>> خواص خوراکیها >> خواص سیفی جات >> خواص بادمجان

خواص بادمجان

خواص بادمجان


خواص بادمجان نحوه استفاده :

به صورت پخته یا سرخ شده مورد استفاده قرار میگیرد.

خواص :

بادمجان Eggplant

نام علمی : Solanum Melongena

اين گياه كه بعربي بادنجان ناميده مي شود گياهي است يكساله و داراي ساقه نسبتا ضخيم و پوشيده از كرك .ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن بيضي شكل با نوك باريك و گلهاي آن بنفش رنگ است . ميوه اين گياه دراز و باريك و يا گرد ، برنگهاي بنفش ، سياه ، زرد و سفيد ديده مي شود . بادمجان متعلق به خانواده سيب زميني است از زمانهاي بسيار قديم در هند كشت مي شده است و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است . چين از قرن نهم هجري شروع به كشت و زرع آن كرد . تجار انگليسي اين گياه را در قرن هفدهم ميلادي از گينه ودر انگلستان كردند و آنرا بنام كدوي گينه اي ميناميدند . بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در آمريكا ، ايالات فلوريدا ، تگزاس ، لويزيانا و نيوجرسي بيشتر محصول بادمجان آمريكا را كشت مي كنند .

خواص داروئي:

از نظر طب قديم بادمجان گرم و خيلي خشك است . بادمجان بر خلاف آنچه كه عوام اعتقاد دارند كه بي بو و خاصيت است داراي خواص زيادي است . مهمترين خاصيت آن كم كالري بودن آن است كه غذاي بسيار خوبي براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند زيرا داراي ويتامين و مواد معدني نيز مي باشد .

1)بادمجان را حتما بايد بحالت كاملا رسيده مصرف كرد زيرا خام آن طعم تلخ دارد و در آنهائيكه آسم و برونشيت دارند باعث تحريك اين بيماريها مي شود.

2)بادمجان اثر نرم كننده و مدر درد .

3)بادمجان بعلت درا بودن آهن در رفع كم خوني داروي موثري است .

4)بادمجان را مي توان براي از بين بردن ورم و التهاب روي عضو ملتهب گذاشت .

5)دانه بادمجان ايجاد يبوست مي كند .

6)ريشه بادمجان و شاخه هاي خشك شده و برگهاي آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و مي توان در آن براي درمان احتلام بانه و انواع خونريزيها استفاده كرد.

7)بادمجان پادزهر خوبي براي مسموميت هاي حاصل از خوردن قارچ سمي است .

8)خوردن بادمجان گرفتگي رگها را باز مي كند و شخص را ازخطرسكته قلبي محفوظ مي درد .

9)بادمجان برطرف كننده يبوست است .

10)برگها و پوست سياه بادمجان را اگر بجوشانند اين جوشانده درمان اسهال خوني است .

11)جوشانده ريشه بادمجان درمان بيماري آسم است.

12)بادمجان مقوي معده است .

13)آب زردرنگي كه در موقع نمك زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج مي شود براي خشك كردن عرق دست و پا بهترين دارو است و اشخاصي كه دست و پايشان مرتب عرق مي كند بايد دست و پاي خود را با آن چند بار در روز بشويند تا از شر اين مرض آسوده شوند.

14)اگر بادمجان را بسوزانند و خاكستر آن را با سركه خمير كنند و به زگيل بمالند زگيل كنده خواهد شد .

15)از بادمجان مي توان به عنوان مسكن براي تسكين در استخوان شكسته و ضرب خورده استفاده كرد بدين طريق كه بايد بادمجان را در فر بگذاريد كه نيم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگيريد و بعد بمقدر نصف اين مقدر آب به آن شكر قهوه اي اضافه كنيد آنرا هم بزنيد و بنوشيد.

16)با تحقيقاتي كه جديدا روي موشهاي آزمايشگاهي انجام شده نتيجه گرفته اند كه بادمجان داراي يك ماده ضد تشنج است كه در درمان بيماري صرع اثر بسيار خوبي درد . بنابراين اشخاصي كه تشنج دارند و يا مبتلا به اين بيماري مي باشند بهتر است كه از بادمجان استفاده كنند. بهترين طريقه پخت بادمجان آب پز كردن و يا پختن در فر است زيرا سرخ شده آن سنگين شده و براي معده هاي ضعيف مناسب نيست .

مضرات بادمجان :

بادمجان با همه خواصي كه گفته شد نبايد مورد استفاده اشخاصيكه بواسير و يا درد چشم دارند قرار گيرد زيرا بيماري آنها را تشديد مي كند . اينگونه اشخاص اگر مي خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرابا گوشت و روغن و يا سركه بپزند و بخورند .





تعداد بازدید از این مطلب: 1117


آخرین مطالب مشابه

فلفل

فلفل سبز از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و خشک است از نظر خواص معتقدند که بادها و گازها ی غلیظ را تحلیل می برد و گرفتگی ...


جزئیات و گالری تصاویر
 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* اعمال شب آخر ماه رمضان * باز شدن اشتها پس از ترک سیگار * بشارت سليمان نبى به پيامبر اسلام‏ * سوپ سیب و کلم بروکلی * پارک قیطریه * مرغ سوخاری با چاشنی لیمو چینی * خواص دارويي گل مغربي * پرتقال، دشمنی بر علیه سرطان * انتقال بیماری از حیوانات خانگی * گیاه اسطوخودوس * طرز تهیه شور ماهی پلو غذای جنوبی * شامی کباب سبزیجات * خواص سیر وحشی * عسل، طول عمر را زیاد می‌کند * صحیح و غلط آب قند دادن به نوزاد * ترافل خرما * چگونه عمر ماشین لباس شویی را زیاد کنیم * خواص پونه * طرز تهیه پیتزا سیسیلی * روغن کرچک برای تسکین آرتروز * دستگاه بستنی ساز کاردکی * راز جوانی در ترکیب عسل و دارچین * طرز تهیه کباب چوبی * رول بستنی چیست * تاثیر ماهی بر افسردگی * قارچ سوخاری با سس پنیر خامه ای * 6 دلیل خوب برای خوردن بیشتر پرتقال * دستور پخت ماکارونی خوشرنگ و اشتها برانگیز با سس چغندر * باغ پرندگان * پرکاری تیروئید * تنبلی چشم و راهای درمان آن * خواص ویتامین H * سالاد ماکارانی ژله ای * خواص كشمش * توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل * طرز تهیه توپک مرغ و قارچ سوخاری برای کودکان بد غذا * 10 عادت غلطی که به قلب آسیب می زنند * جملات عاشقانه زیبا * تربیت و اصلاح در خانه و خانواده * چند نشانه سرطان که جدی گرفته نمیشود * باغ ایرانی * خوراکی هایی که باعث مسمومیت میشوند. * این مرد فقط ۵ دقیقه حافظه دارد! * بزرگترین بستنی جهان * چگونه ریموت کنترل ها را تمیز کنیم؟ * لذّت زندگى‏ * آبگوشت دیزی سنگی تبریزی * خصوصیات نعناع * خواص پسته * خورش آلو مرغ، برای مجالس رسمی * طرز تهیه شنیسل روسی * خواص و مضرات تخم مرغ * سرپيچى از اهل بيت عليهم السلام‏ * اعمال شبهای دهه ی آخر ماه رمضان * چند نکته ی مهم در مورد سلامت مردان * خواص بادام هندي * ضربان قلب در ورزشکاران * امام موسی کاظم (ع) * طرز تهیه موس نارگیلی یک دسر مقوی * جاذبه های گردشگری استان خوزستان * ترفند مفید در یاهو مسنجر : چگونه افراد مزاحم را ایگنور کنیم ؟ * طرز تهیه بستنی میوه با روکش شکلاتی * مش یا روشن کردن موی سر در منزل * خواص انجیر * علامت های افسردگی کودکان * دل نوشته های زیبا * سخنان گوهر بار حضرت علی (ع)1 * خارمریم گیاه صد در صد کبدی * دستگاه بستنی ساز رولی با تاپینگ آیس رولی * طرز تهیه شامی پوک