خانه درباره ما ثبت نام ورود تماس با ما

دنیای ایرانیان

شما اینجا هستید : تغذیه و آشپزی خواص میوه ها خواص درمانی به لیمو

خواص درمانی به لیمو
خواص درمانی به لیمو

به لیمو گیاه دارویی معطری است که بوی خوشایندی دارد درخچه این گیاه دارای برگ های ساده سرنیزه مانند با قاعده گره ای و عموما بصورت دسته های سه تایی در هر گره است.این گیاه بومی امریکای جنوبی بوده و در ایران نیز در شمال ایران ودرباغ ها کشت میشود.

خواص و کاربردها:

برگ ها بخش دارویی این گیاه هستند و بویی شبیه لیمو دارند. برگ ها را در اواخر تابستان جمع آوری می کنند. پودر برگ گیاه به لیمو به رنگ سبز مات و دارای بوی معطر، طعم آن تند و کمی تلخ است. از به لیمو در درمان سوء هاضمه، نفخ، سردردهای یک طرفه، دردهای عصبی، سرگیجه و علائم سرماخوردگی استفاده می شود بعلاوه در تقویت حافظه و ایجاد آرامش و درمان بی خوابی نیز مفید است.

همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی نیز کاربرد دارد. اسانس به لیمو دارای خواص باکتری کش و حشره کش بوده و همچنین در صنعت عطرسازی نیز از آن استفاده می شود. در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران بارداری و شیردهی باید از مصرف زیاد به لیمو اجتناب کرد. استفاده موضعی به لیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود.

برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداری کرد. از فراورده های موجود در بازار آن می توان به چای ورون اشاره کرد. نوشیدن دم کردهٔ گیاه به‌لیمو به صورت چای طرفداران زیادی دارد. خواص درمانی دم نوش به لیمو: دم نوش به لیمو فوق العاده آرام بخش و تسکین دهنده اعصاب است. اسانس این گیاه در صنایع غذایی و در تهیه ی انواع عطر و ادکلن بسیار کاربرد دارد. برای تقویت حافظه می توان از عرق به لیمو استفاده کرد. به لیمو برای تقویت معده در ردیف بهترین داروها قرار می گیرد که برای این منظور بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود. این دمنوش به رفع تپش قلب کمک می کند. این دمنوش آرام بخش است، استرس و خستگی های روحی را کاهش داده و برای درمان بی خوابی مناسب است. مناسب برای درمان سرماخوردگی و سرفه است.به لیمو یکی از بهترین داروها جهت تقویت معده می باشد و همچنین خاصیت ضد نفخ دارد.

این دمنوش جهت التیام سر درد و میگرن مناسب می باشد.

طرز تهیه چای به لیمو:

یک قاشق غذاخوری برگ به لیمو را در قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم که به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل به شیرین کردن دمنوش، می توانید از نبات یا عسل استفاده کنید.

تعداد بازدید از این صفحه : 1269 ساعت و تاریخ انتشار : 00 : 00 : 00 -622/10/10


آخرین مطالب مشابه

خواص خرمالو ، فواید خرمالو ، مضرات خرمالو خواص تمشک و فواید فوق العاده آن خواص گلابی ، فواید گلابی انبه و خواص درمانی اش خواص بلوبری خواص آبغوره ، فواید آبغوره ، مضرات آبغوره خواص درمانی به لیمو آلو خشک و تاثیر آن بر سلامتی خواص آلوزرد خواص ازگیل

شما هم نظر بدهید


جدیدترین مطالب

مطالب پیشنهادی