>> سلامت >> گیاهان دارویی >> خواص سیر وحشی

خواص سیر وحشی

خواص سیر وحشی


سیرموک یا سیر وحشی (Allium canadense) گیاهی است چندساله از راسته Asparagales و خانواده Alliaceae که از طریق بذر و پیاز تکثیر می یابد.ریشه ها به قسمت پیاز متصلند و تار مانند ورشته ای بوده، به پیاز قهوه ای رنگ متصل میشوند.ساقه ها بلند، ایستاده، نرم و دارای بوی شبیه بوی پیاز، برگها کشیده و باریک و نرم و در قسمت پایه قرار میگیرند.گلها به صورت مجتمع در انتهای ساقه گل دهنده دیده میشوند.اجتماع گلها دایره ای شکل بوده و به رنگ صورتی می باشد. بذرها داخل کپسول تولید میشوند و هر کپسول محتوی3-6 بذر سیاه و گرد میباشد.بذرها دارای زوائد بال مانند در اطراف خود میباشند. والک کوهی نوعی سبزی وحشی و خودرو است که در رشته کوه البرز {و نیز در استان فارس }و فقط در فصل بهار می ‌روید. سرشار از کلسیم و انواع ویتامین های نافع بدن است. والک یکی از گونه‌ های سیر و به اصطلاح نوعی سیرکوهی است. نام علمی آن Allium ursinum L و نام انگلیسی آن Board-leaved Garlic، wild Garlic و از خانواده Liliaceae می باشد. با نام‌ های پیاز خرسی، سیر جنگلی، سیر خرس نیز از آن یاد می ‌شود. والک بسیار ملایم ‌تر و شیرین ‌تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد. بوی آن شبیه پیاز است. قسمت مورد استفاده ی والک، گیاه جوان و به ندرت از گیاه خشک شده یا عصاره آن است.

ترکیبات شیمیایی والک :

والک حاوی ترکیباتی مانند اسانس فرار که حاوی ترکیبات گوگردی است، می باشد. والک را در فصل بهار می‌ چینند و برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری می‌ کنند. در صورتی که بخواهید سبزی والک را خشک کنید، حتماً باید به روش خشک کردن در سایه عمل کنید.

خواص و اثرات دارویی والک :

1-والک در موارد تصلب شرایین، اسهال، اتساع روده ای، آنفلوانزا، برونشیت، بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه به کار می رود.

2-خوردن آن تنفس را آسان و تنگی نفس را درمان مى کند.

3-مداومت در خوردن والک سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد

4- والک با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون می شود.

5-سرشار از ویتامین C بوده و داراى لعاب و صمغ زیاد مى باشد.

6-والک برای تصفیه خون بسیار مفید است و در ناراحتی‌ های هاضمه کمک می ‌کند و خواص پیاز آن تا حدود زیادی شبیه سیر است.

7- مصرف گیاه والک باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می ‌شود.

8-والک یا سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه بسیار مفید است.

9-این گیاه ضد عفونى کننده ی قوى است؛ به هضم غذا کمک مى کند و ضد کرم معده و کرم کدو است.

10- اثر خوبى بر روى اعصاب دارد و از آن براى درمان نسیان، تقویت اعصاب و اشخاص ‍فلج استفاده می کنند.

11-تسکین دهنده ی درد روماتیسم ، سیاتیک و نقرس مى باشد.

12-ادرار را باز مى کند و رنگ چهره را نیکو مى سازد.

13-پادزهر سموم حیوانى و غذایى هست.

14-مداومت در خوردن والک سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد. از این نظر شباهت زیادى به سیر دارد.

15-به علت داشتن املاح زیاد، خون را قلیایى کرده و اسیدی بودن آن را از بین مى برد.

16-میوه ی والک بسیار خنک و ضد رطوبت بدن است و راه ورود میکروب ها را به عروق مى بندد و از خونریزى و فساد خون جلوگیرى کرده و رقت خون را درمان مى کند.

17-ملین و اشتهاآور بوده و ادرار را زیاد مى کند.

18سیر کوهی برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه بسیار مفید است

19-مسکن صفرا و پاک کننده صفرا از امعاء است.

20-بهترین درمان روماتیسم و تصلب شرائین است، براى کسانى که از درد معده رنج مى برند، میوه ى خوبى است و از تحریکات جلدى جلوگیرى مى نماید.

21-شربت والک براى مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار مفید است. غرغره ی جوشانده ی آن براى درمان دردگلو و آنژین سود فراوان دارد.

22-سکنجبین میوه آن خنک کننده بوده و براى رفع یرقان و التهاب صفرا و کبد سودبخش است.

23-اگر بر روی پوست مالیده شود باعث قرمزی پوست می شود.

24-به صورت موضعی برگ های له شده ی آن را می توان برای از بین بردن آبسه و کورک به کار برد.

25-مالیدن عصاره میوه ى والک جهت زخم هاى آبدار و چرکى نافع بوده، آن ها را خشک مى کند و گل آن نیز همین خاصیت را دارد.

26-ضماد برگ والک جهت زخم هاى سرد و برآمدگى چشم از حدقه مفید است. عصاره ی برگ و ساقه ی آن که تازه چیده و کوبیده شده را با کمى صمغ مخلوط نمایید، جهت امراض ‍چشم مخصوصا جوش پلک و ریزش اشک، ناخنه و ورم پلک چشم مفید مى باشد.

27-جویدن برگ والک جهت ورم لثه و رفع بى حسى آن مفید مى باشد. جوش هاى دهان را از بین مى برد و بوى بد دهان را برطرف مى نماید.

28-نوشیدن آب برگ و ساقه ی آن که تازه باشد با کمى صمغ عربى جهت تقویت معده و خونریزى معده و بند آمدن اسهال و معالجه بواسیر نافع است.

29-گل والک نیز اسهال را بند مى آورد و ضماد برگ آن بر روى دکمه بواسیر خونى نافع است.

30-نوشیدن جوشانده ى ریشه ی والک علاوه بر بند آمدن اسهال، سنگ کلیه و مثانه را خرد مى کند. از برگ این گیاه تا می توانید استفاده کنید و چنان چه در اختیار ندارید از سیر معمولی چه از برگ و چه از پیاز آن میل نمایید. اثر گیاه تازه بهتر از پخته ی آن است. برگ آن را همراه با جعفری و پیازچه به صورت سبزی خوردن یا سالاد، سوپ، آش کوکوی بدون تخم مرغ می توانید تناول نمایید.





تعداد بازدید از این مطلب: 1224


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* نکات بسیار جالب برای گرفتن عکس با موبایل * با یک کلیک دسکتاپ خود را قفل کنید + آموزش * چه چیزهایی در مایکروفر قرار ندهیم؟ * خوراک بلدرچین در فر * کسرول سبزیجات ( غذای گیاهخواران ) * چهل حدیث در مورد حجاب زن و مرد * اس ام اس خنده دار(4) * خواص دارویی سنجد * دیدنی‌های آبادان در یک نگاه * تاثیر بعضی از خوراکی ها بر بیماریها * شامپوی تریاک و ادکلن افیونی در بازار * تیوسولفات سدیم طلا * این افراد در یک قدمی سکته قلبی قرار دارند! * اعمال روز پنج شنبه * ژله بستنی * لطیفه های خنده دار لاین و وایبر (1) * دستگاه بستنی ساز - بستنی رولی * اعمال شب های قدر * قارچ و سلامت استخوانها * صفحه کلید و ماوس Wireless چگونه کار می کند؟ * طرز تهیه جواهر پلو * بزرگترین بستنی جهان * طرز تهیه کیک بستنی شکلاتی * سیاه دانه برای درمان مشکلات گوارشی * دستگاه بستنی ساز رولی با تاپینگ آیس رولی * خواص بلوبری * کسب و کاریی با حاشیه سود 400% * رول بستنی چیست * دلیل عصبانیت زیاد شما چیست؟ * جملات زیبا و آموزنده از بزرگان جهان(1) * کوکوی گردو و گوشت * سوفله پرتقال، یک دسر متفاوت فرانسوی * سوپ کلم * مسجد جامع کبیر یزد * مطالب جالب و آموزنده * از هندوانه چه می دانید؟ * چگونه از دست کمردرد رهایی یابیم؟ * کمکهای اولیه هنگام حوادث خانه تکانی * چگونه غلظت خون را درمان کنیم؟ * رودها و رشته کوه های اردبیل * تعریف شوره سر ، علت شوره و روشهای درمان خانگی * جلوگیری از شل شدن پوست بعد از کاهش وزن * چگونه عکس‌های پاک شده از روی تلفن همراه یا دوربین را ریکاوری کنیم؟ * طرز تهیه سالاد مرغ و گوجه فرنگی * نوشيدني توت فرنگي و شير * تفاهم در زندگی زناشویی * زردچوبه و خواص آن * هات چاکلت فندقی * چشمه ی غربال بیز * طرز تهیه ی ژله آبرنگی * باز شدن اشتها پس از ترک سیگار * دمپختک * طرز تهیه فيله سالمون مخصوص شب عید * راهکارهایی برای جلو گیری از لوس شدن کودک * ریزه کاری های انجماد * شکلات اسنیکرز (Snickers) * طرز تهیه یخمک هندوانه یک دسر تابستانی * شاه‌دانه * سیب زمینی * خواص توت خشک * مهد کودک قبل از مدرسه خوب است یا بد * غار یخی چما * طرز تهیه ی استیک مرغ با قارچ * دستگاه بستنی ساز رولی و طرز تهیه بستنی رولی با آن * یک روش عالی و آسان برای حفظ تناسب اندام در خانمها * کوچکترین هواپیمای بدون سرنشین + عکس * پیشگیری از سرطان؛ اصول و شیوه های کلی * 6 دلیل خوب برای خوردن بیشتر پرتقال * ترفند مفید در یاهو مسنجر : چگونه افراد مزاحم را ایگنور کنیم ؟ * هر آنچه که باید در مورد دیابت بدانیم