>> سلامت >> پیام های سلامتی >> بیماری کبد چرب

بیماری کبد چرب

بیماری کبد چرب


بیماری کبد چرب :

کبد چرب یکی از بیماری های شایع است ، معمولا به دلایل عادات غذایی نامناسب و عدم تحرک حاصل می شود که در صورت درمان نشدن مشکلات زیادی برای سلامتی افراد ایجاد می کند کبد چرب شایع ترین بیماری کبدی در سراسر جهان است در کشور خودمان هم کبد چرب حداقل 30 الی 40 درصد جامعه ایرانی را به خود مبتلا کرده است.

بطور کلی این بیماری 3 مرحله از پیشرفت دارد.

مرحله اول بیماری، کبد چرب درجه یک نام دارد که درآن تجمع چربی تنها در بخش خارجی کبد صورت می گیرد. در این نوع ، سلول های چربی عملکرد کبد را تحت تاثیر قرار نمی دهند در کبد چرب درجه دو و درجه سه، چربی به داخل سلول ها راه می یابد و عملکرد کبد را با اشکال روبه رو می کند. در نتیجه بیمار به درمان کامل و سریع نیاز دارد. این بیماری بیشتر در افراد چاق بروز میکند. به گفته پزشکان ۷۵ درصد افراد چاق در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. اما کبد چرب فقط مختص افراد چاق نیست و لاغر بودن، لزوما به این معنا نیست که شخص در بدنش چربی ندارد. افراد لاغر هم می ‌توانند با مصرف چربی و روغن فراوان گرفتار کبد چرب شوند. آنها با توجه به نداشتن علایم واضحی چون شکم بزرگ و کم بودن وزنشان تصور میکنند سالم هستند. در نتیجه غذاهای چرب و شیرین فراوان می خورند و برای سوزاندن این مواد چندان فعالیتی نمی کنند.

 

1- زیاده روی درمصرف چربیهای غیر طبیعی هر نوع چربی باعث ایجاد کبد چرب نمیشود بلکه فقط تكه‌های‌ بافت‌ چربی‌دار، كه‌ حاوی‌ لیپوپروتئین‌ كم‌چگال‌ (همان‌ كلسترول‌ بد) هستند و سریع رسوب میکنند ، اغلب‌ در کبد انباشته می شوند و موجب بیماری کبد چرب می شوند .

2- کم تحرکی بطور کلی کم تحرکی میتواند عامل بسیاری از بیماریها واقع شود ، بدن اشخاص کم تحرک بسیار ضعیف و آسیب پذیر است بنابراین بستر بسیار مناسبی برای رسوب چربی و مواد زائد خواهد بود .

3- مصرف برخی از داروها و مواد شیمیایی آمیودارون ، نیفیدیپین ، دیلتیازوم ، کلوروکین ، ترکیبات کورتیکو استروئیدی، تتراساکلین داروهای هستند که مصرف آنها می تواند با ایجاد کبد چرب همراه شود.

4- هضم ناقص مواد در معده بطور کلی هر عاملي که باعث ايجاد سوءهضم شود کبد چرب ايجاد مي کند. معده هضم غذا را برعهده دارد و مواد غذايي از معده به کبد مي روند، در نتيجه هر عاملي که در معده ايجاد سوء هضم کند مي تواند در کبد انسداد هاي ريز ايجاد کند و در نهايت اين انسدادهاي ريز، کبد چرب را به وجود مي آورند.بنابراين محصول هضم معده که وارد کبد مي شود بايد از کيفيت مناسب برخوردار باشد

عوامل موثر در پیشرفت بیماری :

اضافه وزن ضمیمه شدن بیماریهای دیگر رژیم غذایی غیر اورگانیک

تذکر مهم : کسانی که اضافه وزن دارند باید دقت داشته باشند ، کاهش وزن باید به تدریج و در یک بازه زمانی مناسب انجام شود و مناسب ترین آن ، کم کردن نیم تا یک کیلو وزن در هفته است زیرا لاغری سریع نیز خود یکی از عوامل زمینه ساز ابتلا به کبد چرب است

علائم ابتلا به کبد چرب :

بیماری کبد چرب معمولا بدون علامت بوده و تشخیص دقیق و تعیین سطح آن فقط با سونوگرافی مشخص می شود . در مواردی وجود درد در قسمت سمت راست زیر دنده و یا احساس خستگی، ضعف و بی حالی از جمله علائم غیر اختصاصی این بیماری است. یعنی ممکن است این علائم مربوط به بیماری دیگری باشد





تعداد بازدید از این مطلب: 981


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* طرز تهیه تاگوی میگو * پیشگیری از سرطان؛ اصول و شیوه های کلی * آشنايي با خواص كدو سبز * لیموناد تمشکی * گل گاوزبان * اس ام اس خنده دار (2) * سیاه دانه برای درمان مشکلات گوارشی * جاذبه‌های طبیعی استان خوزستان * دستگاه بستنی ساز - بستنی رولی * خوراکی هایی که باعث مسمومیت میشوند. * خواص پونه * چای سبز و قهوه علیه سکته مغزی * طرز تهیه خورش کلم بروکلی * خواص انجیر * علل دعوای خواهر وبرادر * توصیه هایی برای افراد مبتلا به دیابت * بستنی رولی * خواص شاهدانه * موس بلوط دسر ژلاتینی شیک * طرز تهیه سوپ سبزیجات * خواص دارويي گل مغربي * رودخانه کارون * بشارت سليمان نبى به پيامبر اسلام‏ * استاتوس های طنز و خنده دار فیسبوک(1) * دعای روز شنبه * دانستني هایی درباره لوازم آرايشی که باید بدانید * اس ام اس خنده دار(3) * اصول مراقبت از پوست بعد از دهه 40 * نحوه تمیز کردن لوسترهای کریستالی * ضربان قلب در ورزشکاران * فوائد بستنی - خواص بستنی * جایگزینهای مناسب برای داروهای شیمیایی * کرفس چه ویتامین هایی دارد * روش پخت چند غذای خوشمزه با لوبیا * آب هندوانه با طعم ليمو * آیا هر نفرینی مستجاب می شود؟ * گیاه جعفری * طرز تهیه سالاد الویه * بزرگترین بستنی جهان * خواص گیاه تره کوهی/تره کوهی سرشار از آهن است * در شب سال نو زیباتر به نظر برسید * مهد کودک قبل از مدرسه خوب است یا بد * بقعه های اردبیل * تست سنجش عاطفه مخصوص شما منوی هیجانات * خورشت بامیه * راه رفتن در آب برای لاغرشدن و چربی‌سوزی مفید است؟ * سالاد پاستا یونانی * ته چین قارچ؛ یک ته چین جدید * گروه خونی و شخصیت افراد * چگونه دوستی را به ازدواج تبدیل کنیم؟ * طرز تهیه فلافل خانگی خوشمزه و ترد * 5 کاری که نباید با گوش ها کرد * خواص گیاه تاج‌خروس * سس شکلات هرشیز * طرز تهیه باقالی قاتق غذای گیلانی * اس ام اس چهارشنبه سوری * چربی ترانس یا اشباع شده؟ * شخصیت شناسی از روی خوراکیهای مورد علاقه * خصوصیات بستنی خوب * پنج خطای شناخته شده در مصرف سیر * لذّت زندگى‏ * ازدواج فامیلی و ضرورت مشاوره پزشکی قبل از ازدواج * نوشيدني توت فرنگي و شير * طرز تهیه ته چين مرغ * منشا بوی بد دهان چیست؟ * آثار پيوند با اهل بيت * شش ویژگی iOS 7 که احتمالا از آن‌ها بی‌خبرید! * با نور خورشید لاغر شوید! * آلوئه ورا و خواص گیاه آلوئه ورا * فرق دست نویسی و تایپ در اطفال