>> سلامت >> پیام های سلامتی >> پیام های بهداشتی برای پیشگیری از آنفلوانزا

پیام های بهداشتی برای پیشگیری از آنفلوانزا

پیام های بهداشتی برای پیشگیری از آنفلوانزا


پیام های بهداشتی برای پیشگیری از آنفلوانزا برای عموم مردم ویروس آنفلونزا از طریق هوا وقتی که فردی سرفه می کند، عطسه می کند و یا حتی صحبت می کند، منتقل می شود. آنفلونزا می تواند حتی با دست زدن به اشیائی که در اثر عطسه یا سرفه ی فرد مبتلا، آلوده می شود به دیگران منتقل شود. این بیماری یک روز قبل از شروع علائم بیماری می تواند به دیگران منتقل شود. وظیفه افراد مختلف جامعه مطلع نمودن اعضای خانواده، همکاران و دوستان و تذکر دادن به آنان در مورد این بیماری می باشد.

با رعایت نکات زیر از خود و دیگران در مقابل این بیماری مراقبت کنید:

· دست­هایتان رابا آب و صابون بشویید و یا با محلول­های ضدعفونی کننده تمیز کنید.

· حداقل دو بار شستن دست­ها لازم است.

· به خاطر داشته باشید که در حال حاضر آلودگی دست ها به ویروس یکی از دلایل انتشار سریع این بیماری می باشد.

· از لمس کردن چشم ها، بینی و دهان خودداری کیند، چون باعث انتقال ویروس می شود.

· اگر علائم بیماری را داشتید به پزشک مراجعه کنید و تا وقتی تب شما قطع نشده در خانه بمانید.

اگر علائم بیماری را دارید هنگام عطسه و سرفه: · بینی و دهان خود را با دستمال بگیرید.

· بلافاصله دستمال را داخل کیسه پلاستیک گذاشته و نهایت داخل سطل زباله بیندازید.

· اگر دستمال پارچه ای استفاده می کنید روزانه دوبار آن را بشویید و بعد از هر بار استفاده داخل کیسه پلاستسکی بگذارید.

· ما معمولاً موقع عطسه یا سرفه کردن کف دست­هایمان را جلوی دهان و بینی می گیریم این مسئله باعث می شود:

· عامل بیماری روی دست 2 تا 8 ساعت باقی بماند و به وسایلی که دست می زنیم منتقل شود.

· با دست آلوده به صورت­مان دست زده یا چیزی را می خوریم که دوباره ویروس را به بدن ما وارد می کند.

· با تلفن، صفحه کلید کامپیوتر، دستگیره درب ها دست می زنیم و عامل بیماری به آن منتقل و می تواند دیگران را آلوده کند.

· اگر بلافاصله دستمال در اختیار ندارید حداقل به جای کف دست، آستین یا لباس­تان را جلوی دهان بگیرید.

· استفاده از ماسک در مجامع عمومی تاثیری ندارد و توصیه نمی شود.

· از تمیز بودن تلفن، صفحه کلید کامپیوتر و سایر اشیاء مطمئن شوید.

· در حد امکان برقراری ارتباط با دیگران خصوصاً به صورت نزدیک (کمتر از یک متر) را محدود کنید. · اگر در محل کار احساس بیماری کردید با کسب اجازه از مدیریت به خانه بروید.

· فاصله حداقل یک متری را با دیگران حفظ کنید.

· این بیماری در اکثر موارد بدون درمان خاصی فقط با استراحت و تغذیه مناسب خوب می شوند.

· از حضور در مناطق شلوغ خودداری کنید.

· از تماس نزدیک با افرادی که علائم بیماری را دارند اجتناب نمائید.

علائم بیماری آنفلونزای شامل:

· تب، سرفه، گلودرد، سردرد

· لرز، کوفتگی بدن

· احساس خستگی، همچنین اسهال، استفراغ در بعضی از بیماران چه وقت باید بیمار را به بیمارستان یا مراکز بهداشتی رساند؟

· اگر بیمار دچار تنگی نفس و یا اشکال در نفس کشیدن شود.

· اگر تب بیمار بیش از سه روز طول بکشد و حال عمومی وی بدتر شود.

· در مورد کودکان در صورت نفس کشیدن سریع و یا سختی و یا تداوم تب و تشنج باید به پزشک مراجعه نمود.

· کودکان کم سن و سال مثل شیرخواران در صورت ابتلا به آنفلونزای جدید ممکن است علائمی از تب و خواب آلودگی، تشنج، بی قراری، عدم نوشیدن مایعات، استفراغ های مکرر، تغییر رنگ پوست به طرف کبودی، تنفس سریع داشته باشند.

· استراحت کردن، نوشیدن مایعات، تغذیه مناسب، و استفاده از استامینوفن به عنوان تب بر بهترین راه درمان می باشد.

· برای کاهش تب از قرص استامینوفن استفاده کنید، اکیداً توصیه می شود برای کاهش تب از مصرف آسپرین خودداری شود.

· 24 ساعت بعد از قطع تب و با تجویز پزشک می توانید به محل کار یا درس برگردید.

· کودکان مهد کودک ها حداقل هفت روز پس از ابتلا به بیماری باید در منزل استراحت نمایند.

· دانش آموزان مدارس و دانشجویان یک روز پس از قطع تب می توانند در کلاس حضور یابند.

· برای افرادی که دچار علائم شدید بیماری می باشند، داروی موثر برای درمان وجود دارد.

· واکسن آنفلونزای فصلی روی این بیماری موثر نیست ولی برای افراد پرخطر توصیه می شود.

· افراد مبتلا به دیابت، آسم، بیماری قلبی، زنان باردار، و افراد خیلی چاق در صورت ابتلا به آنفلونزا احتمال بیشتری وجود دارد که دچار عارضه شوند. و باید بیشتر مراقب باشند.

· فردی که با بیمار مبتلا در تماس بوده ممکن است یک تا چهار روز بعد دچار علائم بیماری شود.

افرادی که بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند عبارتند:

· اشخاص بالای 65 سال · ساکنین خانه های سالمندان و آسایشگاه های بیماران مزمن

· بزرگسالان و کودکان مبتلا به بیماری­های مزمن ریوی، قلبی، آسم

· مبتلایان به دیابت، مشکلات کلیوی، نقص ایمنی

· زنان باردار خصوصاً در سه ماهه دوم و سوم

· پزشکان، پرستاران، و کارکنان بیمارستان­ها و مراکز درمانی

· کارکنان آسایشگاه ها و خانه های سالمندان

· افرادی که از بیماران مزمن مراقبت می کنند

· اعضای خانواده افراد در معرض خطر

توصیه های کلی برای پیشگیری از ابتلا:

· از افرادی که علائم شبیه بیماری آنفلونزا دارند حداقل به اندازه یک متر فاصله بگیرید.

· در صورت وجود علائم، تا حد امکان از حضور در مکان های شلوغ بپرهیزید و یا مدت زمان آن کاهش دهید.

· تا حد امکان از تماس با افرادی احتمال دارد بیمار باشند بپرهیزید و یا حداقل مدت زمان تماس نزدیک با آنها را کاهش دهید.

· تهویه مناسب محل کار، محل زندگی، و کلاس درس یا هر محل تجمع دیگر بسیار اهمیت دارد، با باز کردن پنجره ها و درب ها در فواصل مناسب ورود هوای تازه به محیط می تواند مفید باشد.

روزانه چندین بار درب­ها و پنجره های اتاق کار و محل زندگی خود را برای حداقل هر بار 10 دقیقه باز کنید.

در مدارس: · دانش آموزان و دانشجویان مهمترین پیام آوران پیشگیری از این بیماری در مدرسه، جامعه و خانواده هستند.

· نقش آموزگاران و مربیان عزیز در پیشگیری از این بیماری بسیار مهم می باشد.

· چنان چه دانش آموزان، آموزگاران، معلمین و کارکنان مدرسه احساس بیماری می کنند به پزشک مراجعه کنند.

· در صورت مشاهده تب، برافروختگی، سرفه، و آب ریزش در دانش آموزان آنها را از دیگران جدا کنید.

· چنان چه دانش آموزی دارای علائم بود در اسرع وقت به خانواده او اطلاع دهید.

· نظافت کامل، تهویه و تدابیری برای کاهش تراکم جمعیت در یک نقطه از مدرسه باید صورت گیرد.

· اکثریت موارد آنفلونزای جدید مثل آنفلونزای معمولی بوده و با استراحت در منزل کاملاً بهبود می یابد.

· نوجوانان و جوانان بیشتر به آنفلونزای جدید مبتلا می شوند.

والدین و مربیان مهد کودک ها لازم است:

· رعایت اصول بهداشت دست و رعایت آداب سرفه را نمایند.

· کودکان را از افراد بیمار و محل های شلوغ دور نگه دارند.

· همه آنچه را که کودک ممکن است به دهان خود بمالد با آب و صابون بشویند.

· استفاده از اسباب بازی­های پارچه ای و پشمی در مهد کودک ها خطر انتقال بیماری را بیشتر می کند.

توصیه هایی به مساجد:

· تهویه عامل مهمی از لحاظ کیفیت هوای سالم داخل مساجد می باشد.

در صورتی که فن های برقی و تهویه وجود نداشته باشد باید با باز کردن پنجره و درب ها به فواصل مناسب تهویه داخل مسجد کمک نمایند.

· راه دیگر انتقال در بین نمازگزاران مساجد این است که فرد بیمار با عطسه و سرفه، می تواند مهر، جانماز، رحل قرآن، میز، دستگیره یا فرش را آلوده و بیماری را به دیگران منتقل نماید.

· ویروس 2 تا 8 ساعت روی اشیاء، باقی می ماند و می تواند بیماری را منتقل نماید.

· اگر فرد سالم به اشیاء آلوده دست بزند و دست را به بینی، چشم و دهان بزند، بیمار خواهد شد.

· لباس­ها و چادرهای موجود در مساجد می تواند منشاء انتقال آلودگی باشد بنابراین از چادر شخصی، سجاده و مهر خودتان استفاده نمائید.

· در مساجد از لیوان یک بار مصرف استفاده شود و در صورت استفاده از ظروف شیشه ای برای هر بار استفاده با شوینده شسته شوند.

· با خود لیوان تمیز همراه داشته باشید.

· اگر علائم آنفلونزا دارید تا یک روز پس از قطع تب از رفتن به مساجد خودداری نمائید.

و در نهایت توجه داشته باشیم:

· حتی کسانی که واکسن آنفلونزای فصلی زده اند از این بیماری در امان نخواهند بود.

· وظیفه افراد جامعه مطلع نمودن اعضای خانواده، همکاران و دوستان، و تذکر دادن به آنان در مورد بیماری آنفلونزا می باشد.

· خانواده، دوستان و همکاران خود را تشویق کنید تا رفتارهای پیشگیری کننده را رعایت کنند.

· هیچ یک از ما از ابتلا به این بیماری مصون نیستم.

· در آیات و روایات فراوانی اشاره شده که اهل ایمان نباید در رعایت موازین بهداشتی که سلامت آنان را به خطر می اندازد کوتاهی نمایند.





تعداد بازدید از این مطلب: 1071


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* استفاده از گوش پاک کن ممنوع! * چگونه از هک شدن مودم جلوگیری کنیم؟ * سیب را با چای سبز، همزمان میل کنید * طرز تهیه تاگوی میگو * انگور * طرز تهیه ته چين مرغ * تهیه ی شیرینی تر در کمترین زمان * اس ام اس شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها * سریع ترین راه برای تسکین دندان دردچیست؟ * طرز تهیه شامی پوک * پرتقال، دشمنی بر علیه سرطان * ۱۵درمان خانگی برای آفتاب سوختگی * فرستادن اس ام اس بدون افتادن شماره. * تنها راه درمان ترک خوردگی پاشنه پا * درمان شکنندگی موها * سالاد سیب زمینی با لوبیاسبز و ماهی * هویج گیاهی خون ساز * دلایل کبد چرب در جوانان * رولت ژله رنگین کمان * روش پخت دلمه قارچ با مرغ * طرز تهیه کیک فنجانی بدون فر * آیا میدانید؟ * بوستان بانوان نرگس * متون ادبی زیبا برای تبریک سال نو * تخمه آفتاب‌گردان * در مورد گشنیز * طرز تهیه موهیتو * دعای فرج امام زمان (ع) * اشعار سیمین بهبهانی(1) * خواص قارچ * پنج نکته که باید درباره اپلیکیشن PHOTOS در آیفون بدانید * شیرموز شکلاتی * طرز تهیه خورش آلو * پیری زود رس با خوردن این مواد * خواص تربچه-تربچه، تصفیه کننده خون * آن كيست كه بر من مسلط شود؟ * بهترین لاغر کننده های دنیا * جاذبه های گردشگری استان خوزستان * کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار * پارک قیطریه * طرز تهیه باقلوای یزدی با خمیر یوفکا * سیر و درمان آرتروز و رماتیسم * پیام های تغذیه ای در مورد کاهش مصرف نمک * خواص بادمجان * بوستان نهج البلاغه * تسکین میگرن با استفاده از مرزنجوش * طرز تهیه بادمجان با سس ماست * دانستنیهای کوتاه و جالب در مورد مغز * شیرینی کاسترد بی تخم مرغ * سینی نشا * داستانی از بهلول * خواص شاهی * نحوه انتقال دوستان از فیسبوک به گوگل * خواص زعفران ، در مورد خواص زعفران چه میدانید؟ * نوشيدني توت فرنگي و شير * بی خوابی * سیب زمینی ترشی وخواص آن * نکات تغذیه ای ویژه ماه مبارک رمضان * آیا خداوند , هرچیزی راکه وجود دارد , آفریده است؟ * چای سبز و قهوه علیه سکته مغزی * روش های برقراری امنیت رمز عبور * طرز تهیه کوفته برنجی سوخاری * گوجه سبز * پیشگیری از سرطان؛ اصول و شیوه های کلی * طرز تهیه دسر خامه وقهوه با آگار آگار * 7 عادتی که روی پوست خط می اندازند * خواص زرد آلو * تیک های عصبی وراهکارهای رفع آن * یاس کبود (شهادت حضرت زهرا علیهاالسلام) * 6 دلیل خوب برای خوردن بیشتر پرتقال