>> سلامت >> اخبار سلامت >> سم کشنده ی بوتولیسم

سم کشنده ی بوتولیسم

سم کشنده ی بوتولیسم


دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو، از «بوتولیسم» به عنوان یک بیماری خطرناک کشنده نام برد که می توان با یک راه حل ساده، از بروز آن جلوگیری کرد. دکتر طلعت قانع در خصوص مسمومیت و مرگ ناشی از بوتولیسم، گفت: این بیماری یکی از انواع بوتولیسم غذایی است که با خوردن غذاهای حاوی سم ایجاد می شود.

وی تصریح کرد: در این بیماری باکترى در حالت غير فعال زنده مى ماند تا اينکه در شرايط مناسب رشد قرار گيرد سپس در روده رشد کرده، از خود سم آزاد مى کند. قانع با بیان اینکه بوتولیسم به عنوان اورژانس هاى پزشکى در نظر گرفته مى شود و بسیار کشنده است عنوان کرد: در اثر مصرف غذاهایی آلوده ای مثل كشک غير پاستوريزه، غذاهای كنسروی كه قبل از مصرف حرارت مناسب ندیده اند و همچنین سوسيس و كالباس آلوده بروز می كند.

وی با اشاره به علايم و نشانه هاي بوتولیسم که شامل تاری ديد، دوبيني، افتادگی پلک فوقانی، عدم توانايی حركتي، اختلال تكلم، لكنت زبان، سختي بلع، و خشكي و درد گلو بوده و با تاخير ۱۲ تا ۲۴ ساعته از مصرف ماده غذایی آلوده ظاهر می شود، خاطر نشان کرد: فرد مبتلا سریعاً باید به یک مرکز درمانی مجهز، جهت تزریق داروی ضد سم منتقل شود.

دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو ادامه داد: مهمترين اقدام درمانی در بوتولیسم تجويز سريع داروی ضد سم (Anti toxin) در مركز درماني است. در صورت عدم درمان ممكن است فرد مسموم در اثر فلج تنفسي فوت نمايد. وی در پایان یکی از آسانترین راه حل های پیشگیری از خطر مسمومیت کشنده بوتولیسم را تهیه غذا به مقدار استفاده و سعی در عدم نگهداری غذا به مدت زیاد و جوشاندن کنسروهای مورد استفاده به مدت ۲۰ دقیقه اعلام کرد.





تعداد بازدید از این مطلب: 838


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* طرز تهیه شنیسل روسی * خواص ویتامین H * استفاده از گوش پاک کن ممنوع! * خواص بستنی * با این آموزش از سرقت اطلاعات خود محافظت کنید * جملات عاشقانه و احساسی(1) * اهميت و ارزش زبان‏ * هنر فهميدن * با نور خورشید لاغر شوید! * طرز تهیه خمیر پیتزا * خواص انبه * داستانی عبرت انگیز * خواص بادام درختي * جاذبه های گردشگری استان خوزستان * معنی علائم روی برچسب مواد غذایی * خصوصیات بستنی خوب * طرز تهیه باقالی قاتق غذای گیلانی * فواید دوچرخه سواری * طرز تهیه بیفتک پلو * خصوصیات نعناع * خواص آلبالو *  خواص داروئی باقلا * طرز تهیه رولت ساده * کشف شب‌پره‌­ای 100 میلیون ساله * چرا خون دماغ میشویم؟ * راههای شخصیت شناسی نامزد * راههاهی جلوگیری از خشکی دهان * دستور پخت ماکارونی خوشرنگ و اشتها برانگیز با سس چغندر * زیردریایی شیک شرکت فراری به شکل خودرو سواری * این ریمل ها را نخرید * بقعه های اردبیل * لیموناد نعنایی * تغیر صدای هنگ آوت ,وایبر,واتس آپ و فیسبوک * تهیه ی شیرینی تر در کمترین زمان * طرز تهیه ماهی شکم پر * گیاه جعفری * طرز تهیه کوکوی بادمجان * احتباس آب در بدن و تغیرات هورمونی * موزه مردم‌شناسی اردبیل؛ دریای فرهنگ و هنر ایرانی * طرز تهیه ته چین آلو و اسفناج با مرغ * طرز تهیه چای وانیلی با یخ * اس ام اس های عاشقانه ی عید نوروز * سخنان گوهر بار حضرت علی (ع)1 * اشعار سیمین بهبهانی(1) * طراحی و ساخت کیت تشخیص زود هنگام سرطان * جراحی زیبایی بینی و هر آنچه باید بدانیم * اس ام اس خنده دار(7) * چرا چربی های دور شکم شما آب نمی شوند؟ * حشره کشی بی خطر برای انسان * طرز تهیه شامی رودباری * بستنی رولی * قدیمی ترین میدان ساعت شهری در ایران * پاناکوتای قهوه یک دسر ایتالیایی * درمان زوال عقل با کمک انسولین * گل گاوزبان * تغذیه ی افراد سیگاری * چگونه شل شدن و افتادگی پوست را درمان کنیم * استاتوس های طنز و خنده دار فیسبوک * اس ام اس شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها * خورشت بامیه * دسر برنج و نارگیل * آسم و ۷ قانون غذایی * خواص لیمو شیرین * طراحی و ساخت اسکنر فشار کف پا * مواد اولیه بستنی چیست و چگونه مخلوط بستنی را تهیه میکنند * دانستنیهای کوتاه و جالب در مورد مغز * صدای قلب مادر * انواع خال و درمان آن * صبری که عادی نبود! * طرز تهیه ی ژله آبرنگی