خانه درباره ما ثبت نام ورود تماس با ما

دنیای ایرانیان

شما اینجا هستید : تغذیه و آشپزی مقالات تغذیه ای چرا هنگام پختن غذا در دیگ‌ های مسی بزرگ کفگیر را همیشه داخل آن می‌ گذارند؟

چرا هنگام پختن غذا در دیگ‌ های مسی بزرگ کفگیر را همیشه داخل آن می‌ گذارند؟
چرا هنگام پختن غذا در دیگ‌ های مسی بزرگ کفگیر را همیشه داخل آن می‌ گذارند؟

تا چند دهه پیش، مردم ما رسم داشتند برای پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمه‌های مسی استفاده کنند و یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار می‌گرفت. هیچ‌کس نمی‌دانست چرا باید این کفگیر درون قابلمه مسی باشد، فقط می‌دانستند برای پخت غذا خیلی لازم است.

داستان از این قرار است که بدن مخصوصاً مغز برای سلامت و نشاط و کنترل اسیدلاکتیک و کورتیزول به ۶ میلیارد یون مس نیاز دارد و به همین نسبت یون آهن. کمبود یون مس باعث می‌شود انسان دائم احساس رخوت و خواب آلودگی و کسالت کند. پختن غذا درون ظرف مسی و همین‌طور قرار دادن ملاقه یا کفگیر آهنی درون ظرف، باعث آزادشدن یون این فلزات و مخلوط‌شدن آن با غذا خواهد شد. حتی در بعضی از مناطق کشورمان، موقع پخت خورش مخصوصاً فسنجان یک تکه آهن یا نعل اسب در قابلمه می‌اندازند تا غذا حسابی رنگ بگیرد. این کار باعث آزادشدن یون‌های آهن و سلامتی بدن و کاهش بیماری‌های خونی می‌شود.

تعداد بازدید از این صفحه : 1160 ساعت و تاریخ انتشار : 00 : 00 : 00 -622/10/10


آخرین مطالب مشابه

طرز تهیه اسموتی گلابی موز آدامس و آنچه در باره آدامس باید بدانید ماهی و تاثیر ماهی بر کاهش افسردگی چای بابونه و 10 خاصیت چای بابونه 15 ماده غذایی برای کم نشدن آب بدن چرا آب میوه ها مضر هستند؟ خورشت گوشت قارچ و سلامت استخوانها خواص و مضرات تخم مرغ بهترین لاغر کننده های دنیا

شما هم نظر بدهید


جدیدترین مطالب

مطالب پیشنهادی