری، قاعده‌آوری و سقط‌كنندگی آن اشاره كرد.


در بعضی از نقاط دنیا از كاكائو برای درمان طاسی، سوختگی، سرفه، خشكی لب‌ها و چشم استفاده می‌كنند.


كاكائو انرژی‌بخش بوده و باعث از بین رفتن بی‌حالی، سختی‌های زایمان ، حاملگی و روماتیسم می‌شود.

 

كاكائو و خاصیت های درمانی اش


محلی‌ها از كاكائو در درمان مارگزیدگی و جراحت‌ها نیز بهره می‌برند.

به علت وجود تانن در پوسته و ریشه كاكائو، فعالیت ضدتوموری برای این گیاه نیز پیش‌بینی شده است.

كاكائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتی‌اكسیدانی قوی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و سرطان دارد، اما طی فرآیند شكلات‌سازی، مقدار زیادی از مواد آنتی‌اكسیدانی كاكائو از بین می‌رود. بنابراین می‌توان گفت شكلات تهیه شده از كاكائو به دلیل انجام فرآیند در كارخانه خواص مفید دانه كاكائوی خالص را ندارد.

خواص کاکائو


1_ کاکائو دارای 8 الی 10 درصد نشاسته ، 11 الی 18 درصد مواد سفیده ای، 2 الی 3 درصد کافئین ، 1 الی 3 درصد تئو برومین و در حدود چهار درصد مواد معدنی می باشد


2_ مصرف کاکائو برای اشخاصی که مبتلا به مسمومیت و ناراحتی های کلیه ، کبد می باشند مفید است


3_ از دانه های کاکائو انواع روغن های طبی را می سازند ، استعمال این روغن ها در موارد ترک پوست بخصوص ترک پا ، پاشنه پا و صورت اثر درمانی مثبتی دارد.
نوشابه كاكائو
اگر پوست هسته كاكائو را دم كنید، نوشابه مطبوعی از آن به دست می‌آید كه بوی شكلات دارد و دارای مقدار زیادی ویتامین و برای تقویت استخوان‌ها مفید است. مخصوصا به كسانی كه دارای نرمی استخوان (راشیتیسم) هستند، مصرف این جوشانده توصیه می‌شود.


كره كاكائو


دانه كاكائو دارای 50 درصد چربی است. از كاكائو در صنعت لوازم آرایش و زیبایی و همچنین عطرسازی استفاده می‌شود.

كاكائو و خاصیت های درمانی اش


عوارض جانبی


1_ مصرف بی رویه کاکائو موجب تکرر ادرار ،کک و مک، زیاد شدن اسید اوریک خون ، یبوست ، تپش قلب ، بی خوابی ، کهیر ، ناراحتی کبد و اعصاب می گردد


2_ افراد مبتلا به آسم ، تپش قلب ، تصلب شرائین ، کلسترول ، نقرس ، دیابت ، سنگ کلیه ، هپاتیت روده و رماتیسم مجاز به مصرف کاکائو نمی باشند.


3- مصرف ناصحیح كاكائو باعث عوارض كبدی و قلبی می‌شود. كسانی كه طبع گرمی دارند، باید از خوردن بیش از حد كاكائو و محصولات آن خودداری كنند. برای افراد دچار بیماری قند نیز خوردن كاكائو ممنوع است.

همچنین خواهید خواند

خواص میوه ها - خواص سبزیجات  - خواص آجیل و خشکبار خواص عرقیات گیاهی - خواص سایر خوراکی ها - خواص سیفی جات - خواص سبزیجات - خواص دانه ها -





تعداد بازدید از این مطلب: 388


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* 10 خاصیت چای بابونه * خواص گل ختمی * بقعه های اردبیل * فرش دستباف کاشانی، زینت بخش حرم حضرت عباس(ع) * مقاله ای در مورد عفاف وحجاب * 6 سبزی که پخته شان مغذی تر است * تكاليف شرعى زبان‏ * با هم بخندیم * ويژگي‌هاي يك رژيم اصولي * خواص درمانی زیره سیاه * چای سبز و قهوه علیه سکته مغزی * خواص و مضرات تخم مرغ * امام علی(ع) و نیاز های روانی انسان * سالاد سیب زمینی با لوبیاسبز و ماهی * بدشانس‌ترین فوتبالیست‌های جهان * مشاجره ی مرد با همسرش * دستگاه بستنی ساز کاردکی * بزرگترین بستنی جهان * بوستان نوروز * با این ترفند کارت گرافیک رایانه‌تان را تقویت کنید! * 20 خاصیت دارویی معجون سیاه دانه و عسل * خواص دارويي گل مغربي * طرز تهیه خمیر پیتزا * کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار * کرفس کوهی؛ ضد فشار و چربی خون * خواص چای ترش * تهیه ی شیرینی تر در کمترین زمان * خواص نوتلا - نوتلا در بستنی کاردکی * درمان آکنه, علت بروز آکنه,افراد آکنه ای * طرز تهیه قیمه نثار * خرمالو، فواید خرمالو، خاصیت خرمالو * بشارت سليمان نبى به پيامبر اسلام‏ * اس ام اس خنده دار(3) * طرز تهیه کباب ترکی خانگی * سیاه دانه برای درمان مشکلات گوارشی * طرز تهیه شیرینی شکری * لیموناد زنجبیلی * تست سنجش عشق در زندگی مشترک * منافذ پوستتان را اینگونه ببندید * 22 حدیث نورانی در فضیلت کربلا و زیارت قبر امام حسین علیه السلام * خواص شگفت انگیز کدو تنبل * کاهش قند خون با مصرف تخم شنبلیله * اعمال شب و روز نیمه رجب * باورهاي درست و اشتباه در مورد مراقبت از پوست * هلو * هویج * سخنان زیبا و آموزنده بنجامین فرانكلین * فوائد روزه * کوه عقاب * اس ام اس شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها * طرز تهیه شیرین پلو * خواص سنجد * خواص سیب * چربی های دور شکمی و تصورات غلط ما! * طرز تهیه سوپ سبزیجات * دسر مدرن کرم مارس * خواص زرد آلو * گلابی * اعمال شب و روز ماه رمضان * فضیلت قرائت سوره های قرآن * شیرینی پنیری خامه ای توت فرنگی * بازار اردبیل * طرز تهیه دلمه ی قارچ با مرغ * جملات زیبا و آموزنده از بزرگان جهان(1) * 15 ماده غذایی برای کم نشدن آب بدن * طرز تهیه خورش کلم بروکلی * جملات زیبا و دلنشین * منشا بوی بد دهان چیست؟ * آلوئه ورا و خواص گیاه آلوئه ورا * رودها و رشته کوه های اردبیل