>> آشپزی و تغذیه >> غذاها >> طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی

طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی

طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی


مواد لازم برای 4 نفر :‌

بادمجان قلمی 6-8 عدد متوسط

گوشت بی استخوان 500 گرم

گوجه 2 عدد متوسط

پیاز 1 عدد متوسط

فلفل سبز قلمی 3-4 عدد ( به دلخواه )

آبغوره 1 استکان غوره نصف استکان

زعفران دم کرده نصف استکان

نمک، زردچوبه، فلفل به مقدار لازم

روش تهیه  خورش بادمجان مجلسی:

بادمجانها را پوست بگیرید و با نوک چاقو چند شکاف روی سطح شان ایجاد کنید . آنها را به مدت دو ساعت در مخلوط آب و نمک غلیظ بخوابانید تا تلخی آنها گرفته شود بعد بشوئید، خشک کنید و در مقداری روغن تمام سطح آنها را سرخ کنید . پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود، گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند، سپس 8-10 لیوان آب روی گوشت بریزید و حرارت را بالا ببرید تا آب بجوشد بعد حرارت را ملایم کنید و بگذارید گوشت به مدت دو ساعت بپزد. دقت کنید که گوشت در انتها حداقل 5 لیوان آب داشته باشد. تابه مناسبی انتخاب کنید که وقتی بادمجانها را داخل آن می چینید، به اندازه تمام آنها جا داشته باشد که ظاهر خورش حفظ شود . بادمجانها را داخل تابه بچینید، وقتی گوشت پخت آب گوشت را از صافی رد کنید و آب گوشت صاف شده را داخل تابه بادمجانها بریزید. گوشت ها را نیز در وسط تابه قرار دهید و یک استکان آبغوره را همراه با غوره داخل خورش بریزید، فلفل سبز را نیز روی بادمجانها قرار دهید و حرارت را کمی بالا ببرید تا آب خورش بجوشد، وقتی آب خورش جوشید نیمی از زعفران دم کرده را روی خورش بریزید، درب تابه را ببنید و حرارت را روی شعله ملایم تنظیم کنید تا خورش جا بیفتد .

در 10 دقیقه آخر طبخ، گوجه را به دونیم برش بزنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا نرم شوند بعد گوجه ها را روی بادمجانها بچینید و باقیمانده زعفران را روی خورش بریزید . درب تابه را مجددا ببندید و حرارت را کمی بالا ببرید تا داخل تابه بخار کند و بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و خورش را در ظرف مورد نظر سرو کنید . نکته : مهمترین نکته در تهیه خورش بادمجان انتخاب صحیح بادمجان و بعد نحوه سرو آن است . هنگام خرید بادمجان توجه کنید که بادمجان شیرین معمولا رنگ پوست آن کاملا تیره است و کلاهک بادمجان هرچه کشیده تر باشد نشان از شیرین بودن آن است .

توجه کنید بادمجانهایی که پوست آسیب دیده و خراشیده دارند ممکن است در اثر ورود میکروب مسموم شده باشند پس از خرید آنها صرفنظر کنید. بهتر است بادمجانها را به صورت درسته و کامل برای خورش آماده کنید که ظاهر خورش زیبا تر باشد در نتیجه بادمجانی را انتخاب کنید که سایز مناسبی داشته باشد. هنگام سرو نیز بادمجانها، گوشت، فلفل و گوجه را طوری بچینید که به راحتی قابل جابجایی و انتخاب باشند و هنگام برداشتن آنها از ظرف مجبور به هم زدن ظرف سرو نباشید . هنگام خرد کردن گوشت بهتر است قطعات گوشت را کمی درشت تر از حد معمول خرد کنید.

معمولا چاشنی خورش بادمجان غوره و آبغوره است که مقدار آن به ذائقه خانواده بستگی دارد . این مقدار چاشنی یاد شده طعمی نسبتا متعادل دارد . در صورتیکه خواستید طعم خورش خیلی هم ترش نباشد می توانید غوره را از ترکیب مواد حذف کنید یا در صورت تمایل به ترش تر شدن خورش مقدار آبغوره را افزایش دهید . به دلیل اینکه از آبغوره در این خورش استفاده می شود بهتر است در اواخر طبخ نمک غذا را اندازه کنید. چون معمولا آبغوره دارای مقداری نمک است و ممکن است باعث شور شدن خورش شود . به دلخواه می توانید از مقداری قارچ تفت داده شده در کره و آبلیمو هم در خورش استفاده کنید . اگر به بوی سیر حساسیت ندارید، هنگام سرو مقداری پودر سیر روی خورش بپاشید . نتیجه بسیار جالب خواهد بود !





تعداد بازدید از این مطلب: 1115


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* دلایل کبد چرب در جوانان * علائم هشدار دهنده ی تومور مغزی * طرز تهیه ی استیک مرغ با قارچ * اس ام اس خنده دار روز مرد * واقع بینی های قبل از ازدواج * سرپيچى از اهل بيت عليهم السلام‏ * انگور * زردچوبه و خواص آن * توصیه های کاربردی برای موخوره مو * طرز تهيه رولت كوكو سبزي فوق العاده شيك و مجلسي * سنبل هندی * سندرم پای بیقرار چیست؟ * انبه و تقویت چشم و پوست * دانستنیهای قبل از عاشق شدن * حساسیت چشم و درمان آن * طرز تهیه سالاد مرغ و نخود * طرز تهیه بستنی میوه با روکش شکلاتی * جوانان و محبت اهل بیت (ع) * خواص کنجد * طرز تهیه آب انگور و هویج * خواص گوجه فرنگی * سخنان دکتر علی شریعتی(2) * خواص گل ختمی * 10 عادت غلطی که به قلب آسیب می زنند * طرز تهیه شیرینی مشهدی * اس ام اس چهار شنبه سوری (1) * ناگت ماهی با سیب زمینی سرخ شده * خواص میوه دراگون - میوه دراگون در بستنی هزارمزه * آتش دوزخ * دستگاه بستنی ساز - بستنی رولی * خواص انجير خشك * خواص طالبی * طرز تهیه لازانیا ونکاتی برای پخت آن * چگونه عمر ماشین لباس شویی را زیاد کنیم * طرز تهیه ی املت مکزیکی * این افراد در یک قدمی سکته قلبی قرار دارند! * عوارض قرص ضد بارداری LD بر بدن * نقش مردان در درمان افسردگی پس از زایمان زنان * طرز تهیه سوپ شیر * پارک ساعی * بدشانس‌ترین فوتبالیست‌های جهان * اسماء * خواص شاهدانه * 12فرمان خودمراقبتی نوجوانان برای پیشگیری از اچ.آی.وی/ ایدز * طرز تهیه شیرینی کره ای مخصوص نوروز * تست شناخت شخصیت کودک * مغز پیر نمی‌شود! * طرز تهیه سالاد الویه * ژله بستنی * طرز تهیه ته چين مرغ * ترجمه قرآن و حدیث؛ چالش های پیش رو * چند روش برای تازه ماندن و ماندگاری بیشتر بعضی سبزیجات * آیا هر نفرینی مستجاب می شود؟ * با نور خورشید لاغر شوید! * خواص شاهی * مقاله ای در مورد عفاف وحجاب * فلفل قرمز و کاهش وزن * چقدر در زندگی خود «آرامش» دارید؟ * EJECT کردن حرفه ای فلش مموری * اس ام اس خنده دار(1) * انتقال بیماری از حیوانات خانگی * باورهای غلط و متداول در مورد تناسب اندام * خواص آناناس * خواص شنبلیله * آیا می دانید ؟ * تست سنجش عاطفه مخصوص شما منوی هیجانات * آسم و ۷ قانون غذایی * پنهان‌سازی خودکار داک بدون وقفه * قفل کردن مرورگر کروم * بستنی زغالی و تاثییر آن بر داروها