>> آشپزی و تغذیه >> غذاها >> طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی

طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی

طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی


مواد لازم برای 4 نفر :‌

بادمجان قلمی 6-8 عدد متوسط

گوشت بی استخوان 500 گرم

گوجه 2 عدد متوسط

پیاز 1 عدد متوسط

فلفل سبز قلمی 3-4 عدد ( به دلخواه )

آبغوره 1 استکان غوره نصف استکان

زعفران دم کرده نصف استکان

نمک، زردچوبه، فلفل به مقدار لازم

روش تهیه  خورش بادمجان مجلسی:

بادمجانها را پوست بگیرید و با نوک چاقو چند شکاف روی سطح شان ایجاد کنید . آنها را به مدت دو ساعت در مخلوط آب و نمک غلیظ بخوابانید تا تلخی آنها گرفته شود بعد بشوئید، خشک کنید و در مقداری روغن تمام سطح آنها را سرخ کنید . پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود، گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند، سپس 8-10 لیوان آب روی گوشت بریزید و حرارت را بالا ببرید تا آب بجوشد بعد حرارت را ملایم کنید و بگذارید گوشت به مدت دو ساعت بپزد. دقت کنید که گوشت در انتها حداقل 5 لیوان آب داشته باشد. تابه مناسبی انتخاب کنید که وقتی بادمجانها را داخل آن می چینید، به اندازه تمام آنها جا داشته باشد که ظاهر خورش حفظ شود . بادمجانها را داخل تابه بچینید، وقتی گوشت پخت آب گوشت را از صافی رد کنید و آب گوشت صاف شده را داخل تابه بادمجانها بریزید. گوشت ها را نیز در وسط تابه قرار دهید و یک استکان آبغوره را همراه با غوره داخل خورش بریزید، فلفل سبز را نیز روی بادمجانها قرار دهید و حرارت را کمی بالا ببرید تا آب خورش بجوشد، وقتی آب خورش جوشید نیمی از زعفران دم کرده را روی خورش بریزید، درب تابه را ببنید و حرارت را روی شعله ملایم تنظیم کنید تا خورش جا بیفتد .

در 10 دقیقه آخر طبخ، گوجه را به دونیم برش بزنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا نرم شوند بعد گوجه ها را روی بادمجانها بچینید و باقیمانده زعفران را روی خورش بریزید . درب تابه را مجددا ببندید و حرارت را کمی بالا ببرید تا داخل تابه بخار کند و بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و خورش را در ظرف مورد نظر سرو کنید . نکته : مهمترین نکته در تهیه خورش بادمجان انتخاب صحیح بادمجان و بعد نحوه سرو آن است . هنگام خرید بادمجان توجه کنید که بادمجان شیرین معمولا رنگ پوست آن کاملا تیره است و کلاهک بادمجان هرچه کشیده تر باشد نشان از شیرین بودن آن است .

توجه کنید بادمجانهایی که پوست آسیب دیده و خراشیده دارند ممکن است در اثر ورود میکروب مسموم شده باشند پس از خرید آنها صرفنظر کنید. بهتر است بادمجانها را به صورت درسته و کامل برای خورش آماده کنید که ظاهر خورش زیبا تر باشد در نتیجه بادمجانی را انتخاب کنید که سایز مناسبی داشته باشد. هنگام سرو نیز بادمجانها، گوشت، فلفل و گوجه را طوری بچینید که به راحتی قابل جابجایی و انتخاب باشند و هنگام برداشتن آنها از ظرف مجبور به هم زدن ظرف سرو نباشید . هنگام خرد کردن گوشت بهتر است قطعات گوشت را کمی درشت تر از حد معمول خرد کنید.

معمولا چاشنی خورش بادمجان غوره و آبغوره است که مقدار آن به ذائقه خانواده بستگی دارد . این مقدار چاشنی یاد شده طعمی نسبتا متعادل دارد . در صورتیکه خواستید طعم خورش خیلی هم ترش نباشد می توانید غوره را از ترکیب مواد حذف کنید یا در صورت تمایل به ترش تر شدن خورش مقدار آبغوره را افزایش دهید . به دلیل اینکه از آبغوره در این خورش استفاده می شود بهتر است در اواخر طبخ نمک غذا را اندازه کنید. چون معمولا آبغوره دارای مقداری نمک است و ممکن است باعث شور شدن خورش شود . به دلخواه می توانید از مقداری قارچ تفت داده شده در کره و آبلیمو هم در خورش استفاده کنید . اگر به بوی سیر حساسیت ندارید، هنگام سرو مقداری پودر سیر روی خورش بپاشید . نتیجه بسیار جالب خواهد بود !





تعداد بازدید از این مطلب: 1217


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* شیرینی کاسترد بی تخم مرغ * کسب و کاریی با حاشیه سود 400% * نکات تغذیه ای ویژه ماه مبارک رمضان * 7 غذای عضله ساز برای مردان * کاهش وزن با نوشیدن آب گرم بعد از هر وعده غذایی * دسر برنج و نارگیل * با نور خورشید لاغر شوید! * تسکین میگرن با استفاده از مرزنجوش * چند روش برای تازه ماندن و ماندگاری بیشتر بعضی سبزیجات * طرز تهیه ی شنیسل مرغ * طرز تهیه کیک فنجانی بدون فر * سوفله آناناس دسری ساده و خوشمزه * دستور تهیه نازخاتون از غذاهای محلی ایران * اقدامات اساسی پس از خرید کامپیوتر و لپ تاپ * ضربان قلب در ورزشکاران * خواص درمانی گوجه‌ سبز * آب هندوانه با طعم ليمو * احتباس آب در بدن و تغیرات هورمونی * 22 حدیث نورانی در فضیلت کربلا و زیارت قبر امام حسین علیه السلام * آموزش چک کردن ایمیلهای yahoo با OutLook * منظور از spam در ایمیل چیست؟ * شامپوی تریاک و ادکلن افیونی در بازار * خلاصه ی زندگی حضرت محمد (ص) * جلوگیری از کپک زدن آبلیمو و آبغوره * تیوسولفات سدیم طلا * سخنان گوهر بار حضرت علی (ع)1 * شش ویژگی iOS 7 که احتمالا از آن‌ها بی‌خبرید! * اکلیل کوهی یا رز ماری * خورشت بامیه * اس ام اس عاشقانه (2) * بستنی زغالی و تاثییر آن بر داروها * طرز تهیه ی استیک مرغ با قارچ * استاتوس های طنز و خنده دار فیسبوک * طرز تهیه ماهی شکم پر * خواص دوغ و کفیر * علامت های افسردگی کودکان * اعمال مخصوصه ماه شعبان * دستور پخت ماکارونی خوشرنگ و اشتها برانگیز با سس چغندر * جراحی زیبایی بینی و هر آنچه باید بدانیم * خواص درمانی به لیمو * انتقال بیماری از حیوانات خانگی * فوائد روزه * سرطان خون و علائم آن * بلند ترین بادگیر جهان * سوپ قارچ و جو پرک * تاثیر ماهی بر افسردگی * طرز تهیه بستنی رولی * سالاد ماکارانی ژله ای * طرز تهیه شامی رودباری * خواص کاکائو - خواص درمانی کاکائو * جملاتی را که نباید به کودک گفت * 20 خاصیت دارویی معجون سیاه دانه و عسل * IP چیست و چه کاربردی دارد؟ * طرز تهیه یک ژله بستنی خوشمزه,یک دسر تابستانی * طرز تهیه دسر هندوانه * ده علت خستگی و راه مقابله با آن * خواص توت خشک * تعریف شوره سر ، علت شوره و روشهای درمان خانگی * خواص درمانی چغاله بادام * صحیح و غلط آب قند دادن به نوزاد * فلفل قرمز و کاهش وزن * انگور * طرز تهیه ته چين مرغ * خواص میوه دراگون - میوه دراگون در بستنی هزارمزه * بشارت سليمان نبى به پيامبر اسلام‏ * اس ام اس خنده دار(7) * اس ام اس شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها * قیمت دستگاه بستنی ساز - فروش دستگاه بستنی ساز * اس ام اس خنده دار(5) * دلایل دروغگویی کودکان