>> آشپزی و تغذیه >> غذاها >> طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو


مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو:

- نیم کیلو گرم برگ مو

- یک کیلوگرم مخلوط سبزی دلمه شامل نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری که البته هر چه میزان سبزی‌های معطر آن – یعنی نعنا، مرزه و ترخون – بیشتر باشد، خوشمزه‌تر می‌شود.

- 2 عدد پیاز بزرگ

- 5 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع

- 2 پیمانه برنج

- نصف لیوان لپه

- نیم کیلوگرم گوشت چرخ کرده

- 3 تا 4 قاشق سوپ‌خوری شکر

- یک استکان آب لیموترش یا سرکه

- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

روش تهیه دلمه برگ مو:

1 - ابتدا برگ‌ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر کرده روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ‌ها را به صورت دسته‌ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت 3 دقیقه یا به اصطلاح پس از 2 جوش خوردن، برگ‌ها را در سبدی آبکشی کنید.

2 - سبزی‌ها را پاک کرده و پس از شست‌وشو به صورت ریز خرد کنید. برنج و لپه را هم شسته و در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا برنج رنگی شود.

3 - دو عدد پیاز را هم خلالی خرد کنید. سپس در داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت چرخ‌کرده و پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید و سبزی و برنج و لپه را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می‌شود.

4 - در داخل قابلمه‌ای که قرار است دلمه‌ها در آن چیده شوند، یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در کف آن قرار دهید. سپس شروع به پیچیدن دلمه‌ها کنید.

5 - برای پیچیدن دلمه‌ها یک برگ بزرگ را برداشته و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه‌ای از برگ مو درست شود. هر یک از بقچه‌ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنکه تمام بقچه‌ها را در قابلمه و در کنار و روی هم چیدید، 2 لیوان آب و 3 قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه کردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ – یعنی زمانی حدود یک ساعت و نیم پس از شروع پخت – انجام شود. برای درست کردن این چاشنی، سرکه یا آبلیمو را به همراه شکر در کاسه کوچکی بریزید و کمی حرارت دهید تا شکر به طور کامل حل شود. سپس آن را روی دلمه‌ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه کامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود.

نکته1: اگر چاشنی را در مراحل اولیه پخت اضافه کنید، برگ‌ها سفت می‌شوند.

نکته2: در صورتی که دوست دارید این چاشنی در مواد داخل دلمه نیز وجود داشته باشد، می‌توانید مخلوط کردن شکر، آبلیمو و سرکه را در مراحل اولیه انجام داده و مقداری از این چاشنی را در داخل مواد دلمه هم بریزید و با آنها مخلوط کنید.

نکته3: با توجه به اینکه همه برگ‌ها به صورت کامل و یک اندازه نیستند و احتمالا چاک‌هایی نیز در فرم آنها وجود دارد، شما می‌توانید 2 برگ کوچک چاک‌دار را روبه‌روی هم قرار دهید و در واقع برگ بزرگی را به این طریق درست کنید.

نکته4: برای آنکه دلمه‌ها به حالت پیچیده در ظرف قرار گیرند، پیش از پخت، زیردستی چینی را به صورت برعکس روی دلمه‌های چیده شده در قابلمه قرار دهید.





تعداد بازدید از این مطلب: 1211


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* کوه عقاب * خواص گردو * سنجش اکسیژن با نانو حسگر گازی * تست سنجش عاطفه مخصوص شما منوی هیجانات * لذّت زندگى‏ * سینی نشا * خواص کنجد * اس ام اس عاشقانه (2) * با یک کلیک دسکتاپ خود را قفل کنید + آموزش * چرا هنگام پختن غذا در دیگ‌ های مسی بزرگ کفگیر را همیشه داخل آن می‌ گذارند؟ * گیاهان رقیق کننده ی خون * پنج خطای شناخته شده در مصرف سیر * طرز تهیه توپک مرغ و قارچ سوخاری برای کودکان بد غذا * بدون رژیم های غذایی سخت وزن تان را کاهش دهید * گیاه معجزه گر و مهمترین خواص درمانی بابونه * این ریمل ها را نخرید * آیا خداوند , هرچیزی راکه وجود دارد , آفریده است؟ * 16 ترفند برای حداكثر استفاده از باتری لپ تاپ ! * نکاتی درباره سلامت مردان * افسردگي‌ * آبگوشت دیزی سنگی تبریزی * اینترنت مارکتینگ * راه رفتن در آب برای لاغرشدن و چربی‌سوزی مفید است؟ * خواص درمانی زنجبیل * خواص دارویی سنجد * پیام های تغذیه ای در مورد کاهش مصرف نمک * جوان خائف و مرد عابد * بهترین لاغر کننده های دنیا * زولبیا و بامیه * طرزتهیه پای سیب دسر خوشمزه * طرز تهیه سان شاین * طرز تهیه کوکوی کدو سبز * جاذبه های گردشگری استان خوزستان * دلیل عصبانیت زیاد شما چیست؟ * مسجد جامع کبیر یزد * پیشگیری سرطان پروستات با گوجه فرنگی * ســالاد روسـی با ژامبون یک سالاد مجلسی * شیرینی نوروزی گردویی مینیاتوری * خواص تخمه كدو * پانچ آناناس و لیمو * علامت های افسردگی کودکان * خواص گلپر * نوشیدنی سالم مخصوص تابستان * تاثیر ماهی بر افسردگی * برج آزادی تهران * دعای فرج امام زمان (ع) * آگار آگار چیست؟ * چگونه حافظه ی گوشی های اندروید خود را بیفزایم؟ * کسب و کاریی با حاشیه سود 400% * توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل * سرپيچى از اهل بيت عليهم السلام‏ * روش تهیه‌ زرشک‌پلو با مرغ و 12 راز خوشمزه‌تر شدن آن * آیا میدانید؟ * خواص بی نظیر پیاز * خواص بلوبری * مواد مضر برای کسانیکه اگزما دارند * بستنی و عدم ناباروری * طرز تهیه دمی گوجه * خواص توت خشک * آیس رولی بستنی هزار مزه * طرز تهیه سالاد مرغ و نخود * بستنی و سرگذشت آن * سیاه دانه برای درمان مشکلات گوارشی * 5 کاری که نباید با گوش ها کرد * تخم شربتی و تاثیر آن بر لاغر ی * از هندوانه چه می دانید؟ * خوردن شوید سرفه و تنگی نفس را بهبود میبخشد * اثرات ام اس بر بینایی * دانستني هایی درباره لوازم آرايشی که باید بدانید * خواص بادام درختي