>> آشپزی و تغذیه >> غذاها >> طرز تهیه لازانیا ونکاتی برای پخت آن

طرز تهیه لازانیا ونکاتی برای پخت آن

طرز تهیه لازانیا ونکاتی برای پخت آن


مواد لازم براي 6 نفر :

نوار لازانيا 400 گرم

سوسيس ريز خرد شده 200 گرم

ژامبون ريز خرد شده 100 گرم

قارچ خلال شده 5-6 عدد متوسط

فلفل دلمه اي ريز خرد شده يك عدد كوچك

مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده روی هم 100 گرم

پياز ريز خرد شده يك عدد متوسط

گوجه فرنگي دو عدد ميكس شده

اورگانو ، فلفل سياه به مقدار لازم

سس گوجه فرنگي به مقدار لازم

پنير پيتزاي رنده شده و ورقه اي به مقدار لازم

سس سفيد مخصوص يك استكان

طرز تهيه لازانیا:

در ظرف نسبتا بزرگي تا دو سوم آب ميريزيم همراه با يك قاشق چايخوري نمك و مقداري روغن مايع ميگذاريم بجوشد . بعد نوار هاي لازانيا را يكي يكي و به دقت داخل آب در حال جوش قرار دهيد و بعد از 8-10 دقيقه آب كش كنيد .

نكته : موقع آبكش كردن حتما كمي آب سرد روي آنها باز كنيد . تا حرارت داخل نوارهاي لازانيا باعث خمير شدن آن در زمان پخت نشود . در ظرفي مقداري روغن بريزيد بعد به ترتيب اين مواد را اضافه كنيد : پياز ريز خرد شده، 3-5 دقيقه بعد سوسيس ريز خرد شده بعد از 5 دقيقه مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده، بعد از اضافه كردن مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده به دليل خاصيت جذب سريع روغن توسط سويا، نياز داريد تا كمي روغن به تابه اضافه كنيد . بعد از تغيير رنگ كامل مواد قارچ را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا كمي رنگش عوض شود ( زياد هم سرخ نشود بهتر است ) و در آخر ژامبون را همراه فلفل دلمه اي ريز خرد شده به مواد اضافه كنيد . 2-3 دقيقه بعد گوجه فرنگي هاي ميكس شده را به مواد بيفزايد و خوب هم بزنيد. در اين مرحله ميتوانيد كمي فلفل سياه و اورگانو نيز به مايع لازانيا اضافه كنيد . وقتي مواد خوب با هم مخلوط شدند شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد كمي سرد شوند .

كف و ديواره هاي يك ظرف ( ترجيحا ) پيركس را با مقدار خيلي كمي روغن چرب كنيد تا نوارهاي لازانيا در آخر پخت به راحتي از ظرف جدا شوند . بعد كف ظرف را يك لايه نوار لازانيا پچينيد و روي آن را يك لايه خيلي نازك سس گوجه فرنگي بريزيد و با مايع لازانيا كه اكنون كمي سرد شده است ، بپوشانيد ، بعد روي مواد را اورگانو بپاشيد ، يك لايه كامل پنير پيتزا رنده شده بريزيد ( طوري كه تمام سطح مواد را بپوشاند ) و بعد دوباره يك لايه نوار لازانيا بچينيد و همين مراحل را تكرار كنيد تا نوارتان تمام شود ! يا مايع لازانيا و يا فضاي ظرف !! در آخر هم با سس سفيد مخصوص كل سطح لازانيا را كامل بپوشانيد و يك لايه پنير پيتزاي رنده شده بپاشيد و در آخر هم سطح ظرف را با پنير پيتزاي ورقه اي بپوشانيد . *

سس سفيد مخصوص لازانيا

مواد لازم براي اين مقدار :

آرد سفيد 1 قاشق غذا خوري سر پر

كره 25 گرم

نمك ، فلفل سياه به مقدار لازم

شير يك ليوان

طرز تهيه سس مخصوص لازانیا:

ابتدا آرد را كمي تفت دهيد بدون روغن و كره و قبل از اينكه رنگش شروع به تيره شدن كند ، كره را به آن بيفزائيد و مدام هم بزنيد تا كره نسوزد و به خورد آرد برود . وقتي كره آب شد و رنگ آرد كمي برگشت ، نمك و فلفل را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا يك دست شود . در اين مرحله شير را آرام آرام به ظرف اضافه كنيد و تند تند هم بزنيد تا مواد ته نگيرند . تا زماني مواد را روي حرارت نگه داريد كه مايع شما تبديل به يك سس غليظ شود . دليل استفاده از اين سس در پخت لازانيا : جلوگيري از خشک شدن لازانيا هنگام گريل شدن ؛ و همچنين به دليل داشتن شير مانع از پخش شدن مواد در اثر حرارت ميشود . ظرف شما آماده قرار گرفتن داخل فر ( يا مایكرو فر ) است : در صورت استفاده از فر ، نيم ساعت قبل از استفاده فر را با حرارت 220 درجه گرم كنيد بعد ظرف را در طبقه وسط به مدت نيم ساعت قرار دهيد . در صورت استفاده از ماكروفر ، پايه بلند مخصوص گريل را وسط سيني گردان قرار دهيد و ظرف را روي آن بگذاريد ، بهتر است از برنامه پخت تركيبي + گريل استفاده كنيد . در اين صورت با قدرت 450 و زمان 20 دقيقه به نتيجه مطلوب ميرسيد . نكته : اگر از اين دستور استفاده كرديد يا از دستور فر، در يك استكان كوچك تا نصف آب بريزيد و زير چهارپايه گريل بگذايد تا مانع از خشک شدن لازانيا شود . اگر از دستور گريل خالي استفاده كرديد 30-40 دقيقه زمان لازم است ( بسته به نوع مایكروفر ) در اين روش از ترفند استكان آب استفاده نكنيد .

** منظور از ظرف نسبتا بزرگي : اندازه ظرف به حدي باشد كه نوار هاي لازانيا به راحتي و بدون نياز به شكستن در آن جاي بگيرند . تا نوار هاي سالم و بدون ترك خوردگي داشته باشيد .

نكته :

سعي كنيد مواد را يك دست خرد كنيد تا هنگام برش زدن لازانيا به مشكل بر نخوريد . اين روش ، روش اصلي و در واقع طريقه پخت لازانيا است . شما ميتوانيد مواد اصلي را به دلخواه تغيير دهيد .

مثلا ميتوانيد به جاي سوسيس و كالباس و گوشت چرخ كرده ، از كدو و بادمجان و سويا بدون گوشت چرخ كرده استفاده كنيد ( لازانياي سبزيجات ) يا هر چيز ديگري كه ميل داشتيد ... راجع به سويا . براي دست يافتن به طعم بهتر سويا ، پيشنهاد ميكنم از دو ساعت قبل سويا را به جاي آب معمولي در شير خيس كنيد . اين عمل هم باعث از بين رفتن بوي ( به نظر بعضي ها ) بد سويا ميشود و هم طعم بهتري به سويا ميدهد ؛ و قبل از استفاده سويا را در آبكش بريزيد و اجازه دهيد كاملا خشک شود .

لازانياي لقمه اي :

يك روش ديگر و ساده تر ( ساده تر هنگام خوردن البته ! ) براي تهيه لازانيا وجود دارد :

دو عدد نوار لازانيا را به صورت يك علامت + روي هم قرار دهيد . وسط اين + را كمي سس قرمز بريزيد و با مايع لازانيا پر كنيد و روي آن اورگانو و پنير و ... بپاشيد و يكي يكي نوار ها را ببنديد و در نهايت روي آن سس سفيد مخصوص را بريزيد و باقي مراحل كه مثل همان روش قبلي است . البته اگر به مزه پنير علاقه داريد يك ورق درسته پنير روي آن بگذاريد نتيجه بهتري خواهيد گرفت . ميتوانيد از يك چوب خلال براي ثابت نگه داشتن نوار ها استفاده كنيد ( در صورت نياز ) قرار دادن يك لايه ضخيم پنير ورقه اي مانع از زيادي سرخ و خشک شدن لازانياي لقمه اي ميشود و در ضمن براي كساني كه به طعم پنير علاقه دارند يك لقمه بسيار لذيذ به شمار ميرود ...





تعداد بازدید از این مطلب: 1231


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* بستنی رولی - بستنی تایلندی * بلند ترین بادگیر جهان * سخنان شیهد مطهری * کباب گوشت با ریواس * چگونه استعداد کودکان خود را بشناسیم * طرز تهیه شیرینی شکری * طرز تهیه خوراک راسته * توصیه هایی برای افراد مبتلا به دیابت * ۱۱ ترفند کاربردی برای حرفه‌ای شدن در کار با ویندوز * از هندوانه چه می دانید؟ * میدان ارگ * باز شدن اشتها پس از ترک سیگار * پرکاری تیروئید * طنز مثلا الکی... * طرز تهیه سالاد مرغ و گوجه فرنگی * طرز تهیه سوپ سبزیجات * اس ام اس عاشقانه تبریک نوروز * جوانان و محبت اهل بیت (ع) * چگونه از دست کمردرد رهایی یابیم؟ * خواص لیمو شیرین * بهترین لاغر کننده های دنیا * خواص هل؛ دانه معطر * طرز تهیه تاگوی میگو * رول بستنی چیست * خصوصیات نعناع * بوستان آب و آتش * 9 روش برای کاهش کلسترول * دستور پخت ماکارونی خوشرنگ و اشتها برانگیز با سس چغندر * پیشگیری از سکته مغزی با آنتی اکسیدان ها * سخنان زیبا و آموزنده بنجامین فرانكلین * فوائد روزه * سنجش اکسیژن با نانو حسگر گازی * رولت ژله رنگین کمان * فشار خون و دیابت شایع ترین دلایل نارسایی کلیوی * از عجايبى كه ديده‏ اى برايم بازگو كن‏ * اسامی فراورده های غذایی غیر مجاز اعلام شد * فواید زنجبیل برای سلامت * نقاشی با شابلون روی دسر * اسماء * ماسکی بسیار خوب برای پوست های چرب و جوش دار * دلایل دروغگویی کودکان * طرز تهیه شیرینی پنج طعم کره ای * سیب را با چای سبز، همزمان میل کنید * گیاه جعفری * کدئین * خواص درمانی چغاله بادام * سوپ قارچ با مرغ و جو * اس ام اس عید سعید فطر * خواص کنجد * شاه‌دانه * چطور از زخم محل جراحی مراقبت کنیم؟ * چگونه شل شدن و افتادگی پوست را درمان کنیم * آتش دوزخ * دل نوشته های زیبا و تکان دهنده * خواص گیاه تاج‌خروس * اس ام اس چهارشنبه سوری * طرز تهیه پودینگ گلاب * طرز تهیه ته چین آلو و اسفناج با مرغ * طرز تهیه سالاد روسی خوشمزه * اهميت و ارزش زبان‏ * سخنان زیبا و آموزنده الهی قمشه ای * خواص انجیر * طرز تهیه اسموتی گلابی موز * نکاتی برای جوان ماندن پوست * در ویندوز ۸.۱ چگونه رمز وای فای را بازیابی کنیم ! * آبگوشت دیزی سنگی تبریزی * طرز تهیه قیمه نثار * فرستادن اس ام اس بدون افتادن شماره. * آبشار دره عشق، اردل * 20 خاصیت دارویی معجون سیاه دانه و عسل