>> خواص خوراکیها >> خواص میوه ها >> نارگیل

نارگیل

نارگیل


خواص نارگیل چیست؟

نارگیل با نام علمی (Cocos nucifera) گیاهی است که ابتدا در جنوب آسیا کشت می ‌شد و در حال حاضر به صورت درخت نارگیل در تمام مناطق استوایی وجود دارد. مردم اقیانوس آرام از تمام قسمت‌ های این درخت استفاده کرده و آن را به عنوان یک غذای اصلی مصرف می ‌کنند. [categoriy],

 

خواص نارگ درخت

نارگیل، درختی است زیبا و تنومند که به صورت قائم رشد کرده و بدون انشعابات می ‏باشد. برگ ‏های آن بسیار بزرگ و زیبا است. گل‏های این گیاه زرد و نارنجی می ‏باشد. میوه‏های نارگیل بیضی شکل و سبز هستند که با یک پوسته سخت قهوه ای پوشیده شده‏اند. در قاعده میوه ی نارگیل سه سوراخ وجود دارد که چشم های نارگیل نامیده می شوند. گوشت این میوه سفید رنگ و چرب است و درون آن با یک شیره یا مایع شیرین پر شده است. قسمت‏های قابل استفاده: ریشه، گل آذین و دانه (پوسته، آب و روغن هسته) قابل استفاده می ‏باشند. ضرب المثلی درباره ی نارگیل بین مردم اقیانوس آرام معروف است که می گوید هر کس که درخت نارگیل می کارد، برای خودش و بچه هایش، لباس، ظرف، نوشابه، غذا و خانه درست می کند. این نشان می دهد که تمام قسمت های این درخت، مفید و قابل استفاده هستند.

فواید قسمت های مختلف درخت نارگیل: ریشه‏:

قابض، ادرارآور(مدر) و کرم کُش. شیره گل: شیرین و مطبوع، تب‏بُر، مقوی باء(تقویت کننده ی نیروی جنسی)، نشاط آور، مدر و سمّی.

پوسته: مدر (ادرارآور) و برطرف کننده‏ ی بوی بد

مغز: شیرین، خنک کننده، روغنی، اشتهاآور، مقوی باء، ملین(ضد یبوست) و نیروبخش

آب: شیرین و گوارا، خنک کننده، هضم کننده، مقوی باء ، ادرارآور ، کرم کش و نیروبخش

روغن: شیرین، ضد عفونی کننده، دافع حشرات، هضم کننده، مقوی باء، اشتهاآور و تقویت کننده موی سر

اثرات درمانی نارگیل:

اسهال: آب نارگیل یک غذای ایده‏آل برای جایگزین کردن مایعات از دست رفته در اسهال می‏ باشد.

* سنگ‏های ادراری (مانند سنگ مثانه): برای درمان سنگ‏های ادراری، گل ‏های نارگیل را خشک کرده و پودر کنید و سپس آن را با ماست بخورید.

* سردرد: آب نارگیل سردردی را که در اثر تماس زیاد با نور خورشید بروز می کند، تسکین می ‏دهد.

* کرم‏ها: جوشاندن ریشه نارگیل با مقدار کمی از انقوزه برای پاک سازی و رهایی از کرم ‏های روده بسیار نافع است.

* زخم و جراحت: روغن کهنه نارگیل، تسکین دهنده سریع زخم ‏ها می ‏باشد.

* استفراغ: اضافه کردن شکر، عسل و پودر فلفل به آب نارگیل یک ترکیب مطلوب برای پیشگیری از استفراغ می‏ باشد.

* زخم‏های دهانی: غرغره کردن شیره ی حاصل از نارگیل چرخ و رنده شده برای تسکین و معالجه‏ ی زخم‏های دهان مفید است.

* خارش: در خارش‏های معمول، شیر نارگیل برای کاهش التهابات سودمند و کاربردی است.

* جای زخم (اسکار): پوست درخت‏ انجیر مقدس هندی و انجیر معابد را در شیرنارگیل به صورت خمیر در آورده و در سرتاسر زخم‏ ها بمالید. این کار به تسکین و ترمیم پوست به دلیل خاصیت‏ قابض و مغذی بودن این ترکیب، کمک می‏ کند.

* اگزما: چند عدد سیر را در روغن نارگیل بیندازید و روی شعله گاز قرار دهید تا رنگ آن تیره شود. سپس این سیرها را در روغن نارگیل له کنید. بعد، آن را از صافی رد نمایید. این مخلوط یک ترکیب موثر برای رفع التهابات ناشی از اگزما است.

* رشد موها: شستشوی موها با شیره نارگیل یک عمل بسیار موثر برای تغذیه قسمت ‏های انتهایی ریشه‏ ی موها است. این کار در بین هندی‏ ها که موهایی بسیار جذاب دارند، شایع است.

چند نکته:

* شیره ی نارگیل با شیر نارگیل متفاوت است. شیره ی نارگیل همان مایع آبکی درون نارگیل است، اما شیر نارگیل از جوشاندن مخلوط مساوی آب و گوشت نارگیل خرد شده حاصل می شود، به طوری که وقتی به حالت کف آلود درآمد آن را از شعله بر می دارند و سپس صاف می کنند.

* نارگیل به دلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی، چاق کننده است.

* نارگیل هنگامی که نارس است مقدار بیشتری شیره دارد، ولی به تدریج که میوه می‌ رسد مقدار شیره آن کمتر می شود. پس برای اطمینان از تازه بودن نارگیلی که می خرید، آن را تکان دهید تا صدای شیره ی آن را بشنوید. دقت کنید که نارگیل سنگین تر، تازه تر است.

* این میوه به دلیل گرم بودن ممکن است در گرم مزاجان مشکلاتی ایجاد کند. لذا این گونه افراد باید آن را با میوه‌های ترش، لیمو و یا هندوانه بخورند.

* نارگیل دیر هضم است، بنابراین کسانی که دچار ناراحتی های گوارشی هستند، باید هنگام مصرف آن مراقب باشند.

* با این که روغن نارگیل یک روغن گیاهی است، اما دارای مقدار زیادی چربی اشباع می باشد. به همین دلیل افراد دچار چربی خون بالا و بیماران قلبی نباید از روغن نارگیل استفاده نمایند.





تعداد بازدید از این مطلب: 956


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* 5 کاری که نباید با گوش ها کرد * دستگاه های صنعتی در حوزه مواد غذایی * فشار خون و دیابت شایع ترین دلایل نارسایی کلیوی * نکاتی که به کودکان برای ایمنی بیشتر باید یاد داد * مشکلات اینترنت اکسپلورر 9 چیست؟ * خواص شگفت انگیز کدو تنبل * طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی فوری * درمان بیماران کلیوی با سلول‌های بنیادی وارد فاز بالینی شد * فضیلت قرائت سوره های قرآن * گیاه اسطوخودوس * قرص سیر چه تاثیری بر فشار خون دارد؟ * جوان خائف و مرد عابد * پنج نکته که باید درباره اپلیکیشن PHOTOS در آیفون بدانید * برج آزادی تهران * با هم بخندیم * بدون رژیم های غذایی سخت وزن تان را کاهش دهید * طرز تهیه سوپ سبزیجات * شش ویژگی iOS 7 که احتمالا از آن‌ها بی‌خبرید! * طرز تهیه لازانیا ونکاتی برای پخت آن * در مورد جوش چه میدانید؟ * پیتزا سبزیجات در سبک ناتورالیسم * خواص گلپر * خواص پسته * سخنان دکتر شریعتی (1) * بهترین ماسک برای پوست های چرب و جوش دار * جوک های جدید و خنده دار بسیار خفن و شاد * چربی های دور شکمی و تصورات غلط ما! * اس ام اس خنده دار(5) * آیا میدانید؟ * جلوگیری از شل شدن پوست بعد از کاهش وزن * نکات جالب روانشناسی در مورد خواب دیدن * طرز تهیه شیرینی کره ای مخصوص نوروز * بستنی رولی چیست؟ * ۱۰ نشانه جدی برای انواع سرطان! * طرز تهیه شیرین پلو * فوايد مصرف لبنیات * اعمال روز اول ماه رمضان * گام به گام: آموزش نصب و استفاده از وایبر روی گوشی * خواص انجیر * ده بستنی معروف دنیا * یک برنامه غارنوردی برای مسافران خوزستان * ضد آفتاب هاي طبيعي کدامند ؟ * پیشگیری سرطان پروستات با گوجه فرنگی * خواص بلوبری * طرز تهیه شیرینی مشهدی * با یک کلیک دسکتاپ خود را قفل کنید + آموزش * خواص تخمه آفتابگردان * راههاهی جلوگیری از خشکی دهان * اس ام اس خنده دار (6) * طرز تهیه بستنی میوه با روکش شکلاتی * خواص دارويي گل مغربي * خاکشیر * طرز تهیه ماهى و سبزيجات در فر برای شب عید * طرز تهیه پیتزا رولی * طرز تهيه رولت كوكو سبزي فوق العاده شيك و مجلسي * فيض من عام است و فضل من عميم‏ * خورشت هویج ترکی * کمبود آهن را ساده نگیرید! * این خوردنی ها پوست تان را نابود می کند * بستنی رولی * خواص سنجد * دلیل عصبانیت زیاد شما چیست؟ * اسماء * گوشت چرخ کرده را در فریزر نگذارید! * فرق دست نویسی و تایپ در اطفال * عكس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست! * طرز تهیه کیک اسفنجی * خواص آناناس * تازه های تست روان شناسی * دل نوشته های زیبا و تکان دهنده