>> خواص خوراکیها >> خواص سیفی جات >> خواص بادمجان

خواص بادمجان

خواص بادمجان


خواص بادمجان نحوه استفاده :

به صورت پخته یا سرخ شده مورد استفاده قرار میگیرد.

خواص :

بادمجان Eggplant

نام علمی : Solanum Melongena

اين گياه كه بعربي بادنجان ناميده مي شود گياهي است يكساله و داراي ساقه نسبتا ضخيم و پوشيده از كرك .ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن بيضي شكل با نوك باريك و گلهاي آن بنفش رنگ است . ميوه اين گياه دراز و باريك و يا گرد ، برنگهاي بنفش ، سياه ، زرد و سفيد ديده مي شود . بادمجان متعلق به خانواده سيب زميني است از زمانهاي بسيار قديم در هند كشت مي شده است و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است . چين از قرن نهم هجري شروع به كشت و زرع آن كرد . تجار انگليسي اين گياه را در قرن هفدهم ميلادي از گينه ودر انگلستان كردند و آنرا بنام كدوي گينه اي ميناميدند . بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در آمريكا ، ايالات فلوريدا ، تگزاس ، لويزيانا و نيوجرسي بيشتر محصول بادمجان آمريكا را كشت مي كنند .

خواص داروئي:

از نظر طب قديم بادمجان گرم و خيلي خشك است . بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بي بو و خاصيت است داراي خواص زيادي است . مهمترين خاصيت آن كم كالري بودن آن است كه غذاي بسيار خوبي براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند زيرا داراي ويتامين و مواد معدني نيز مي باشد .

1)بادمجان را حتما بايد بحالت كاملا رسيده مصرف كرد زيرا خام آن طعم تلخ دارد و در آنهائيكه آسم و برونشيت دارند باعث تحريك اين بيماريها مي شود.

2)بادمجان اثر نرم كننده و مدر درد .

3)بادمجان بعلت درا بودن آهن در رفع كم خوني داروي موثري است .

4)بادمجان را مي توان براي از بين بردن ورم و التهاب روي عضو ملتهب گذاشت .

5)دانه بادمجان ايجاد يبوست مي كند .

6)ريشه بادمجان و شاخه هاي خشك شده و برگهاي آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و مي توان در آن براي درمان احتلام بانه و انواع خونريزيها استفاده كرد.

7)بادمجان پادزهر خوبي براي مسموميت هاي حاصل از خوردن قارچ سمي است .

8)خوردن بادمجان گرفتگي رگها را باز مي كند و شخص را ازخطرسكته قلبي محفوظ مي درد .

9)بادمجان برطرف كننده يبوست است .

10)برگها و پوست سياه بادمجان را اگر بجوشانند اين جوشانده درمان اسهال خوني است .

11)جوشانده ريشه بادمجان درمان بيماري آسم است.

12)بادمجان مقوي معده است .

13)آب زردرنگي كه در موقع نمك زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج مي شود براي خشك كردن عرق دست و پا بهترين دارو است و اشخاصي كه دست و پايشان مرتب عرق مي كند بايد دست و پاي خود را با آن چند بار در روز بشويند تا از شر اين مرض آسوده شوند.

14)اگر بادمجان را بسوزانند و خاكستر آن را با سركه خمير كنند و به زگيل بمالند زگيل كنده خواهد شد .

15)از بادمجان مي توان به عنوان مسكن براي تسكين در استخوان شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدين طريق كه بايد بادمجان را در فر بگذاريد كه نيم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگيريد و بعد بمقدر نصف اين مقدر آب به آن شكر قهوه اي اضافه كنيد آنرا هم بزنيد و بنوشيد.

16)با تحقيقاتي كه جديدا روي موشهاي آزمايشگاهي انجام شده نتيجه گرفته اند كه بادمجان داراي يك ماده ضد تشنج است كه در درمان بيماري صرع اثر بسيار خوبي درد . بنابراين اشخاصي كه تشنج دارند و يا مبتلا به اين بيماري مي باشند بهتر است كه از بادمجان استفاده كنند. بهترين طريقه پخت بادمجان آب پز كردن و يا پختن در فر است زيرا سرخ شده آن سنگين شده و براي معده هاي ضعيف مناسب نيست .

مضرات بادمجان :

بادمجان با همه خواصي كه گفته شد نبايد مورد استفاده اشخاصيكه بواسير و يا درد چشم دارند قرار گيرد زيرا بيماري آنها را تشديد مي كند . اينگونه اشخاص اگر مي خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرابا گوشت و روغن و يا سركه بپزند و بخورند .





تعداد بازدید از این مطلب: 848


آخرین مطالب مشابه

فلفل

فلفل سبز از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک است از نظر خواص معتقدند که بادها و گازها ی غلیظ را تحلیل می برد و گرفتگی ...


جزئیات و گالری تصاویر
 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* نکاتی درباره سلامت مردان * سالاد میگو مجلسی! * ارواح انسانها بعد از مردن به کجا می روند و چه حالی دارند؟ * داستانی از بهلول * اس ام اس عاشقانه (2) * خواص بادام زميني * راز حفظ زیبایی پوست صورت در سفر * خواص تخمه آفتابگردان * 5خوراکی برای شادابی بیشتر * شخصیت شناسی افراد بر اساس گروه خونیشان * خواص گیاه زوفا * علائم کم کاری و پر کاری تیروئید * خواص تغذیه‌ای و درمانی گیاه پیازچه * فرق دست نویسی و تایپ در اطفال * اس ام اس خنده دار (2) * انگور * خواص دمنوش گل پنیرک * رولت ژله رنگین کمان * پارک ساعی * اس ام اس های عاشقانه ی عید نوروز * طرز تهیه ژله مغزدار * سنبل هندی * طرز تهیه خورش فسنجان * طرز تهیه فيله سالمون مخصوص شب عید * متون کوتاه و آموزنده * فلفل * بلند ترین بادگیر جهان * نکته های زیبای قرآنی * ۱۵درمان خانگی برای آفتاب سوختگی * کرفس چه ویتامین هایی دارد * روش درمانی مؤثر برای طاسی * چگونه قلب همسرتان را تصاحب کنید؟ * طرز تهیه خوراک راسته * خواص و مضرات آبغوره * زولبیا و بامیه * سخنان دکتر علی شریعتی(2) * دل نوشته های زیبا و تکان دهنده * طرز تهیه شور ماهی پلو غذای جنوبی * خواص شنبلیله * شیرینی کاسترد بی تخم مرغ * دردهای قفسه سینه نشانه ی چه بیماری است * پاک کردن لکه های مختلف آرایشی * خواص گلابی * آبشار دره عشق، اردل * اعمال مخصوصه ماه شعبان * کوکوی گردو و گوشت * نکات جالب روانشناسی در مورد خواب دیدن * کباب چیکن ساتای * فوائد بستنی - خواص بستنی * بستنی رولی - بستنی تایلندی * پودینگ خامه ای شکلاتی یک دسر ساده و خوشمزه * قیمت دستگاه بستنی ساز - فروش دستگاه بستنی ساز * طرز تهیه سینه مرغ گریل شده * گیاه جعفری * خواص كشمش * تاثیر ماهی بر افسردگی * احتباس آب در بدن و تغیرات هورمونی * راههای شخصیت شناسی نامزد * طرز تهیه لازانیا ونکاتی برای پخت آن * طرز تهیه سالاد مرغ و گوجه فرنگی * متن های عاشقانه غمگین * طرز تهیه مربای انجیر * سخنان دکتر محمود حسابی(1) * آیا کسانی که دارای دیابت هستند میتوانند روزه بگیرند؟ * توبه مرد شراب‏خوار * خواص بادام هندي * امام علی(ع) و نیاز های روانی انسان * خواص ویتامین H * جایگزینهای مناسب برای داروهای شیمیایی * طرز تهیه ی سوپ ماست