خانه درباره ما ثبت نام ورود تماس با ما

دنیای ایرانیان

شما اینجا هستید : تغذیه و آشپزی خواص خوراکی ها خواص مويز

خواص مويز
خواص مويز

مويز سرشار از ويتامين هاي E ، A ، B و املاحي مانند کلسيم، فسفر و پتاسيم است. مويز داراي اسيدهاي چرب امگا 2 و امگا 3 مي باشد. خواص كشمش مويز مويز سرشار از ويتامين هاي E ، A ، B و املاحي مانند کلسيم، فسفر و پتاسيم است. مويز داراي اسيدهاي چرب امگا 2 و امگا 3 مي باشد. مويز در سال‌هاي اخير در آجيل‌فروشي‌ها جايگاه ويژه‌اي را به خود اختصاص داده است و اغلب خانواده‌ها از آن همراه با ديگر مغزها، براي افزايش توان و انرژي به ويژه در فصول سرد سال استفاده مي‌کنند، اما سوال اينجاست که آيا مويز را مي‌توان جايگزين انگور کرد؟ آيا افراد ديابتي و چاق مي‌توانند از اين ميوه خشک استفاده کنند؟ به حبه‌هاي درشت خشک شده ي انگور سياه، "مويز" گفته مي‌شود. اين عضو خشکبار در واقع همان کشمش است که از نظر شکل ظاهري و رنگ با کشمش متفاوت، ولي از نظر خواص تا حد زيادي شبيه آن است. معمولا مويز تهيه شده از انگور قرمز مجلسي يا انگور شاهاني بهتر است. مويز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمي‌دهد و حتي اثر نيروبخش آن بيشتر مي‌شود. مويز سرشار از ويتامين هاي E ، A ، B و املاحي مانند کلسيم، فسفر و پتاسيم است. مويز داراي اسيدهاي چرب امگا 2 و امگا 3 مي باشد. بهترين و پرخاصيت‌ترين نوع آن، مويز پرگوشت، کم‌دانه يا بي‌دانه است. ترکيبات سياه يا قرمز رنگ موجود در مويز از نوع آنتوسيانين و پلي‌فنوليک است که داراي خواص ضدسرطان و ضدآلزايمر هستند. مقدار زياد آنتوسيانين موجب شده که ارزش مويز در مقايسه با انگور سبز و کشمش به مراتب بيشتر و کامل‌تر باشد. ترکيبات مويز اثر بسيار قوي در جلوگيري از بروز اختلالات بيماري آلزايمر دارند. هر چه ميزان آنتوسيانين (عامل رنگ بنفش يا سياه مويز)‌ بيشتر باشد، قدرت مويز در جلوگيري از آلزايمر بيشتر مي‌شود. ترکيبات موجود در مويز مي‌تواند از تصلب شرايين (سفت و سخت شدن رگ‌ها) و چسبندگي پلاکت هاي خون پيشگيري کند. با خوردن مويز، غلظت خون کاهش مي يابد، رگ‌هاي خوني منبسط مي‌شوند و خون مي‌تواند با سرعت بيشتري در بدن جريان يابد و در نتيجه مانع انباشته شدن پلاکت‌هاي خون روي هم مي‌شود و از لخته شدن خون در رگ‌ها جلوگيري مي‌کند. از سوي ديگر اين ميوه مي‌تواند با توليد انرژي در روزهاي سرد سال، بدن را گرم و پرانرژي کند. مويز ضد سرطان، درمان کننده بيماري هاي قلبي و پايين آورنده ي فشار خون است. مويز مي‌تواند به تقويت معده کمک کند و براي افرادي که ناراحتي‌هاي گوارشي دارند، مفيد است. از ديگر خواص مهم مويز مي‌توان به اثرات ضد درد، ضد آلرژي، ضد باکتري و اثرات محافظت‌کنندگي از کبد، قلب و سيستم ايمني بدن اشاره کرد. خوردن مويز در بيماران ديابتي جالب است بدانيد بيشتر قند مويز، از نوع فروکتوز است که براي جذب در بدن به انسولين نياز ندارد، به همين دليل مصرف کشمش و مويز به جاي قند همراه چاي، از قديم به خصوص در افراد ديابتي مرسوم بوده است. در سال‌هاي اخير نيز عنصر کروم در ترکيبات انگور و فرآورده‌هاي آن يافت شده است که موجب کاهش قند خون مي‌شود. البته بايد گفت اگر چه انگور و فرآورده‌هاي آن حاوي فلز کروم و قند فروکتوز هستند، اما به مقدار کم يا زياد، قندهاي دي ساکاريد نيز دارند که مي‌تواند براي افراد ديابتي ايجاد مشکل کند. لذا بيماران ديابتي براي مصرف مويز بايد با پزشک خود مشورت کنند و از زياده‌روي در مصرف آن جدا خودداري نمايند. توصيه ها: - مصرف کشمش و مويز به مادران شيرده، سالخوردگان، کودکان در حال رشد و بچه‌هاي مدرسه‌‌اي به عنوان يک ميان وعده توصيه مي‌شود. - فرآورده‌هاي انگور به ويژه مويز و کشمش، از کالري بسيار بالايي برخوردارند که مصرف مقدار زياد آن مي‌تواند موجب افزايش وزن در افراد شود. در نتيجه مصرف آن براي افراد چاق توصيه نمي‌شود. - از خريد مويز و کشمش به صورت فله‌اي و روباز اجتناب کنيد و حتما محصولاتي را که داراي بسته‌بندي بهداشتي، تاريخ مصرف و مجوز وزارت بهداشت هستند را بخريد. احاديث مربوط به فوايد خوردن مويز: پيامبر اسلام (صلي الله عليه و آله و سلم) درباره فوايد خوردن مويز فرموده اند: بر شما باد مويز؛ چرا که تلخه را مي زدايد، بلغم را مي برد، پي را استحکام مي بخشد، خستگي را از بين مي برد، خوي را خوش مي سازد، دل را پاک (پيراسته) مي دارد و اندوه (پريشاني) را دور مي کند. مويز، چه نيکو خوراکي است، بيماري را از ميان مي برد، خشم را فرو مي نشاند، پروردگار را خشنود مي سازد، بوي دهان را خوش مي سازد و رنگ را صفا مي دهد. هر کس به خوردن مويز در حالت ناشتا عادت کند، فهم و حافظه و ذهن، روزي او مي شود. امام علي (عليه السلام) درباره فوايد خوردن مويز فرموده اند: مويز، قلب را استحکام مي بخشد، بيماري را مي برد، حرارت را خاموش ‍ مي سازد و دل را خوشي مي دهد. (خوردن) بيست و يک عدد مويز سرخ هر صبح در حالت ناشتا، همه بيماري ها را دور مي کند، مگر بيماري مرگ را. امام صادق (عليه السلام) درباره فوايد خوردن مويز فرموده اند: هر کس به خوردن بيست و يک مويز سرخ عادت کند، به بيماري اي جز بيماري مرگ مبتلا نمي شود. اگر قحطي اي به شما رسيد، با خوردن مويز، خود را سير کنيد. امام رضا (عليه السلام) درباره فوايد خوردن مويز فرموده اند: هر کس مي خواهد حافظه اش زياد شود، هر صبح در حالت ناشتا، هفت مثقال مويز بخورد.

تعداد بازدید از این صفحه : 1021 ساعت و تاریخ انتشار : 00 : 00 : 00 -622/10/10


آخرین مطالب مشابه

خواص ذرت باقالا و خواص آن فلفل قرمز و کاهش وزن افزایش طول عمر انسان با مصرف آجیل ترافل خرما تمبر هندی و خواص آن 20 خاصیت دارویی معجون سیاه دانه و عسل عسل، طول عمر را زیاد می‌کند دانه ی کینوا و خواص آن خواص عرق آویشن

شما هم نظر بدهید


جدیدترین مطالب

مطالب پیشنهادی