خانه درباره ما ثبت نام ورود تماس با ما

دنیای ایرانیان

شما اینجا هستید : پزشکی و سلامت مقالات پزشکی تشنج در کودکان و نکاتی برای کاهش تشنج

تشنج در کودکان و نکاتی برای کاهش تشنج
تشنج در کودکان و نکاتی برای کاهش تشنج

والدین كودكان مبتلا به صرع لازم است در برنامه غذایی این بیماران مصرف آب به مقدار كافی، میوه و سبزیجات تازه را مد نظر داشته باشند.

پرسش: كودكم متاسفانه مبتلا به صرع می باشد. لطفا راهنمایی كنید تغذیه مناسب برای این بیماری و اینكه كمتر دچار تشنج شود چیست؟

پاسخ: والدین كودكان مبتلا به صرع لازم است در برنامه غذایی این بیماران مصرف آب به مقدار كافی، میوه و سبزیجات تازه را مد نظر داشته باشند. درصورت كاهش قند خون ممكن است تشنج آغاز شود. لذا والدین باید از گرسنه نگه داشتن طولانی مدت كودكان مبتلا به تشنج پرهیز كنند. برای جلوگیری از كاهش قند خون مصرف قند، شكر و شكلات توصیه نمی شود بلكه مصرف كشمش و یا خرما كمک كننده است. مصرف ویتامین‌ها به مقدار كافی بخصوص غذاهای حاوی ویتامین ب به كنترل تشنج كمک می كند. این كودكان لازم است از استرس پرهیز كنند زیرا استرس می‌تواند زمینه ای برای بروز تشنج باشد.

بطور كلی این كودكان لازم است غذاهای متنوع مصرف كنند و رژیم غذایی با چربی‌ها زیان‌ آور را كمتر، اما با چربی‌های خوب را بیشتر مصرف كنند. كمبود بعضی از ویتامین ها در بروز حمله تشنج موثر هستند كه لازم است والدین مواد غذایی حاوی این ویتامین ها را در برنامه غذایی كودک قرار دهند و یا با نظر پزشک معالج از مكمل های حاوی این ویتامین ها استفاده كنند.

كمبود ویتامین ب ۶ موجب تشنج می‌شود و یا تشنج‌ها را بدتر می‌كند. این ویتامین در غذاهایی مانند نان ها و بیسكویت های سبوس دار، جوانه گندم، محصولات گوشتی خصوصاً مرغ و ماهی و جگر، میوه ها و سبزیجات مثل موز ،هویج، گل كلم، نخود فرنگی، آب پرتقال، گوجه فرنگی، سیب و نیز در مغزها بوفور یافت می شود.

همچنین تحقیقات نشان داده مصرف كافی ویتامین E تعداد تشنج‌ها را كاهش می‌دهد. غذا هایی كه حاوی این ویتامین هستند از جمله روغن های گیاهی، آجیل تازه، روغن سبوس گندم، آفتابگردان، بادام، ذرت و زیتون میباشند. وجود منیزیوم، كلسیم و روی به مقدار كافی در برنامه غذایی این بیماران بسیار مهم است. همچنین مصرف اسیدهای چرب ضروری برای هر نوع بیماری عصبی خیلی مهم هستند.

قابل ذكر است كه مكمل های با اسید فولیک بر متابولیسم داروی فنی توئین اثر می گذارد و بهتر است از مصرف اسیدفولیک دربیمارانی كه داروی فنی توئین مصرف می كنند خودداری شود. مبتلایان به تشنج های مكرر باید از مصرف مواد غذایی مانند قهوه و اسپارتام (یك شیرین‌كننده خانگی) پرهیز كنند. باتوجه به اینكه مبتلایان به صرع بطور مداوم از داروهای ضد تشنج استفاده می كنند و این داروها جذب كلسیم و ویتامین D را مختل می كنند، لذا توصیه می شود از منابع حاوی كلسیم مثل لبنیات زیادتر استفاده كنند و در صورت صلاح دید پزشک معالج از مكمل های كلسیمی و یا ویتامین D استفاده كنند. مصرف شیرینی، شكلات، تنقلات، نوشابه گازدار، آجیل، قند و شكر،عسل، مربا، شربت، چای، قهوه و آدامس در كودكان مبتلا به صرع مضر است و در صورت وجود حساسیت به یک ماده غذایی لازم است از برنامه غذایی كودک حذف شود.

منبع: تبیان

تعداد بازدید از این صفحه : 1049 ساعت و تاریخ انتشار : 00 : 00 : 00 -622/10/10


آخرین مطالب مشابه

رابطه نوع غذا‌خوردن و شخصیتتان را بدانید! چگونه از دست کمردرد رهایی یابیم؟ آیا شرایط جوی می تواند بر بدن تاثیر بگذارد؟ سکته قلبی ، این افراد در یک قدمی سکته قلبی قرار دارند! کاهش کلسترل ، 9 روش برای کاهش کلسترول درمان بیماران کلیوی با سلول‌های بنیادی وارد فاز بالینی شد تب در کودکان را جدی بگیریم چه چیزهایی را در مایکروفر قرار ندهیم؟ سرطان خون و علائم آن کلرپروپامید

شما هم نظر بدهید


جدیدترین مطالب

مطالب پیشنهادی