>> آشپزی و تغذیه >> غذاها >> طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو


مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو:

- نیم کیلو گرم برگ مو

- یک کیلوگرم مخلوط سبزی دلمه شامل نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری که البته هر چه میزان سبزی‌های معطر آن – یعنی نعنا، مرزه و ترخون – بیشتر باشد، خوشمزه‌تر می‌شود.

- 2 عدد پیاز بزرگ

- 5 قاشق سوپ‌خوری روغن مایع

- 2 پیمانه برنج

- نصف لیوان لپه

- نیم کیلوگرم گوشت چرخ کرده

- 3 تا 4 قاشق سوپ‌خوری شکر

- یک استکان آب لیموترش یا سرکه

- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

روش تهیه دلمه برگ مو:

1 - ابتدا برگ‌ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر کرده روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ‌ها را به صورت دسته‌ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت 3 دقیقه یا به اصطلاح پس از 2 جوش خوردن، برگ‌ها را در سبدی آبکشی کنید.

2 - سبزی‌ها را پاک کرده و پس از شست‌وشو به صورت ریز خرد کنید. برنج و لپه را هم شسته و در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا برنج رنگی شود.

3 - دو عدد پیاز را هم خلالی خرد کنید. سپس در داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت چرخ‌کرده و پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید و سبزی و برنج و لپه را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می‌شود.

4 - در داخل قابلمه‌ای که قرار است دلمه‌ها در آن چیده شوند، یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در کف آن قرار دهید. سپس شروع به پیچیدن دلمه‌ها کنید.

5 - برای پیچیدن دلمه‌ها یک برگ بزرگ را برداشته و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه‌ای از برگ مو درست شود. هر یک از بقچه‌ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنکه تمام بقچه‌ها را در قابلمه و در کنار و روی هم چیدید، 2 لیوان آب و 3 قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید. پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه کردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ – یعنی زمانی حدود یک ساعت و نیم پس از شروع پخت – انجام شود. برای درست کردن این چاشنی، سرکه یا آبلیمو را به همراه شکر در کاسه کوچکی بریزید و کمی حرارت دهید تا شکر به طور کامل حل شود. سپس آن را روی دلمه‌ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه کامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود.

نکته1: اگر چاشنی را در مراحل اولیه پخت اضافه کنید، برگ‌ها سفت می‌شوند.

نکته2: در صورتی که دوست دارید این چاشنی در مواد داخل دلمه نیز وجود داشته باشد، می‌توانید مخلوط کردن شکر، آبلیمو و سرکه را در مراحل اولیه انجام داده و مقداری از این چاشنی را در داخل مواد دلمه هم بریزید و با آنها مخلوط کنید.

نکته3: با توجه به اینکه همه برگ‌ها به صورت کامل و یک اندازه نیستند و احتمالا چاک‌هایی نیز در فرم آنها وجود دارد، شما می‌توانید 2 برگ کوچک چاک‌دار را روبه‌روی هم قرار دهید و در واقع برگ بزرگی را به این طریق درست کنید.

نکته4: برای آنکه دلمه‌ها به حالت پیچیده در ظرف قرار گیرند، پیش از پخت، زیردستی چینی را به صورت برعکس روی دلمه‌های چیده شده در قابلمه قرار دهید.





تعداد بازدید از این مطلب: 970


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* پیری زود رس با خوردن این مواد * نحوه تمیز کردن لوسترهای کریستالی * گل گاوزبان * ترفند مفید در یاهو مسنجر : چگونه افراد مزاحم را ایگنور کنیم ؟ * اضافه کردن یادداشت به صفحات وب * راههاهی جلوگیری از خشکی دهان * طرز تهیه بیفتک پلو * شیرینی زبان و پاپیون مخصوص عید نوروز * جوانان و محبت اهل بیت (ع) * خواص درمانی زنجبیل * طرز تهیه سالاد شیرازی * سخنان گوهر بار حضرت علی (ع)1 * خواص تخمه جاباني * منشا بوی بد دهان چیست؟ * بهترین ماسک برای پوست های چرب و جوش دار * گام به گام: آموزش نصب و استفاده از وایبر روی گوشی * مورد داشتیم که ... * بقعه های اردبیل * افسردگي‌ * ازدواج فامیلی و ضرورت مشاوره پزشکی قبل از ازدواج * قرآن و زبان‏ * علل افسردگی و درمان آن * گوجه سبز * عمارت مسعودیه * خطرات بلعیدن باتری توسط کودک * قرص سیر چه تاثیری بر فشار خون دارد؟ * طرز تهیه اسموتی گلابی موز * طرز تهیه سالاد مرغ و گوجه فرنگی * در شب سال نو زیباتر به نظر برسید * چگونه ریموت کنترل ها را تمیز کنیم؟ * آلوئه ورا و خواص گیاه آلوئه ورا * خواص گل ختمی * سنجش اکسیژن با نانو حسگر گازی * نکات بسیار جالب برای گرفتن عکس با موبایل * پیامک های تولد حضرت علی (ع) * صدای قلب مادر * چرا خدا مردها را خلق کرد؟ (طنز) * آشنایی با خواص و مضرات دارچین * طرز تهیه ژله مغزدار * روش درمانی مؤثر برای طاسی * مکان های دیدنی تهران * 5 کاری که نباید با گوش ها کرد * رولت ژله رنگین کمان * خواص هل؛ دانه معطر * خواص درمانی زیره سیاه * ۱۱ ترفند کاربردی برای حرفه‌ای شدن در کار با ویندوز * کاهش وزن با نوشیدن آب گرم بعد از هر وعده غذایی * طرز تهیه ی باقلوا * لیموناد نعنایی * طرز تهیه شیرینی پنج طعم کره ای * خواص خرمالو * طرز تهیه کوکوی بادمجان * تست سنجش عاطفه مخصوص شما منوی هیجانات * اصول مراقبت از پوست بعد از دهه 40 * لیموناد گیلاسی * خواص مويز * طرز تهیه نان پنجره ای * بیماری کبد چرب * تسکین میگرن با استفاده از مرزنجوش * کاهش قند خون با مصرف تخم شنبلیله * علائم تومور مغزی * حشره کشی بی خطر برای انسان * اس ام اس عاشقانه (2) * کباب چیکن ساتای * سنگ کلیه ودرمان آن * توصیه کارشناسان برای نگهداری میوه و سبزیجات * انتقال بیماری از حیوانات خانگی * مش یا روشن کردن موی سر در منزل * درمان شکنندگی موها * بهترین و بدترین نوشیدنی‌ها برای کاهش وزن