>> خواص خوراکیها >> خواص سایر خوراکیها >> خواص زعفران ، در مورد خواص زعفران چه میدانید؟

خواص زعفران ، در مورد خواص زعفران چه میدانید؟

خواص زعفران ، در مورد خواص زعفران چه میدانید؟


درباره زعفران ایرانی چه میدانید؟

زعفران ایرانی با عنوان طلای سرخ، ارزش صادراتی بالایی دارد. ایران بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان می باشد. سابقهٔ کاشت زعفران در ایران به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد.

چه آب وهوايى براى كشت زعفران مناسب است؟

زعفران گياهى است گرمسيرى و در نقاطى كه آب وهوايى معتدل داشته باشد و داراى تابستان هاى گرم و خشك و آفتابى و پاييز و زمستان نسبتا ملايم دارد به خوبى رشد مى كند. موضوع کاشت زعفران ممكن است در همه شرايط صادق نباشد زيرا احتمال دارد گياه زعفران به صورتى با محيط سازگار نشود. چنانچه در همدان كه در رديف شهرهاى سردسيرى ايران است زراعت زعفران نتايج رضايت بخشى داده است.

 

كشت زعفران,زعفران ایرانی,گل زعفران

 روش کاشت زعفران در ایران

 
گل زعفران هديه اى به انسان:
با چيدن گل زعفران هديه اى به انسان عرضه مى شود كه با لطافت و بوى خوشش خستگى كار روزانه را از تن آن ها بيرون مى كند.

ديگر با زعفران ایرانی نگران سفره غذاى خود نباشيد:

کاشت زعفران,گل زعفران,زعفران ایرانی

 با استفاده از زعفران ایرانی میتوانید به سفره غذایی تان رنگ دهید


زعفران به جهت طعم، بو و رنگ و رنگ زرد خاص خود به عنوان يك افزودنى در سفره غذايى هر ايرانى نقش مهمى را ايفا مى كند. زعفران ایرانی در غذاها به ويژه همراه با برنج مصرف مى شود.


اندامهاى مختلف گیاه زعفران یا طلاى سرخ:

کاشت زعفران,گل زعفران,زعفران ایرانی

 زعفران ایرانی، کیمیایی که رنگ می بخشد


چمچه: اولين اندامى كه از زعفران در سطح خاك ديده مى شود و زعفران در برخى ارقام بلند يا متوسط يا كوتاه ديده مى شود.


برگ: زعفران برگ هاى نوك تيزى دارد كه روى آنها تيره تر و زيرشان روشن تر است.


كلاكه: كلاكه زعفران سه شاخه است، طول آن ها نسبت به گلبرگ متفاوت است و لبه آن حالت چين خورده دارد.


خامه زعفران: زرد رنگ است كه در برخى گونه ها كم رنگ يا پر رنگ مى باشد. اين تفاوت رنگ به نسبت كارتنوييد موجود در آن بستگى دارد.


گلبرگ يا كاسبرگ: گلبرگ زعفران هر كدام سه تا و ضخامت آن ها مى تواند كم يا زياد باشد.


سوخ( پياز): پياز زعفران ممكن است گرد يا تو رفته باشد و داراى الياف قهوه اى رنگ است كه بسيار فشرده بوده و رنگ سفيد پياز به وضوح ديده مى شود.

زعفران ایرانی، کیمیایی که رنگ می بخشد

روش دم کردن زعفران:
زعفران را با یا بدون قند و شكر ساييده و در آن سه قالب يخ مى اندازيم، ميگذاريم در هواى آزاد تا آب شود. وقتى كاملا حل شد آن را در شيشه كوچك ريخته و در يخچال نگهدارى مى كنيم اين زعفران بسيار خوشرنگ خواهد شد و هر زمان خواستيم استفاده مى كنيم. كسانى كه در مناطق مرطوب هستند بايد زعفران را قبل از ساييدن ٣٠ ثانيه در ماكروويو گرم كنند تا خشك شود بعد آن را سرد و بعد پودر كنند.

يك فنجان سلامتى با زعفران ایرانی (طلاى سرخ):

 

 

روش دم کردن زعفران,دمنوش زعفران,زعفران ایرانی

 با استفاده از زعفران ایرانی میتوانید یک دمنوش گیاهی تهیه نمائید


چاى زعفران از تجمع كلسترول در رگ ها جلوگيرى مى كند و به اين ترتيب از بيمارى هاى قلبى جلوگيرى مى كند. زعفران حاوى موادى است كه به آن كروستين مى گويند كه فشار خون را پايين مى آورد به اين ترتيب از بيمارى هاى قلبى جلوگيرى مى كند.


كاهش در قاعدگى: چاى زعفران به عنوان يك محرك براى تحرك قاعدگى در زنان كه عادت ماهيانه ى منظم ندارند بسيار مناسب است. دم كرده ى گياه زعفران براى كاهش خون ريزى رحم، كاهش درد ناشى از قاعدگى به كار برده مى شود.


كسانى كه از بى خوابى رنج مى برند مى توانند با يك فنجان چاى زعفران ایرانی يك خواب راحت داشته باشند.

از طرز تهيه دمنوش زعفران تا خواص زعفران و موارد منع مصرف زعفران:
طرز تهيه دمنوش زعفران:

آب را در ظرف مناسبى بريزيد، زعفران و عسل را اضافه و مخلوط كنيد و اجازه دهيد مواد روى حرارت مستقيم حدود ٥ دقيقه به آرامى بجوشد و سپس مخلوط را از صافى عبور داده و در فنجان بريزيد و سرو كنيد.

 

خواص دمنوش با زعفران ایرانی:

دمنوش زعفران خاصيت اشتها آور داشته و در بهبود عملكرد دستگاه گوارشى دارد و به هضم غذا و رفع نفخ معده كمك مى كند. دمنوش زعفران نيز ادرار آور بوده و مثانه را پاك مى كند.


موارد منع مصرف دمنوش زعفران:

استفاده از دمنوش زعفران در دوران باردارى نبايد مصرف شود زيرا موجب سقط جنين مى شود. در افراد معمولی هم توصیه میشود که بیش از دو گرم در روز زعفران استفاده نشود.

 





تعداد بازدید از این مطلب: 1358


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* طرز تهیه ی پیتزا مخلوط * روش درمانی مؤثر برای طاسی * دلیل عصبانیت زیاد شما چیست؟ * خواص شگفت انگیز کدو تنبل * هيچ باكى از مرگ نداشتم! * طرز تهیه سالاد لوبیا سفید * کشف شب‌پره‌­ای 100 میلیون ساله * حقایقی در مورد سلامت و زیبایی مردان * روش پخت چند غذای خوشمزه با لوبیا * انار، معجزه انار در درمان بیماری‌های التهابی * اعمال و دعاهای روزهای ماه رمضان * سندرم پای بیقرار چیست؟ * عوارض قرص ضد بارداری LD بر بدن * اعمال شب آخر ماه رمضان * ارزش غذایی بستنی * خواص چای ترش * دستگاه بستنی ساز رولی با تاپینگ آیس رولی * تخم شربتی و تاثیر آن بر لاغر ی * طرز تهیه باقالی قاتق غذای گیلانی * فشار خون بالا و سکته ی مغزی * قارچ و سلامت استخوانها * خواص ازگیل * احتباس آب در بدن و تغیرات هورمونی * با نور خورشید لاغر شوید! * شکلات TWIX * راههاهی جلوگیری از خشکی دهان * چگونه بخوابم؟ * گیاهان مفید برای کاهش فشارخون * ریواس * چه نوع عینک آفتابی ای برای کودکانمان بخریم؟ * لیموناد توت فرنگی * استراگانف با کوفته ریزه، شام ایتالیایی * قفل کردن صفحه کلید بدون نرم افزار * خصوصیات بستنی خوب * خواص بادام هندي * طرز تهیه شنیسل روسی * نحوه انتقال دوستان از فیسبوک به گوگل * سنبل هندی * تفاهم در زندگی زناشویی * روش پخت دلمه قارچ با مرغ * طرز تهیه جواهر پلو * ارواح انسانها بعد از مردن به کجا می روند و چه حالی دارند؟ * یازده حق برای زنان در قرآن * شیرینی کاسترد بی تخم مرغ * شیرینی فندقی مخصوص عید نوروز * ترفندهایی برای استفاده مجدد از وسایل دور ریختنی * دسر برنج و نارگیل * داستانی از بهلول * خواص لیمو شیرین * طرز تهیه ی استیک مرغ با قارچ * 9 روش برای کاهش کلسترول * صبری که عادی نبود! * خواص عرق آویشن * فشار خون بالا,علل و عوامل خطر * سرطان دهان چه علامت هایی دارد وچگونه درمان میشود * قرص سیر چه تاثیری بر فشار خون دارد؟ * تخمه آفتاب‌گردان * خواص هل؛ دانه معطر * آبله‌ مرغان‌ * اعمال شب نوزدهم رمضان * درمان آکنه, علت بروز آکنه,افراد آکنه ای * مقايسه خورشيد و زمين‏ * ژله ی گلداره تک نفره * سدر و تاثیر آن بر پوست و مو * پارک ساعی * طرز تهیه پیتزا رولی * باز شدن اشتها پس از ترک سیگار * منشا بوی بد دهان چیست؟ * اعمال شب اول ماه رجب * ۸ شیوه بد زیبایی که نباید انجام بدهید