>> خواص خوراکیها >> خواص سیفی جات >> خواص بادمجان

خواص بادمجان

خواص بادمجان


خواص بادمجان نحوه استفاده :

به صورت پخته یا سرخ شده مورد استفاده قرار میگیرد.

خواص :

بادمجان Eggplant

نام علمی : Solanum Melongena

اين گياه كه بعربي بادنجان ناميده مي شود گياهي است يكساله و داراي ساقه نسبتا ضخيم و پوشيده از كرك .ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن بيضي شكل با نوك باريك و گلهاي آن بنفش رنگ است . ميوه اين گياه دراز و باريك و يا گرد ، برنگهاي بنفش ، سياه ، زرد و سفيد ديده مي شود . بادمجان متعلق به خانواده سيب زميني است از زمانهاي بسيار قديم در هند كشت مي شده است و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است . چين از قرن نهم هجري شروع به كشت و زرع آن كرد . تجار انگليسي اين گياه را در قرن هفدهم ميلادي از گينه ودر انگلستان كردند و آنرا بنام كدوي گينه اي ميناميدند . بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در آمريكا ، ايالات فلوريدا ، تگزاس ، لويزيانا و نيوجرسي بيشتر محصول بادمجان آمريكا را كشت مي كنند .

خواص داروئي:

از نظر طب قديم بادمجان گرم و خيلي خشك است . بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بي بو و خاصيت است داراي خواص زيادي است . مهمترين خاصيت آن كم كالري بودن آن است كه غذاي بسيار خوبي براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند زيرا داراي ويتامين و مواد معدني نيز مي باشد .

1)بادمجان را حتما بايد بحالت كاملا رسيده مصرف كرد زيرا خام آن طعم تلخ دارد و در آنهائيكه آسم و برونشيت دارند باعث تحريك اين بيماريها مي شود.

2)بادمجان اثر نرم كننده و مدر درد .

3)بادمجان بعلت درا بودن آهن در رفع كم خوني داروي موثري است .

4)بادمجان را مي توان براي از بين بردن ورم و التهاب روي عضو ملتهب گذاشت .

5)دانه بادمجان ايجاد يبوست مي كند .

6)ريشه بادمجان و شاخه هاي خشك شده و برگهاي آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و مي توان در آن براي درمان احتلام بانه و انواع خونريزيها استفاده كرد.

7)بادمجان پادزهر خوبي براي مسموميت هاي حاصل از خوردن قارچ سمي است .

8)خوردن بادمجان گرفتگي رگها را باز مي كند و شخص را ازخطرسكته قلبي محفوظ مي درد .

9)بادمجان برطرف كننده يبوست است .

10)برگها و پوست سياه بادمجان را اگر بجوشانند اين جوشانده درمان اسهال خوني است .

11)جوشانده ريشه بادمجان درمان بيماري آسم است.

12)بادمجان مقوي معده است .

13)آب زردرنگي كه در موقع نمك زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج مي شود براي خشك كردن عرق دست و پا بهترين دارو است و اشخاصي كه دست و پايشان مرتب عرق مي كند بايد دست و پاي خود را با آن چند بار در روز بشويند تا از شر اين مرض آسوده شوند.

14)اگر بادمجان را بسوزانند و خاكستر آن را با سركه خمير كنند و به زگيل بمالند زگيل كنده خواهد شد .

15)از بادمجان مي توان به عنوان مسكن براي تسكين در استخوان شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدين طريق كه بايد بادمجان را در فر بگذاريد كه نيم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگيريد و بعد بمقدر نصف اين مقدر آب به آن شكر قهوه اي اضافه كنيد آنرا هم بزنيد و بنوشيد.

16)با تحقيقاتي كه جديدا روي موشهاي آزمايشگاهي انجام شده نتيجه گرفته اند كه بادمجان داراي يك ماده ضد تشنج است كه در درمان بيماري صرع اثر بسيار خوبي درد . بنابراين اشخاصي كه تشنج دارند و يا مبتلا به اين بيماري مي باشند بهتر است كه از بادمجان استفاده كنند. بهترين طريقه پخت بادمجان آب پز كردن و يا پختن در فر است زيرا سرخ شده آن سنگين شده و براي معده هاي ضعيف مناسب نيست .

مضرات بادمجان :

بادمجان با همه خواصي كه گفته شد نبايد مورد استفاده اشخاصيكه بواسير و يا درد چشم دارند قرار گيرد زيرا بيماري آنها را تشديد مي كند . اينگونه اشخاص اگر مي خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرابا گوشت و روغن و يا سركه بپزند و بخورند .





تعداد بازدید از این مطلب: 989


آخرین مطالب مشابه

فلفل

فلفل سبز از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک است از نظر خواص معتقدند که بادها و گازها ی غلیظ را تحلیل می برد و گرفتگی ...


جزئیات و گالری تصاویر
 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* تست سنجش عاطفه مخصوص شما منوی هیجانات * کسانی که زیاد آرایش میکنند چه ویژگی شخصیتی دارند؟ * کمکهای اولیه هنگام حوادث خانه تکانی * تربیت و اصلاح در خانه و خانواده * اشعار بسیار زیبا و دلنشین(1) * تسکین میگرن با استفاده از مرزنجوش * طرز تهیه دلمه ی قارچ با مرغ * پنج خطای شناخته شده در مصرف سیر * خواص درمانی گوجه‌ سبز * پیام های بهداشتی برای پیشگیری از آنفلوانزا * خواص گیاه تاج‌خروس * طرز تهیه شور ماهی پلو غذای جنوبی * دانستني هایی درباره لوازم آرايشی که باید بدانید * رودها و رشته کوه های اردبیل * خواص كشمش * خواص دارویی سنجد * خواص تغذیه‌ای و درمانی گیاه پیازچه * سالاد مرغ و ذرت * شیرینی زبان و پاپیون مخصوص عید نوروز * چه چیزی باعث میگرن می شود؟ * جملات زیبا و دلنشین * سنگ کلیه ودرمان آن * مش یا روشن کردن موی سر در منزل * طرز تهیه سالاد ذرت، مخصوص رژیمی ها,ساده * راههای سفت کردن پوست بعد از کاهش وزن * آلو خشک و تاثیر آن بر سلامتی * پیتزا سبزیجات در سبک ناتورالیسم * سالاد سیب زمینی با لوبیاسبز و ماهی * شهادت امام جعفرصادق علیه السلام * خواص سنجد * حشره کشی بی خطر برای انسان * روش درمانی مؤثر برای طاسی * عكس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست! * روش پخت دلمه قارچ با مرغ * کم خوابی خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش میدهد * طرز تهیه موهیتو * طرز تهیه سوپ سبزیجات * قدیمی ترین میدان ساعت شهری در ایران * عسل، طول عمر را زیاد می‌کند * 22 حدیث نورانی در فضیلت کربلا و زیارت قبر امام حسین علیه السلام * خواص درمانی زیره سیاه * دستگاه بستنی ساز سنگ سرد * علائم روی مواد غذایی نشانه چیست؟ * اصول مراقبت از پوست بعد از دهه 40 * خورش آلو مرغ، برای مجالس رسمی * گلابی * دستگاه بستنی ساز رولی با تاپینگ آیس رولی * طرز تهیه توپک مرغ و قارچ سوخاری برای کودکان بد غذا * چربی ترانس یا اشباع شده؟ * چه چیزهایی حافظه اندروید را اشغال می کنند؟ * آیا خوردن بستنی در پاییز و زمستان مفید است ؟ * فضیلت قرائت سوره های قرآن * قیمت دستگاه بستنی ساز - فروش دستگاه بستنی ساز * یک شاخه رزماری یک دنیا خاصیت * گیاه کاسنی * طرز تهیه دلمه مرغ و برنج * راهکارهایی برای جلو گیری از لوس شدن کودک * سوپ قارچ و جو پرک * خواص ازگیل * کاهش وزن با نوشیدن آب گرم بعد از هر وعده غذایی * خواص دارویی بنفشه معطر * چای زرد چوبه و سم زدایی از کبد * خواص انجیر * شامپوی تریاک و ادکلن افیونی در بازار * ۱۰ نشانه جدی برای انواع سرطان! * اعمال شب های قدر * گل گاوزبان * لیموناد صورتی با تکه های ژله * خواص بلوبری * EJECT کردن حرفه ای فلش مموری