>> خواص خوراکیها >> خواص سایر خوراکیها >> خواص شگفت انگیز کدو تنبل

خواص شگفت انگیز کدو تنبل

خواص شگفت انگیز کدو تنبل


ویتامین‌های و ترکیبات موجود در کدو تنبل از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.
محمد حسین عزیزی متخصص صنایع غذایی و رئیس انجمن صنایع غذایی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اثرات مثبتی که کدو تنبل در سبد غذایی افراد می‌تواند داشته باشد، گفت: کدو تنبل به دلیل دارا بودن مقدار زیادی بتاکاروتن و فیبر از نظر غذایی اهمیت زیادی دارد. 
 
 وی در ادامه افزود: بتاکاروتن موجود در کدو تنبل می‌تواند تبدیل به ویتامین A شود علاوه بر این کدو تنبل دارای انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین‌های گروه B مانند B1 و B6 و B12 است و همچنین ویتامین‌هایی نظیر ویتامین C و K نیز در کدو تنبل موجود است. 
 
 عزیزی ادامه داد: کدو تنبل به دلیل داشتن ترکیبات رنگی می‌تواند از بروز بسیاری بیماری‌ها مثل بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون و دیابت و سرطان پیشگیری کند. 
 
 وی در پایان خاطر نشان کرد: مصرف کدو تنبل در همه وعده‌های غذایی نهار و شام توصیه  می‌شود، چرا که به دلیل موارد ذکر شده به خصوص وجود بتاکاروتن و فیبر زیادی که در کدو تنبل است، می‌تواند به سلامتی افراد کمک کند.

تخمه‌ی کدو برای پروستات
البته نباید انتظار معجزه داشت اما نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که تخمه‌ی کدو تأثیر مثبتی روی سلامت پروستات دارد. در طب سنتی از تخمه‌ی کدوتنبل برای درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات استفاده می‌کنند. ترکیبات موجود در تخمه‌ی کدو روی ادرار کردن تأثیر می‌گذارد اما روی حجم پروستات تأثیری ندارد. البته نتیجه‌ی پژوهش دیگری که در سال 2006 روی موش‌ها انجام شده نشان می‌دهد که مصرف تخمه‌ی کدو روی این ارگان تأثیر مثبت دارد.

کدوتنبل خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد
کدوتنبل تقریباً به اندازه‌ی هویج حاوی کاروتنوئید است. این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی برای مقابله با سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی یا آفتاب‌سوختگی موثرند. نتایج پژوهش‌های اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد رابطه‌ای بین مصرف سبزیجات سرشار از کاروتنوئیدها و کاهش سرطان به ویژه سرطان پروستات، سینه و کولون وجود دارد.


علاوه بر این کریپتوگزانتین و آلفا کاروتن دو نوع دیگر از این کاروتنوئیدها هستند که قادرند از رشد و تکثیر سلول‌های سرطان‌زا جلوگیری کنند. به نظر می‌رسد که مصرف کاروتنوئیدهای غذایی خیلی بهتر از مصرف مکمل است. توصیه می‌کنیم مصرف مواد غذایی نارنجی را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید.

کدوتنبل برای مقابله با پیری چشم‌ها
کدوتنبل حاوی لوتئین و زآگزانتین است. این دو رنگدانه‌ی کاروتنوئیدی برای سلامت چشم‌ها مفیدند. این رنگدانه‌ها مانند فیلتری در برابر نور آبی اشعه‌های خورشیدی عمل می‌کنند که برای سلامتی سلول‌های شبکیه مضر هستند. در سال 2001 یک گروه از محققان فلوریدا ثابت کردند افرادی که میزان این دو رنگدانه‌ی بدنشان زیاد است 82 درصد کمتر در معرض ابتلا به دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری قرار می‌گیرند. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد مصرف زیاد لوتئین و زآگزانتین چه از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از این رنگدانه چه از طریق مصرف مکمل‌ها میزان این دو رنگدانه‌ی شبکیه را بالا می‌برد.

کدوتنبل و قند خون
سال پیش محققان آمریکایی به این نتیجه رسیدند که عصاره‌ی کدوتنبل می‌تواند به کاهش قند خون حیوانات و انسان کمک کند. اثرات مثبت کدو به کاروتنوئیدها و برخی از پُلی‌ساکاریدهای آن مربوط می‌شود. البته واقعیت این است که کدوتنبل می‌تواند به طور جزیی قند خون را بالا ببرد که در این مورد هم جای نگرانی نیست.

کدوتنبل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و ریه‌ها
محققان آمریکایی بررسی‌های گسترده‌ای روی بتاکاروتن انجام داده و به این نتیجه رسیدند علاوه بر این که این ترکیبات خواص آنتی‌اکسیدانی دارند بلکه می‌توانند به عملکرد برخی از سلول‌های سیستم ایمنی بدن کمک کنند. برای همین هم باعث تقویت این سیستم می‌شوند.

اگر سیگار می‌کشید نیز می‌توانید به خواص مفید کدوتنبل اعتماد کنید. به خاطر اینکه ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آن به سلامت ریه‌ها خدمت زیادی می‌کنند. توجه داشته باشید که برای سیگاری‌ها مصرف بتاکاروتن موجود در مواد غذایی مفید می‌باشد و این افراد باید از مصرف مکمل بتاکاروتن بپرهیزند. به خاطر اینکه این مکمل‌ها خطر ابتلا به سرطان را در این افراد بالا می‌برد.

 




تعداد بازدید از این مطلب: 1293


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* باغ ایرانی * خواص سیر وحشی * یک تقویت کننده عالی برای ابروهای تان درست کنید * 10 عادت غلطی که به قلب آسیب می زنند * 6 دلیل خوب برای خوردن بیشتر پرتقال * چربی ترانس یا اشباع شده؟ * اعمال شب و روز نیمه رجب * خواص آلوزرد * کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار * دانه ی کینوا و خواص آن * شاد هستيد يا غمگين؟ * قله سبلان * روش تهیه‌ زرشک‌پلو با مرغ و 12 راز خوشمزه‌تر شدن آن * ۱۰ نشانه جدی برای انواع سرطان! * در مورد گشنیز * ارزش غذایی بستنی * ده علت خستگی و راه مقابله با آن * آب هندوانه با طعم ليمو * خواص ذرت * بستنی رولی چیست؟ * خواص آویشن * طرز تهیه ران کبابی با گوجه گیلاسی * خواص انجير خشك * چند نکته ی مهم در مورد سلامت مردان * داستانی عبرت انگیز * طرز تهیه کباب مرغ یونانی * چطور زندگی شاد تری داشته باشیم؟ * طرز تهیه ماهى و سبزيجات در فر برای شب عید * صفحه کلید و ماوس Wireless چگونه کار می کند؟ * خارمریم گیاه صد در صد کبدی * طرز تهیه ی دلمه ی بادمجان * طرز تهیه موهیتو * 7 غذای عضله ساز برای مردان * چگونه به فتوشاپ فونت اضافه کنیم * فضیلت و اعمال ماه رجب * واقع بینی های قبل از ازدواج * کشف شب‌پره‌­ای 100 میلیون ساله * نقاشی با شابلون روی دسر * تسکین میگرن با استفاده از مرزنجوش * آبشار دره عشق، اردل * تغیر صدای هنگ آوت ,وایبر,واتس آپ و فیسبوک * قفل کردن صفحه کلید بدون نرم افزار * دل نوشته های زیبا و تکان دهنده * چربی خون و راه های کاهش * شکلات اسنیکرز (Snickers) * گیاه معجزه گر و مهمترین خواص درمانی بابونه * باورهای غلط و متداول در مورد تناسب اندام * پیامک های تولد حضرت علی (ع) * اعمال مخصوصه ماه شعبان * یک شاخه رزماری یک دنیا خاصیت * دیدنی‌های آبادان در یک نگاه * خوراکی هایی که باعث مسمومیت میشوند. * بستنی کاردکی و ماشمالو * دسر ویکتوریا * میدان ارگ * انبه و خواص درمانی اش * فضیلت قرائت سوره های قرآن * عكس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست! * ژله ی گلداره تک نفره * طرز تهیه خوراک راسته * خواص ازگیل * آنچه در باره آدامس باید بدانید * بازار اردبیل * خواص و مضرات تخم مرغ * طرز تهیه ته چین دولایه * طرز تهیه دسر سه رنگ توت فرنگي * سیب را با چای سبز، همزمان میل کنید * چه عواملی باعث سخت‌دلی می‌شود * خرمالو، فواید خرمالو، خاصیت خرمالو * خصوصیات نعناع