>> خواص خوراکیها >> خواص سایر خوراکیها >> خواص زعفران ، در مورد خواص زعفران چه میدانید؟

خواص زعفران ، در مورد خواص زعفران چه میدانید؟

خواص زعفران ، در مورد خواص زعفران چه میدانید؟


درباره زعفران ایرانی چه میدانید؟

زعفران ایرانی با عنوان طلای سرخ، ارزش صادراتی بالایی دارد. ایران بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان می باشد. سابقهٔ کاشت زعفران در ایران به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد.

چه آب وهوايى براى كشت زعفران مناسب است؟

زعفران گياهى است گرمسيرى و در نقاطى كه آب وهوايى معتدل داشته باشد و داراى تابستان هاى گرم و خشك و آفتابى و پاييز و زمستان نسبتا ملايم دارد به خوبى رشد مى كند. موضوع کاشت زعفران ممكن است در همه شرايط صادق نباشد زيرا احتمال دارد گياه زعفران به صورتى با محيط سازگار نشود. چنانچه در همدان كه در رديف شهرهاى سردسيرى ايران است زراعت زعفران نتايج رضايت بخشى داده است.

 

كشت زعفران,زعفران ایرانی,گل زعفران

 روش کاشت زعفران در ایران

 
گل زعفران هديه اى به انسان:
با چيدن گل زعفران هديه اى به انسان عرضه مى شود كه با لطافت و بوى خوشش خستگى كار روزانه را از تن آن ها بيرون مى كند.

ديگر با زعفران ایرانی نگران سفره غذاى خود نباشيد:

کاشت زعفران,گل زعفران,زعفران ایرانی

 با استفاده از زعفران ایرانی میتوانید به سفره غذایی تان رنگ دهید


زعفران به جهت طعم، بو و رنگ و رنگ زرد خاص خود به عنوان يك افزودنى در سفره غذايى هر ايرانى نقش مهمى را ايفا مى كند. زعفران ایرانی در غذاها به ويژه همراه با برنج مصرف مى شود.


اندامهاى مختلف گیاه زعفران یا طلاى سرخ:

کاشت زعفران,گل زعفران,زعفران ایرانی

 زعفران ایرانی، کیمیایی که رنگ می بخشد


چمچه: اولين اندامى كه از زعفران در سطح خاك ديده مى شود و زعفران در برخى ارقام بلند يا متوسط يا كوتاه ديده مى شود.


برگ: زعفران برگ هاى نوك تيزى دارد كه روى آنها تيره تر و زيرشان روشن تر است.


كلاكه: كلاكه زعفران سه شاخه است، طول آن ها نسبت به گلبرگ متفاوت است و لبه آن حالت چين خورده دارد.


خامه زعفران: زرد رنگ است كه در برخى گونه ها كم رنگ يا پر رنگ مى باشد. اين تفاوت رنگ به نسبت كارتنوييد موجود در آن بستگى دارد.


گلبرگ يا كاسبرگ: گلبرگ زعفران هر كدام سه تا و ضخامت آن ها مى تواند كم يا زياد باشد.


سوخ( پياز): پياز زعفران ممكن است گرد يا تو رفته باشد و داراى الياف قهوه اى رنگ است كه بسيار فشرده بوده و رنگ سفيد پياز به وضوح ديده مى شود.

زعفران ایرانی، کیمیایی که رنگ می بخشد

روش دم کردن زعفران:
زعفران را با یا بدون قند و شكر ساييده و در آن سه قالب يخ مى اندازيم، ميگذاريم در هواى آزاد تا آب شود. وقتى كاملا حل شد آن را در شيشه كوچك ريخته و در يخچال نگهدارى مى كنيم اين زعفران بسيار خوشرنگ خواهد شد و هر زمان خواستيم استفاده مى كنيم. كسانى كه در مناطق مرطوب هستند بايد زعفران را قبل از ساييدن ٣٠ ثانيه در ماكروويو گرم كنند تا خشك شود بعد آن را سرد و بعد پودر كنند.

يك فنجان سلامتى با زعفران ایرانی (طلاى سرخ):

 

 

روش دم کردن زعفران,دمنوش زعفران,زعفران ایرانی

 با استفاده از زعفران ایرانی میتوانید یک دمنوش گیاهی تهیه نمائید


چاى زعفران از تجمع كلسترول در رگ ها جلوگيرى مى كند و به اين ترتيب از بيمارى هاى قلبى جلوگيرى مى كند. زعفران حاوى موادى است كه به آن كروستين مى گويند كه فشار خون را پايين مى آورد به اين ترتيب از بيمارى هاى قلبى جلوگيرى مى كند.


كاهش در قاعدگى: چاى زعفران به عنوان يك محرك براى تحرك قاعدگى در زنان كه عادت ماهيانه ى منظم ندارند بسيار مناسب است. دم كرده ى گياه زعفران براى كاهش خون ريزى رحم، كاهش درد ناشى از قاعدگى به كار برده مى شود.


كسانى كه از بى خوابى رنج مى برند مى توانند با يك فنجان چاى زعفران ایرانی يك خواب راحت داشته باشند.

از طرز تهيه دمنوش زعفران تا خواص زعفران و موارد منع مصرف زعفران:
طرز تهيه دمنوش زعفران:

آب را در ظرف مناسبى بريزيد، زعفران و عسل را اضافه و مخلوط كنيد و اجازه دهيد مواد روى حرارت مستقيم حدود ٥ دقيقه به آرامى بجوشد و سپس مخلوط را از صافى عبور داده و در فنجان بريزيد و سرو كنيد.

 

خواص دمنوش با زعفران ایرانی:

دمنوش زعفران خاصيت اشتها آور داشته و در بهبود عملكرد دستگاه گوارشى دارد و به هضم غذا و رفع نفخ معده كمك مى كند. دمنوش زعفران نيز ادرار آور بوده و مثانه را پاك مى كند.


موارد منع مصرف دمنوش زعفران:

استفاده از دمنوش زعفران در دوران باردارى نبايد مصرف شود زيرا موجب سقط جنين مى شود. در افراد معمولی هم توصیه میشود که بیش از دو گرم در روز زعفران استفاده نشود.

 





تعداد بازدید از این مطلب: 1138


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* طرز تهیه ی خورشت قرمه سبزی * طرز تهیه سینه مرغ گریل شده * متن های عاشقانه غمگین * طرز تهیه انجیر عسلی، دسری سریع,ساده و خوش مزه * گام به گام: آموزش نصب و استفاده از وایبر روی گوشی * طرز تهیه یخمک هندوانه یک دسر تابستانی * باغ ایرانی * مشکل تایپ فارسی در نوار آدرس فایرفاکس * عوارض قرص ضد بارداری LD بر بدن * حشره کشی بی خطر برای انسان * دعای روز شنبه * خشکی درمغز نشانه چیست؟ * طرز تهیه پیتزا رولی * هات چاکلت فندقی * اینترنت مارکتینگ * شیشه در مریخ! * دانستني هایی درباره لوازم آرايشی که باید بدانید * پنهان‌سازی خودکار داک بدون وقفه * طرز تهیه خورش آلو * طرز تهیه دسر خامه وقهوه با آگار آگار * قارچ سوخاری با سس پنیر خامه ای * آلو خشک و تاثیر آن بر سلامتی * دستگاه بستنی ساز سنگ سرد * اس ام اس چهارشنبه سوری * آشنایی با 16 خاصیت فوق‌العاده اسفناج * ده دلیل برتری اندروید بر iOS * اس ام اس طنز تبریک نوروز 94 * این افراد در یک قدمی سکته قلبی قرار دارند! * خرمالو، فواید خرمالو، خاصیت خرمالو * درمان آکنه, علت بروز آکنه,افراد آکنه ای * گوجه سبز * زنان ورزشکار و تغذیه ی مناست * در مورد trello * EJECT کردن حرفه ای فلش مموری * اعمال شب و روز نیمه رجب * طرز تهیه سوپ شیر * درمان گیاهی بیماری پروستات * طرز تهیه سوپ سبزیجات * اس ام اس عاشقانه و دلتنگی * اسپرینگ رول کرم پنیر با آناناس * آبله‌ مرغان‌ * خوردن شوید سرفه و تنگی نفس را بهبود میبخشد * خواص و مضرات آبغوره * یک برنامه غارنوردی برای مسافران خوزستان * تفاوت آجر قرمز با آجر زرد * شهادت امام جعفرصادق علیه السلام * زود رنجی و درمان آن * متون ادبی زیبا برای تبریک سال نو * شیوع سرطان سر و گردن در کشور * چگونه از دست کمردرد رهایی یابیم؟ * خواص گیاه تره کوهی/تره کوهی سرشار از آهن است * نحوه تمیز کردن لوسترهای کریستالی * شخصیت شناسی از روی خوراکیهای مورد علاقه * بوستان نهج البلاغه * خواص نوتلا - نوتلا در بستنی کاردکی * مطالب جالب و آموزنده * راز های روان شناسی در مورد آقایان… * مراسم بله برون * آثار پيوند با اهل بيت * نکته های زیبای قرآنی * اسامی فراورده های غذایی غیر مجاز اعلام شد * خواص قارچ * ضد آفتاب هاي طبيعي کدامند ؟ * ترافل خرما * کباب چیکن ساتای * کمبود آهن را ساده نگیرید! * خواص عرق آویشن * تخم کتان * قدیمی ترین میدان ساعت شهری در ایران * طرز تهیه پاناکوتا توت فرنگی دسر فصل بهار