>> آشپزی و تغذیه >> غذاها >> طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو


مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو:

- نیم کیلو گرم برگ مو

- یک کیلوگرم مخلوط سبزی دلمه شامل نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری که البته هر چه میزان سبزی‌های معطر آن – یعنی نعنا، مرزه و ترخون – بیشتر باشد، خوشمزه‌تر می‌شود.

- 2 عدد پیاز بزرگ

- 5 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع

- 2 پیمانه برنج

- نصف لیوان لپه

- نیم کیلوگرم گوشت چرخ کرده

- 3 تا 4 قاشق سوپ‌خوری شکر

- یک استکان آب لیموترش یا سرکه

- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

روش تهیه دلمه برگ مو:

1 - ابتدا برگ‌ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر کرده روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ‌ها را به صورت دسته‌ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت 3 دقیقه یا به اصطلاح پس از 2 جوش خوردن، برگ‌ها را در سبدی آبکشی کنید.

2 - سبزی‌ها را پاک کرده و پس از شست‌وشو به صورت ریز خرد کنید. برنج و لپه را هم شسته و در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا برنج رنگی شود.

3 - دو عدد پیاز را هم خلالی خرد کنید. سپس در داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت چرخ‌کرده و پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید و سبزی و برنج و لپه را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می‌شود.

4 - در داخل قابلمه‌ای که قرار است دلمه‌ها در آن چیده شوند، یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در کف آن قرار دهید. سپس شروع به پیچیدن دلمه‌ها کنید.

5 - برای پیچیدن دلمه‌ها یک برگ بزرگ را برداشته و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه‌ای از برگ مو درست شود. هر یک از بقچه‌ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنکه تمام بقچه‌ها را در قابلمه و در کنار و روی هم چیدید، 2 لیوان آب و 3 قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه کردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ – یعنی زمانی حدود یک ساعت و نیم پس از شروع پخت – انجام شود. برای درست کردن این چاشنی، سرکه یا آبلیمو را به همراه شکر در کاسه کوچکی بریزید و کمی حرارت دهید تا شکر به طور کامل حل شود. سپس آن را روی دلمه‌ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه کامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود.

نکته1: اگر چاشنی را در مراحل اولیه پخت اضافه کنید، برگ‌ها سفت می‌شوند.

نکته2: در صورتی که دوست دارید این چاشنی در مواد داخل دلمه نیز وجود داشته باشد، می‌توانید مخلوط کردن شکر، آبلیمو و سرکه را در مراحل اولیه انجام داده و مقداری از این چاشنی را در داخل مواد دلمه هم بریزید و با آنها مخلوط کنید.

نکته3: با توجه به اینکه همه برگ‌ها به صورت کامل و یک اندازه نیستند و احتمالا چاک‌هایی نیز در فرم آنها وجود دارد، شما می‌توانید 2 برگ کوچک چاک‌دار را روبه‌روی هم قرار دهید و در واقع برگ بزرگی را به این طریق درست کنید.

نکته4: برای آنکه دلمه‌ها به حالت پیچیده در ظرف قرار گیرند، پیش از پخت، زیردستی چینی را به صورت برعکس روی دلمه‌های چیده شده در قابلمه قرار دهید.





تعداد بازدید از این مطلب: 1118


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* ضربان قلب در ورزشکاران * رول بستنی چیست * شیرینی کاسترد بی تخم مرغ * دستگاه بستنی ساز رولی * خواص انار * خواص میوه خربزه یا بطیخ * توصیه های کاربردی برای موخوره مو * مطالب پر از احساس * اشعار بسیار زیبا و دلنشین(1) * سخنان گوهر بار حضرت علی (ع)1 * مقاله ای در مورد عفاف وحجاب * گروه خونی و شخصیت افراد * ژله بستنی * بلند ترین بادگیر جهان * خواص مويز * طرز تهیه سالاد الویه * ته چین قارچ؛ یک ته چین جدید * خواص گیاه تاج‌خروس * چرا خدا مردها را خلق کرد؟ (طنز) * اعمال روز اول ماه رمضان * فرق دست نویسی و تایپ در اطفال * با این آموزش از سرقت اطلاعات خود محافظت کنید * مطالب جالب و آموزنده * در مورد جوش چه میدانید؟ * کسب و کاریی با حاشیه سود 400% * طرز تهیه کوکوی کدو سبز * شکلات TWIX * تیک های عصبی وراهکارهای رفع آن * واقع بینی های قبل از ازدواج * پیام های تغذیه ای در مورد کاهش مصرف نمک * ولادت حضرت ابوالفضل علیه السلام * چربی ترانس یا اشباع شده؟ * طرز تهیه کیک فنجانی بدون فر * این ریمل ها را نخرید * رونمایی ناسا از روبات میمون نما * اس ام اس خنده دار روز مرد * ترجمه قرآن و حدیث؛ چالش های پیش رو * بیاییم از بیماری های کلیوی پیشگیری کنیم * کباب گوشت با ریواس * فضیلت قرائت سوره های قرآن * نوشیدن آب یخ باعث خستگی می‌شود * ترافل خرما * زردچوبه و خواص آن * EJECT کردن حرفه ای فلش مموری * خواص پونه * طرز تهیه یخمک هندوانه یک دسر تابستانی * سخنان زیبا و آموزنده بنجامین فرانكلین * خواص گلپر * اس ام اس خنده دار (2) * سینی نشا * سرطان خون و علائم آن * خواص دمنوش گل پنیرک * عواملی که سبب ریزش مو می‌شود/ شانه‌های مناسب برای مو * طرز تهیه ی شنیسل مرغ * عكس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست! * فواید و مضرات استفاده از اینترنت * هفت ادویه ی که به تناسب اندام و لاغری کمک میکند * کباب کشمیری با سس مخصوص * 15 روش شگفت انگیز جو برای مراقبت از پوست، مو * باورهای غلط و متداول در مورد تناسب اندام * روش پخت دلمه قارچ با مرغ * علائم تومور مغزی * راه جادویی چاقی صورت * اس ام اس روز مادر * جملات عاشقانه و احساسی(1) * لیموناد نعنایی * اعمال مخصوصه شب بیست و سوم * زیباترین الگوی یک زندگی آسمانی * استاتوس های طنز و خنده دار فیسبوک * خواص ذرت