>> آشپزی و تغذیه >> غذاها >> طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو


مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو:

- نیم کیلو گرم برگ مو

- یک کیلوگرم مخلوط سبزی دلمه شامل نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری که البته هر چه میزان سبزی‌های معطر آن – یعنی نعنا، مرزه و ترخون – بیشتر باشد، خوشمزه‌تر می‌شود.

- 2 عدد پیاز بزرگ

- 5 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع

- 2 پیمانه برنج

- نصف لیوان لپه

- نیم کیلوگرم گوشت چرخ کرده

- 3 تا 4 قاشق سوپ‌خوری شکر

- یک استکان آب لیموترش یا سرکه

- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

روش تهیه دلمه برگ مو:

1 - ابتدا برگ‌ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر کرده روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ‌ها را به صورت دسته‌ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت 3 دقیقه یا به اصطلاح پس از 2 جوش خوردن، برگ‌ها را در سبدی آبکشی کنید.

2 - سبزی‌ها را پاک کرده و پس از شست‌وشو به صورت ریز خرد کنید. برنج و لپه را هم شسته و در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا برنج رنگی شود.

3 - دو عدد پیاز را هم خلالی خرد کنید. سپس در داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت چرخ‌کرده و پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید و سبزی و برنج و لپه را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می‌شود.

4 - در داخل قابلمه‌ای که قرار است دلمه‌ها در آن چیده شوند، یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در کف آن قرار دهید. سپس شروع به پیچیدن دلمه‌ها کنید.

5 - برای پیچیدن دلمه‌ها یک برگ بزرگ را برداشته و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه‌ای از برگ مو درست شود. هر یک از بقچه‌ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنکه تمام بقچه‌ها را در قابلمه و در کنار و روی هم چیدید، 2 لیوان آب و 3 قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه کردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ – یعنی زمانی حدود یک ساعت و نیم پس از شروع پخت – انجام شود. برای درست کردن این چاشنی، سرکه یا آبلیمو را به همراه شکر در کاسه کوچکی بریزید و کمی حرارت دهید تا شکر به طور کامل حل شود. سپس آن را روی دلمه‌ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه کامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود.

نکته1: اگر چاشنی را در مراحل اولیه پخت اضافه کنید، برگ‌ها سفت می‌شوند.

نکته2: در صورتی که دوست دارید این چاشنی در مواد داخل دلمه نیز وجود داشته باشد، می‌توانید مخلوط کردن شکر، آبلیمو و سرکه را در مراحل اولیه انجام داده و مقداری از این چاشنی را در داخل مواد دلمه هم بریزید و با آنها مخلوط کنید.

نکته3: با توجه به اینکه همه برگ‌ها به صورت کامل و یک اندازه نیستند و احتمالا چاک‌هایی نیز در فرم آنها وجود دارد، شما می‌توانید 2 برگ کوچک چاک‌دار را روبه‌روی هم قرار دهید و در واقع برگ بزرگی را به این طریق درست کنید.

نکته4: برای آنکه دلمه‌ها به حالت پیچیده در ظرف قرار گیرند، پیش از پخت، زیردستی چینی را به صورت برعکس روی دلمه‌های چیده شده در قابلمه قرار دهید.





تعداد بازدید از این مطلب: 1329


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* دورى از طاغوت به خاطر ترس از خدا * به دنیای مجازی معتاد شده اید؟ * گام به گام: آموزش نصب و استفاده از وایبر روی گوشی * شیرینی زبان و پاپیون مخصوص عید نوروز * راههای سفت کردن پوست بعد از کاهش وزن * متون کوتاه و آموزنده * فوايد زیاد سير براي سلامتي * بستنی چیست؟ * بهترین لاغر کننده های دنیا * رودخانه کارون * خواص و مضرات تخم مرغ * عرق کاسنی و خواص آن * دستور تهیه نازخاتون از غذاهای محلی ایران * خواص مويز * نکاتی درباره سلامت مردان * طرز تهیه کوکوی کدو سبز * خواص شاهدانه * شخصیت شناسی از روی خوراکیهای مورد علاقه * طرز تهیه سان شاین * تخمه آفتاب‌گردان * راز جوانی در ترکیب عسل و دارچین * طرز تهیه پیتزا رولی * چند روش برای تازه ماندن و ماندگاری بیشتر بعضی سبزیجات * اعمال شب نوزدهم رمضان * تست شناخت شخصیت کودک * چه نوع عینک آفتابی ای برای کودکانمان بخریم؟ * شش ویژگی iOS 7 که احتمالا از آن‌ها بی‌خبرید! * چگونه از هک شدن مودم جلوگیری کنیم؟ * خورش آلو و اسفناج * معنی علائم روی برچسب مواد غذایی * چشمه ها و آبشارهای اردبیل * سالاد ماکارانی ژله ای * مورد داشتیم که ... * عسل، طول عمر را زیاد می‌کند * درمان شکنندگی موها * طرز تهیه شیرینی شکری * مصرف کپسول امگا 3 می تواند خطرناک باشد * طرز تهیه قیمه نثار * اعمال روز اول ماه رمضان * چطور زندگی شاد تری داشته باشیم؟ * با این ترفند کارت گرافیک رایانه‌تان را تقویت کنید! * ۱۰ نشانه جدی برای انواع سرطان! * استاتوس های طنز و خنده دار فیسبوک(2) * پاک کردن لکه های مختلف آرایشی * انتقال بیماری از حیوانات خانگی * طرز تهیه موس نارگیلی یک دسر مقوی * خورش قارچ و تخم مرغ * طرز تهیه کوفته برنجی سوخاری * سینی نشا * چگونه ریموت کنترل ها را تمیز کنیم؟ * فلفل * خواص ریحان * کسب و کاریی با حاشیه سود 400% * شیرینی عسل و بادام * عوامل افسردگی، ناراحتی و اضطراب و راهکارهای رها شدن از آن * زنان ورزشکار و تغذیه ی مناست * طرز تهیه سالاد ذرت، مخصوص رژیمی ها,ساده * کوه عقاب * دستگاه بستنی ساز تایلندی * داستانی عبرت انگیز * تعریف شوره سر ، علت شوره و روشهای درمان خانگی * اس ام اس پ ن پ * چند نشانه سرطان که جدی گرفته نمیشود * دسر ماست و خرما * چرا خون دماغ میشویم؟ * شیرموز شکلاتی * افزایش طول عمر انسان با مصرف آجیل * تازه های تست روان شناسی * چشمه ی غربال بیز * لیموناد گیلاسی