>> آشپزی و تغذیه >> غذاها >> طرز تهیه لازانیا ونکاتی برای پخت آن

طرز تهیه لازانیا ونکاتی برای پخت آن

طرز تهیه لازانیا ونکاتی برای پخت آن


مواد لازم براي 6 نفر :

نوار لازانيا 400 گرم

سوسيس ريز خرد شده 200 گرم

ژامبون ريز خرد شده 100 گرم

قارچ خلال شده 5-6 عدد متوسط

فلفل دلمه اي ريز خرد شده يك عدد كوچك

مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده روی هم 100 گرم

پياز ريز خرد شده يك عدد متوسط

گوجه فرنگي دو عدد ميكس شده

اورگانو ، فلفل سياه به مقدار لازم

سس گوجه فرنگي به مقدار لازم

پنير پيتزاي رنده شده و ورقه اي به مقدار لازم

سس سفيد مخصوص يك استكان

طرز تهيه لازانیا:

در ظرف نسبتا بزرگي تا دو سوم آب ميريزيم همراه با يك قاشق چايخوري نمك و مقداري روغن مايع ميگذاريم بجوشد . بعد نوار هاي لازانيا را يكي يكي و به دقت داخل آب در حال جوش قرار دهيد و بعد از 8-10 دقيقه آب كش كنيد .

نكته : موقع آبكش كردن حتما كمي آب سرد روي آنها باز كنيد . تا حرارت داخل نوارهاي لازانيا باعث خمير شدن آن در زمان پخت نشود . در ظرفي مقداري روغن بريزيد بعد به ترتيب اين مواد را اضافه كنيد : پياز ريز خرد شده، 3-5 دقيقه بعد سوسيس ريز خرد شده بعد از 5 دقيقه مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده، بعد از اضافه كردن مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده به دليل خاصيت جذب سريع روغن توسط سويا، نياز داريد تا كمي روغن به تابه اضافه كنيد . بعد از تغيير رنگ كامل مواد قارچ را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا كمي رنگش عوض شود ( زياد هم سرخ نشود بهتر است ) و در آخر ژامبون را همراه فلفل دلمه اي ريز خرد شده به مواد اضافه كنيد . 2-3 دقيقه بعد گوجه فرنگي هاي ميكس شده را به مواد بيفزايد و خوب هم بزنيد. در اين مرحله ميتوانيد كمي فلفل سياه و اورگانو نيز به مايع لازانيا اضافه كنيد . وقتي مواد خوب با هم مخلوط شدند شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد كمي سرد شوند .

كف و ديواره هاي يك ظرف ( ترجيحا ) پيركس را با مقدار خيلي كمي روغن چرب كنيد تا نوارهاي لازانيا در آخر پخت به راحتي از ظرف جدا شوند . بعد كف ظرف را يك لايه نوار لازانيا پچينيد و روي آن را يك لايه خيلي نازك سس گوجه فرنگي بريزيد و با مايع لازانيا كه اكنون كمي سرد شده است ، بپوشانيد ، بعد روي مواد را اورگانو بپاشيد ، يك لايه كامل پنير پيتزا رنده شده بريزيد ( طوري كه تمام سطح مواد را بپوشاند ) و بعد دوباره يك لايه نوار لازانيا بچينيد و همين مراحل را تكرار كنيد تا نوارتان تمام شود ! يا مايع لازانيا و يا فضاي ظرف !! در آخر هم با سس سفيد مخصوص كل سطح لازانيا را كامل بپوشانيد و يك لايه پنير پيتزاي رنده شده بپاشيد و در آخر هم سطح ظرف را با پنير پيتزاي ورقه اي بپوشانيد . *

سس سفيد مخصوص لازانيا

مواد لازم براي اين مقدار :

آرد سفيد 1 قاشق غذا خوري سر پر

كره 25 گرم

نمك ، فلفل سياه به مقدار لازم

شير يك ليوان

طرز تهيه سس مخصوص لازانیا:

ابتدا آرد را كمي تفت دهيد بدون روغن و كره و قبل از اينكه رنگش شروع به تيره شدن كند ، كره را به آن بيفزائيد و مدام هم بزنيد تا كره نسوزد و به خورد آرد برود . وقتي كره آب شد و رنگ آرد كمي برگشت ، نمك و فلفل را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا يك دست شود . در اين مرحله شير را آرام آرام به ظرف اضافه كنيد و تند تند هم بزنيد تا مواد ته نگيرند . تا زماني مواد را روي حرارت نگه داريد كه مايع شما تبديل به يك سس غليظ شود . دليل استفاده از اين سس در پخت لازانيا : جلوگيري از خشک شدن لازانيا هنگام گريل شدن ؛ و همچنين به دليل داشتن شير مانع از پخش شدن مواد در اثر حرارت ميشود . ظرف شما آماده قرار گرفتن داخل فر ( يا مایكرو فر ) است : در صورت استفاده از فر ، نيم ساعت قبل از استفاده فر را با حرارت 220 درجه گرم كنيد بعد ظرف را در طبقه وسط به مدت نيم ساعت قرار دهيد . در صورت استفاده از ماكروفر ، پايه بلند مخصوص گريل را وسط سيني گردان قرار دهيد و ظرف را روي آن بگذاريد ، بهتر است از برنامه پخت تركيبي + گريل استفاده كنيد . در اين صورت با قدرت 450 و زمان 20 دقيقه به نتيجه مطلوب ميرسيد . نكته : اگر از اين دستور استفاده كرديد يا از دستور فر، در يك استكان كوچك تا نصف آب بريزيد و زير چهارپايه گريل بگذايد تا مانع از خشک شدن لازانيا شود . اگر از دستور گريل خالي استفاده كرديد 30-40 دقيقه زمان لازم است ( بسته به نوع مایكروفر ) در اين روش از ترفند استكان آب استفاده نكنيد .

** منظور از ظرف نسبتا بزرگي : اندازه ظرف به حدي باشد كه نوار هاي لازانيا به راحتي و بدون نياز به شكستن در آن جاي بگيرند . تا نوار هاي سالم و بدون ترك خوردگي داشته باشيد .

نكته :

سعي كنيد مواد را يك دست خرد كنيد تا هنگام برش زدن لازانيا به مشكل بر نخوريد . اين روش ، روش اصلي و در واقع طريقه پخت لازانيا است . شما ميتوانيد مواد اصلي را به دلخواه تغيير دهيد .

مثلا ميتوانيد به جاي سوسيس و كالباس و گوشت چرخ كرده ، از كدو و بادمجان و سويا بدون گوشت چرخ كرده استفاده كنيد ( لازانياي سبزيجات ) يا هر چيز ديگري كه ميل داشتيد ... راجع به سويا . براي دست يافتن به طعم بهتر سويا ، پيشنهاد ميكنم از دو ساعت قبل سويا را به جاي آب معمولي در شير خيس كنيد . اين عمل هم باعث از بين رفتن بوي ( به نظر بعضي ها ) بد سويا ميشود و هم طعم بهتري به سويا ميدهد ؛ و قبل از استفاده سويا را در آبكش بريزيد و اجازه دهيد كاملا خشک شود .

لازانياي لقمه اي :

يك روش ديگر و ساده تر ( ساده تر هنگام خوردن البته ! ) براي تهيه لازانيا وجود دارد :

دو عدد نوار لازانيا را به صورت يك علامت + روي هم قرار دهيد . وسط اين + را كمي سس قرمز بريزيد و با مايع لازانيا پر كنيد و روي آن اورگانو و پنير و ... بپاشيد و يكي يكي نوار ها را ببنديد و در نهايت روي آن سس سفيد مخصوص را بريزيد و باقي مراحل كه مثل همان روش قبلي است . البته اگر به مزه پنير علاقه داريد يك ورق درسته پنير روي آن بگذاريد نتيجه بهتري خواهيد گرفت . ميتوانيد از يك چوب خلال براي ثابت نگه داشتن نوار ها استفاده كنيد ( در صورت نياز ) قرار دادن يك لايه ضخيم پنير ورقه اي مانع از زيادي سرخ و خشک شدن لازانياي لقمه اي ميشود و در ضمن براي كساني كه به طعم پنير علاقه دارند يك لقمه بسيار لذيذ به شمار ميرود ...





تعداد بازدید از این مطلب: 1082


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* طرز تهیه سوپ شیر * واکسیناسیون موثرترین راه برای ارتقای سلامت کودکان است * ته چین قارچ؛ یک ته چین جدید * تیک های عصبی وراهکارهای رفع آن * معنی علائم روی برچسب مواد غذایی * شیرینی مارمالادی * علامت های افسردگی کودکان * کباب کشمیری با سس مخصوص * سوفله پرتقال، یک دسر متفاوت فرانسوی * خواص بادام زميني * رودها و رشته کوه های اردبیل * ۱۴ دانستنی جالب در مورد اینترنت * دستگاه بستنی ساز کاردکی * طرز تهیه شامی پوک * تازه های تست روان شناسی * فرش دستباف کاشانی، زینت بخش حرم حضرت عباس(ع) * با این آموزش از سرقت اطلاعات خود محافظت کنید * درکه تهران * ناگت ماهی با سیب زمینی سرخ شده * طرز تهیه نان پنجره ای * نشانه‌های فساد ماست چیست؟ * شعور و نطق موجودات‏ * خوراکی های زرد کننده دندان های شما * خواص درمانی زیره سیاه * طرز تهیه شیرینی نارگیلی * کوکوی گردو و گوشت * اس ام اس خنده دار(4) * خواص انجیر * پیشگیری از سرطان؛ اصول و شیوه های کلی * خواص سیب * خواص انار * تاثیر بعضی از خوراکی ها بر بیماریها * چرا چربی های دور شکم شما آب نمی شوند؟ * خواص فندق * طرز تهیه موهیتو * اهميت و ارزش زبان‏ * خواص بی نظیر پیاز * اعمال روز پنج شنبه * طراحی و ساخت کیت تشخیص زود هنگام سرطان * گلابی * ۱۵درمان خانگی برای آفتاب سوختگی * داستانی از بهلول * خواص گل سرخ، * علائم تومور مغزی * خصوصیات بستنی خوب * متون ادبی زیبا برای تبریک سال نو * زود رنجی و درمان آن * خواص درمانی زنجبیل * شامی کباب سبزیجات * بدون رژیم های غذایی سخت وزن تان را کاهش دهید * آبله‌ مرغان‌ * خواص دوغ و کفیر * آفت و مهمترین علل آن * بهترین لاغر کننده های دنیا * طرز تهیه باقالی قاتق غذای گیلانی * ۱۱ ترفند کاربردی برای حرفه‌ای شدن در کار با ویندوز * بستنی و سرگذشت آن * طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی * خواص آلبالو * شخصیت شناسی از روی خوراکیهای مورد علاقه * خواص لیمو شیرین * نکات تغذیه ای ویژه ماه مبارک رمضان * طرز تهیه جواهر پلو * خلاصه ی زندگی حضرت محمد (ص) * دعای روز شنبه * خواص دارویی بنفشه معطر * 5خوراکی برای شادابی بیشتر * دستگاه بستنی ساز رولی * پیتزا سبزیجات در سبک ناتورالیسم * آتش دوزخ