>> خواص خوراکیها >> خواص میوه ها >> خواص انجیر

خواص انجیر

خواص انجیر


نام علمی گیاه: Ficus carica نام انگلیسی: Common Fig مهمترین اثر درمانی انجیر خاصیت لاکساتیو آن است.

سایر خواص گیاه انجیر:

محافظت کبدی(Hepatoprotective activity)،

کاهش دهنده قند خون(Hypoglycemic activity)،

کاهش دهنده چربی خون(Hypolipedimic activity)،

خاصیت ضد باکتری(Antibacterial activity)،

ضد سرطان(Anticancer activity)

و خاصیت آنتی اکسیدان(Antioxidant activity).

میوه‌ای است که هر دو حالت خشک و تازه آن مفید و مغذی است.

با وجود این‌ که انجیر خشک در تمام طول سال در دسترس است، اما خیلی‌ها معتقدند جای طعم خوش و منحصربه‌فرد انجیر تازه را نمی‌گیرد.

انجیر در طب سنتی

* انجیر از نظر طب قدیم ایران، گرم و تر است.

* تعرق بدن و ادرار را زیاد می‌کند.

* حرارت بدن را کاهش می‌دهد و میوه‌ای چاق‌کننده است.

* جوشانده انجیر خشک درمان‌کننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی، کلیه، ذات‌الریه، سرخک، مخملک و آبله می‌باشد.

* جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف می‌کند.

* انجیر برای درمان سوءهاضمه مفید است.

* یکی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می‌باشد.

این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج کرده و درد را از بین می‌برد.

* انجیر برای آن‌هایی که قند خون شان پایین می‌آید و یک دفعه احساس ضعف می‌کنند مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در روده کوچک جذب می‌شود.

* اگر در اثر کهولت سن با کاهش تمایلات جنسی مواجه شده باشید خوردن انجیر در این مورد هم به کمک شما می‌آید.

* انجیر برای بهبود مشکلاتی نظیر تب، گوش درد و ورم چرکی کاربرد دارد و برای کمک به کبد هم عالی است.

* انجیر موجب از بین رفتن بوی بد دهان‌ نیز می‌شود.

* مخلوط انجیر با عسل در تسکین زخم معده بسیار مفید است.

انجیر، ضد سرطان است انجیر تازه غنی از بتاکاروتن و ویتامین ث است. این دو آنتی اکسیدان در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش مهمی را ایفا می‌کنند. انجیر همچنین حاوی طیف گسترده‌ای از دیگر ویتامین‌ها نیز است. کم‌خون‌ها انجیر بخورند انجیر حاوی مقادیر زیادی آهن و ویتامین C است؛ مخلوطی از این دو ماده‌ی مغذی، آن را به یک میوه‌ی فوق‌العاده برای کم‌خون‌ها مخصوصا افراد مبتلا به کم‌خونی فقرآهن تبدیل کرده است. از طرفی انجیر به خاطر داشتن قند فراوان باعث فعالیت سلول‌ها و تولید انرژی زیاد در بدن نیز می‌شود، همان چیزی که معمولا کم‌خون‌ها از آن شکایت دارند.

کاهش فشار، چربی و اوره‌ی خون انجیر خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت - خوبی از پتاسیم است و پتاسیم نیز عنصری است که به کنترل فشار خون کمک می‌کند. کمبود پتاسیم به خصوص زمانی که با افزایش مصرف سدیم همراه باشد، می‌تواند منجر به فشار خون بالا شود. انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیایی بدن را بالا برده و در دفع اوره و چربی خون بسیار موثر است.

راهی شیرین برای کاهش وزن

 شاید بدانید که مواد غذایی حاوی فیبر نقش موثر و مفیدی در مدیریت و کنترل وزن ایفا می‌کنند. فیبر، گرسنگی را به تأخیر می‌اندازد و از این‌ رو در رژیم‌های کاهش وزن جایگاه ویژه‌ای دارد. البته به آن شرط که در خوردن آن و سایر مواد غذایی نیز از حد تعادل خارج نشویم.

افزایش تراکم استخوان

کلسیم موجب افزایش تراکم استخوان و پتاسیم، دفع کلسیم از طریق ادرار را کاهش می‌دهد؛ از این رو انجیر یکی از بهترین میوه‌ها برای افزایش تراکم استخوان است و از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند.

درمان یبوست

پزشکان در گذشته یبوست را ام‌الامراض یا مادر بیماری‌ها نامیده‌اند. پس اهمیت پیشگیری و درمان آن مشخص است. بهترین داروی آزمایش شده و خوش طعم در این زمینه انجیر است. فیبر موجود در انجیر به عملکرد سالم روده کمک می‌کند؛ این عمل مانع بروز یبوست می‌شود. برای رفع یبوست 10 عدد انجیر خشک را به خوبی شسته و در ظرف آبی بخیسانید و صبح ناشتا میل کنید.

انجیر برای کودکان ضعیف

مرتضی صفوی، متخصص تغذیه می‌گوید: انجیر میوه‌ای مقوی و شیرین است که خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت - خوبی از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامین‌های A، B و C است. انجیر سرشار از پتاسیم و تأمین‌کننده سلامت کودکان ضعیف است و برای بی‌اشتهایی مفید است.

کالری شناسی انجیر

40 گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان انجیر معادل یک واحد میوه است و 1.5 عدد انجیر خشک معادل یک واحد میوه یا 15 گرم کربوهیدرات است. انجیر، فیبر غذایی بالایی دارد که هر واحد آن 20 درصد نیاز روزانه را تأمین می‌کند. انجیر بیش از سایر میوه‌ها املاح دارد. در هر 40 گرم انجیر تازه 244 میلی‌گرم پتاسیم (7 درصد نیاز روزانه)، 53 میلی‌گرم کلسیم و 1.2 میلی‌گرم آهن (6 درصد نیاز روزانه) وجود دارد. هر 224 گرم انجیر، 79‌میلی‌گرم کلسیم دارد. تحقیقات نشان داده است که کلسیم در انجیر به همان اندازه‌ی کلسیم موجود در شیر است.

انجیر برای سلامت موها

وجود گوگرد در انجیر باعث ازدیاد مو شده و از ریزش آن جلوگیری کرده و شوره سر را درمان می‌کند.

انجیر برای تقویت حافظه

خوردن انجیر خشک همراه پسته، بادام و گردو موجب تقویت حافظه و قدرت تعقل و تفکر شده و گنجاندن آن در برنامه غذایی زنان باردار باعث تقویت حافظه جنین می‌شود.

انجیر و سلامت دهان و دندان

انجیر باعث سفید شدن دندان‌ها و جرم‌گیری آن‌ها می‌شود و در ورم لثه موجب تسکین درد و رفع التهاب می‌گردد.

انجیر و سلامت ریه‌ها

این میوه التهابات تنفسی مانند ذات‌الریه، آسم و تنگی نفس را بهبود می‌بخشد. از جوشاندن انجیر در شیر، شربتی به دست می‌آید که نرم‌کننده سینه و معده بوده و غرغره آن، گلو را نرم می‌کند.

شربت انجیر مسکن گلو و سرفه بوده و ملین سبکی به شمار می‌رود، لذا برای تهیه آن 5 تا 10 عدد انجیر خشک را در مقداری آب بجوشانید تا آن که به حالت شربت درآید. برای درمان ناراحتی‌های سینه حدود 20 گرم از خرما، عناب و انجیر خشک را با هم مخلوط کرده و آسیاب کرده، سپس این پودر را با یک لیتر آب جوشانده تا حجم آن به نصف برسد. از این جوشانده می‌توان به مقدار 3 فنجان در روز مصرف کرد. برای برطرف کردن سیاه سرفه، برونشیت و ذات‌الریه از قهوه انجیر استفاده کنید و برای درست کردن این قهوه انجیر را ابتدا بو داده و سپس آن را آسیاب کنید تا به صورت پودر درآید.

اثرات موضعی انجیر

شیره انجیر، میخچه، زگیل و آثار جلدی را از بین می‌برد. همچنین اگر یک انجیر خشک را پخته و سپس به دو نیم تقسیم کنید و روی کورک یا دمل قرار دهید، بزودی آن را رسانده و رفع التهاب می‌کند.

انجیر و شیردهی

سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است. برای تهیه سوپ، انجیر نارس را با گوشت بپزید. جوشانده انجیر خشک در شیر برای درمان آنژین، ورم لثه و ورم مخاط دهان نیز موثر است. انجیر مانع رشد میکرب‌های مضر در مواد غذایی می‌شود مطالعات جدید نشان می‌دهد که انجیر و عصاره‌ی آن ممکن است اثر بازدارنده بر رشد و بقای میکرب‌های مضر مواد غذایی داشته باشد.

اخیراً گروهی از محققان در کارولینای شمالی، اثر ضد میکربی عصاره انجیر را در کاهش بار میکربی انواع میکرب‌های آلوده کننده مواد غذایی اشریشیاکلی و سالمونلا مورد بررسی قرار داده‌اند. این یافته می‌تواند در صنعت مواد غذایی مورد توجه قرار گیرد.

شرایط انتخاب و نگهداری

پوست انجیر تازه بسیار نرم است و از این‌ رو یکی از میوه‌هایی است که به راحتی و در حمل و نقل و هنگام نگهداری خراب می‌شود، پس مهم است دقت کنیم که خیلی هم زودتر از مصرف این میوه را خریداری نکنیم، حداکثر یک یا 2 روز زودتر. همچنین برای بهره بردن از فواید آن سعی کنید انجیرهای تازه و رسیده را انتخاب کنید.

بوی انجیر نیز راه خوبی برای درک تازگی آن خواهد بود. انجیر نباید بوی ترشیدگی بدهد.

زیاده‌روی ممنوع

انجیر برای مبتلایان به بیماری قند مضر است. زیاده‌روی در خوردن انجیر، برای معده و چشم، زیان‌آور است و خنثی کننده زیان آن، کرفس است. انجیر به علت دارا بودن دانه‌های ریز، باعث تقویت معده و روده می‌شود، ولی برای کبد های ضعیف زیان‌آور است. زیاده‌روی در مصرف آن موجب چاقی می‌شود. در ضمن مصرف بیش از حد انجیر ممکن است موجب بروز اسهال شود که باید دقت نمود. همچنین انجیر خشک حاوی مقدار زیادی قند است که می‌تواند برای دندان‌ها مشکلاتی را ایجاد کند. پس تعادل در مصرف نیز نباید فراموش شود.





تعداد بازدید از این مطلب: 1232


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* چربی ترانس یا اشباع شده؟ * طرز تهیه موس نارگیلی یک دسر مقوی * فلفل * فضیلت قرائت سوره های قرآن * فرستادن اس ام اس بدون افتادن شماره. * برج آزادی تهران * کاهش وزن با نوشیدن آب گرم بعد از هر وعده غذایی * 15 روش شگفت انگیز جو برای مراقبت از پوست، مو * آیا شرایط جوی می تواند بر بدن تاثیر بگذارد؟ * عمل و ريشه آن‏ * با این آموزش از سرقت اطلاعات خود محافظت کنید * طرز تهیه فلافل خانگی خوشمزه و ترد * سدر و تاثیر آن بر پوست و مو * علائم و نشانه های سکته یا حمله قلبی چیست؟ * راهکارهایی برای جلو گیری از لوس شدن کودک * دسر ماست و خرما * مخفی کردن آی دی های آفلاین در یاهو مسنجر * مورد داشتیم که ... * آشنایی با 16 خاصیت فوق‌العاده اسفناج * هات چاکلت فندقی * طرز تهیه کوکوی کدو سبز * با یک کلیک دسکتاپ خود را قفل کنید + آموزش * چند نکته ی مهم در مورد سلامت مردان * افسردگي‌ * سوپ قارچ و جو پرک * تخمه آفتاب‌گردان * درکه تهران * چند نشانه سرطان که جدی گرفته نمیشود * خارمریم گیاه صد در صد کبدی * نوشیدنی مخلوط * خواص گیاه تره کوهی/تره کوهی سرشار از آهن است * رمز عبوری که هرگز فاش نمیشود * طرز تهیه کباب ترکی خانگی * مواد مضر برای کسانیکه اگزما دارند * تربیت و اصلاح در خانه و خانواده * سرپيچى از اهل بيت عليهم السلام‏ * اس ام اس عاشقانه تبریک نوروز * یک تقویت کننده عالی برای ابروهای تان درست کنید * آیس رولی بستنی هزار مزه * اسامی فراورده های غذایی غیر مجاز اعلام شد * چگونه گوشی‌هوشمند به آب افتاده خود را نجات دهیم؟ * اس ام اس خنده دار(1) * خواص بادمجان * جاذبه های گردشگری استان خوزستان * خواص آلوزرد * تخمه‌ی کدو * تست سنجش عشق در زندگی مشترک * شیشه در مریخ! * موزه مردم‌شناسی اردبیل؛ دریای فرهنگ و هنر ایرانی * طرز تهیه دلمه مرغ و برنج * خواص عرق آویشن * شامی کباب سبزیجات * پرتقال، دشمنی بر علیه سرطان * خواص چای ترش * هيچ باكى از مرگ نداشتم! * طرز تهیه کیک اسفنجی * تغیر صدای هنگ آوت ,وایبر,واتس آپ و فیسبوک * 6 سبزی که پخته شان مغذی تر است * آسم و ۷ قانون غذایی * گل گاوزبان * جایگزینهای مناسب برای داروهای شیمیایی * برگشت موهای راکد به موهای سالم * مقاله ای در مورد عفاف وحجاب * دستگاه بستنی ساز - بستنی رولی * ۱۰ نشانه جدی برای انواع سرطان! * میدان ارگ * آشنایی با خواص و مضرات دارچین * شوید پلو با نخود فرنگی * اسامی قرآن در قرآن و احادیث نبوی * راههاهی جلوگیری از خشکی دهان