>> آشپزی و تغذیه >> غذاها >> طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی

طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی

طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی


مواد لازم برای 4 نفر :‌

بادمجان قلمی 6-8 عدد متوسط

گوشت بی استخوان 500 گرم

گوجه 2 عدد متوسط

پیاز 1 عدد متوسط

فلفل سبز قلمی 3-4 عدد ( به دلخواه )

آبغوره 1 استکان غوره نصف استکان

زعفران دم کرده نصف استکان

نمک، زردچوبه، فلفل به مقدار لازم

روش تهیه  خورش بادمجان مجلسی:

بادمجانها را پوست بگیرید و با نوک چاقو چند شکاف روی سطح شان ایجاد کنید . آنها را به مدت دو ساعت در مخلوط آب و نمک غلیظ بخوابانید تا تلخی آنها گرفته شود بعد بشوئید، خشک کنید و در مقداری روغن تمام سطح آنها را سرخ کنید . پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود، گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند، سپس 8-10 لیوان آب روی گوشت بریزید و حرارت را بالا ببرید تا آب بجوشد بعد حرارت را ملایم کنید و بگذارید گوشت به مدت دو ساعت بپزد. دقت کنید که گوشت در انتها حداقل 5 لیوان آب داشته باشد. تابه مناسبی انتخاب کنید که وقتی بادمجانها را داخل آن می چینید، به اندازه تمام آنها جا داشته باشد که ظاهر خورش حفظ شود . بادمجانها را داخل تابه بچینید، وقتی گوشت پخت آب گوشت را از صافی رد کنید و آب گوشت صاف شده را داخل تابه بادمجانها بریزید. گوشت ها را نیز در وسط تابه قرار دهید و یک استکان آبغوره را همراه با غوره داخل خورش بریزید، فلفل سبز را نیز روی بادمجانها قرار دهید و حرارت را کمی بالا ببرید تا آب خورش بجوشد، وقتی آب خورش جوشید نیمی از زعفران دم کرده را روی خورش بریزید، درب تابه را ببنید و حرارت را روی شعله ملایم تنظیم کنید تا خورش جا بیفتد .

در 10 دقیقه آخر طبخ، گوجه را به دونیم برش بزنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا نرم شوند بعد گوجه ها را روی بادمجانها بچینید و باقیمانده زعفران را روی خورش بریزید . درب تابه را مجددا ببندید و حرارت را کمی بالا ببرید تا داخل تابه بخار کند و بعد از 10 دقیقه نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و خورش را در ظرف مورد نظر سرو کنید . نکته : مهمترین نکته در تهیه خورش بادمجان انتخاب صحیح بادمجان و بعد نحوه سرو آن است . هنگام خرید بادمجان توجه کنید که بادمجان شیرین معمولا رنگ پوست آن کاملا تیره است و کلاهک بادمجان هرچه کشیده تر باشد نشان از شیرین بودن آن است .

توجه کنید بادمجانهایی که پوست آسیب دیده و خراشیده دارند ممکن است در اثر ورود میکروب مسموم شده باشند پس از خرید آنها صرفنظر کنید. بهتر است بادمجانها را به صورت درسته و کامل برای خورش آماده کنید که ظاهر خورش زیبا تر باشد در نتیجه بادمجانی را انتخاب کنید که سایز مناسبی داشته باشد. هنگام سرو نیز بادمجانها، گوشت، فلفل و گوجه را طوری بچینید که به راحتی قابل جابجایی و انتخاب باشند و هنگام برداشتن آنها از ظرف مجبور به هم زدن ظرف سرو نباشید . هنگام خرد کردن گوشت بهتر است قطعات گوشت را کمی درشت تر از حد معمول خرد کنید.

معمولا چاشنی خورش بادمجان غوره و آبغوره است که مقدار آن به ذائقه خانواده بستگی دارد . این مقدار چاشنی یاد شده طعمی نسبتا متعادل دارد . در صورتیکه خواستید طعم خورش خیلی هم ترش نباشد می توانید غوره را از ترکیب مواد حذف کنید یا در صورت تمایل به ترش تر شدن خورش مقدار آبغوره را افزایش دهید . به دلیل اینکه از آبغوره در این خورش استفاده می شود بهتر است در اواخر طبخ نمک غذا را اندازه کنید. چون معمولا آبغوره دارای مقداری نمک است و ممکن است باعث شور شدن خورش شود . به دلخواه می توانید از مقداری قارچ تفت داده شده در کره و آبلیمو هم در خورش استفاده کنید . اگر به بوی سیر حساسیت ندارید، هنگام سرو مقداری پودر سیر روی خورش بپاشید . نتیجه بسیار جالب خواهد بود !





تعداد بازدید از این مطلب: 984


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* طرز تهیه سوپ شیر * دسر ماست و لبو * از هندوانه چه می دانید؟ * پیتزا سبزیجات در سبک ناتورالیسم * خواص تخمه كدو * 16 ترفند برای حداكثر استفاده از باتری لپ تاپ ! * سوپ کلم * جاذبه‌های طبیعی استان خوزستان * خواص تمشک و فواید فوق العاده آن * عواملی که سبب ریزش مو می‌شود/ شانه‌های مناسب برای مو * خواص مويز * خواص فوق العاده گوشت بوقلمون * طرز تهیه نان پنجره ای * طرزتهیه پای سیب دسر خوشمزه * خارمریم گیاه صد در صد کبدی * لیموناد زنجبیلی * ترفندهایی برای استفاده مجدد از وسایل دور ریختنی * خواص درمانی شلیل * نحوه تمیز کردن لوسترهای کریستالی * اس ام اس چهار شنبه سوری (1) * سرطان خون و علائم آن * مطالب پر از احساس * منظور از spam در ایمیل چیست؟ * قرص سیر چه تاثیری بر فشار خون دارد؟ * چند روش برای جلوگیری از هک شدن * 10 عادت غلطی که به قلب آسیب می زنند * اس ام اس خنده دار(3) * علل افسردگی و درمان آن * سنبل هندی * چگونه غلظت خون را درمان کنیم؟ * اثرات ام اس بر بینایی * بهترین روش نگهداری خوراکی ها * اسباب‌کشی از هارد قدیم به هارد جدید * بشارت سليمان نبى به پيامبر اسلام‏ * این افراد در یک قدمی سکته قلبی قرار دارند! * شیرینی آردی برای نوروز * اشعار سیمین بهبهانی(1) * بیاییم از بیماری های کلیوی پیشگیری کنیم * طرز تهیه شیرینی نارگیلی * شوید پلو با نخود فرنگی * چربی خون و راه های کاهش * لیموناد گیلاسی * شخصیت شناسی افراد بر اساس گروه خونیشان * طرز تهیه بوقلمون درسته در فر * فوايد زیاد سير براي سلامتي * چگونه قلب همسرتان را تصاحب کنید؟ * طرز تهیه ژله مغزدار * خواص آلوزرد * مرغ سوخاری با چاشنی لیمو چینی * امام علی(ع) و نیاز های روانی انسان * چرا خون دماغ میشویم؟ * طرز تهیه دسر سه رنگ توت فرنگي * عمارت مسعودیه * کباب چیکن ساتای * ۱۰ نشانه جدی برای انواع سرطان! * نکاتی درباره سلامت مردان * اس ام اس روز مادر * چه چیزهایی حافظه اندروید را اشغال می کنند؟ * انبه و خواص درمانی اش * دل نوشته های زیبا و تکان دهنده * چگونه گوشی‌هوشمند به آب افتاده خود را نجات دهیم؟ * پلاستو فوم چیست؟ - ویژگیهای پلاستو فوم * استراگانف با کوفته ریزه، شام ایتالیایی * 5خوراکی برای شادابی بیشتر * زردچوبه و خواص آن * چگونه به فتوشاپ فونت اضافه کنیم * اسامی فراورده های غذایی غیر مجاز اعلام شد * هویج گیاهی خون ساز * طرز تهیه ماهى و سبزيجات در فر برای شب عید * خواص انبه