>> خواص خوراکیها >> خواص میوه ها >> پرتقال، دشمنی بر علیه سرطان

پرتقال، دشمنی بر علیه سرطان

پرتقال، دشمنی بر علیه سرطان


از نظر شیمیایی پرتقال را منبع غنی ویتامینC می دانند و جالب آنكه پوست آن در بسیاری موارد حتی مغذی تر از پرتقال است. كارشناسان مؤسسه ملی سرطان آمریكا معتقدند موارد سرطان معده در آمریكا تقریباً كم است، زیرا در تمام ماه های سال پرتقال و مركبات در دسترس همه قرار دارد و بیشتر مردم آنها را مصرف می كنند.

ویتامینC یكی از عوامل مهم مهاركننده سرطان است به طوری كه این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یكی از عوامل شناخته شده سرطان زا یعنی نیتروزامین ها(Nitrosamies) می شناسند. مصرف زیاد پرتقال علاوه بر پیشگیری از سرطان معده ، در پیشگیری از انواع دیگر سرطانها نیز مؤثر است. از جمله سرطان مری در اشخاصی كه زیاد پرتقال می خورند، 50 درصد كمتر از اشخاصی است كه آن را كمتر مصرف می كنند و یا اصلاً نمی خورند.

همچنین میزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف كنندگان پرتقال در پایین ترین حد قرار دارد. محققان دریافته اند كه پرتقال و سایر مركبات در پایین آوردن كلسترول خون نیز مؤثرند و این خاصیت مدیون وجود پكتین(Pectin) یا ماده الیافی پوست و ورقه های نازك مابین پره های پرتقال است.

در مواردی كه هدف كاهش كلسترول و تأمین سلامت شریان ها باشد، برای استفاده از حداكثر نیروی درمانی پرتقال، توصیه می شود كه پرتقال را با لایه سفید رنگ زیر پوست و لایه های نازك داخل پرتقال كه حاوی پكتین هستند مصرف كنید.

پیشگیری از عفونت های ویروسی از خواص دیگر پرتقال است كه در عصاره آن وجود دارد. دانشمندان این خاصیت را فقط به دلیل ویتامینC موجود در آن نمی دانند، بلكه معتقدند كه ممكن است یك تركیب ناشناخته ضد ویروسی نیز در عصاره پرتقال موجود باشد. لازم است بدانید كه یك لیوان آب پرتقال دارای 120 میلی گرم ویتامین Cیعنی دوبرابر مقدار توصیه شده در روز است و علاوه بر آن دارای مقادیری كلسیم، پتاسیم، نیاسین و اسید فولیك است.

آب پرتقال سرشار از الیاف (فیبر) است، به ویژه اگر با (Pulpe) یا گوشت میوه مصرف شود. آب پرتقال هر اندازه كه سردتر باشد و در یخچال نگهداری شود ویتامین Cآن بیشتر حفظ خواهد شد.

تركیب شیمیایی پرتقال

از تجزیه قسمت خوراكی 100 گرم پرتقال علاوه بر آب، مواد زیر به دست می آید:

75 واحد بین المللی
ویتامینA

25 میلی گرم
ویتامینB

50 میلی گرم
ویتامینB

05/ تا 5/1 گرم
پروتئین

5/5 تا 7/9 گرم
موادقندی

2/0 گرم
سلولز

اینوریتول، پكتین، لیگنین، هورمون های نمو، اسانس ها، آنزیم های پروكسیداز، موادمعدنی شامل: سدیم 3 میلی گرم، منیزیوم 12 میلی گرم، فسفر22 میلی گرم، گوگرد10 میلی گرم، كلر3 میلی گرم، پتاسیم 187 میلی گرم، كلسیم 43 میلی گرم، منگنز05/0 میلی گرم، مس 04/0 میلی گرم و روی 17/0 میلی گرم.

آب پرتقال صحیح چگونه به دست می آید؟

پرتقال را پوست كنده، البته مانند پوست كندن یك سیب، یعنی پوست دوم سفید رنگ روی آن بماند و بعد به قطعات كوچك ببرید و در ماشین آب میوه گیری بیندازید، درست مثل زمانی كه می خواهید آب هویج بگیرید. آب پرتقال شما باید شیری رنگ باشد و نه كاملاً نارنجی ( از دیدگاه طب نتروپت و درمان های طبیعی).

فشار خون بالا و نوشیدن آب پرتقال

افرادی كه فشار خونشان بالاست و برای كنترل آن دارو مصرف می كنند، به احتمال زیاد به دلیل استفاده از داروهای ضد فشار خون و یا به دلیل بالابودن سدیم در بدنشان، پتاسیم آنها از حد طبیعی(5-5/3) پائین تر آمده و مشكلاتی در وضع سلامت آن به وجود می آورد.

این بیماران باید به طور مرتب پتاسیم خونشان را مورد آزمایش قرارداده و كاملاً زیر نظر باشند. البته درمان كمبود پتاسیم به طور مصنوعی امكان پذیر است و با تجویز پزشك صورت می گیرد، ولی این بیماران باید همیشه در تغذیه روزانه خود از موادغذایی حاوی پتاسیم بالا استفاده كنند. آب پرتقال سرشار از پتاسیم است و در یك لیوان بزرگ آب پرتقال حدود 350 میلی گرم پتاسیم وجود دارد. میوه های زرد مانند موز- انواع مركبات- زردآلو- هلو- انگور- خرما و طالبی نیز دارای پتاسیم فراوان هستند، ولی چون آب پرتقال كالری كمتری دارد مناسب تر است، زیرا مواد خوراكی كه كالری زیاد تولید می كنند برای مبتلایان به فشار خون مناسب نیستند.

توصیه هایی درباره مصرف پرتقال

1- آب پرتقال با مزه شیرین متمایل به ترش، سرشار از انواع ویتامین ها می باشد، مخصوصاً از نظر مقدار ویتامینC بسیار غنی است؛ بنابراین توصیه می شود به منظور تأمین ویتامینC و ایجاد نیرو و مقاومت در مقابل انواع بیماری ها، در طول 24 ساعت به میزان یك تا دو لیوان از آب پرتقال بنوشید. هر 28 گرم پرتقال حاوی 11 كیلوكالری ارزش انرژی زایی است.

2- آب پرتقال به علت دارابودن پروتئین و كلسیم قابل جذب و نیز قند كافی، یك ماده مغذی و مقوی محسوب می شود كه می توان به منظور تقویت عمومی بدن از آن استفاده نمود.

3- وجود هورمون های نمو، كلسیم، فسفر، آهن، ویتامینA و ویتامین C در پرتقال، شرایط لازم را برای رشد ونمو استخوان ها و عاج سازی به منظور استحكام دندان ها فراهم می كند؛ برای تقویت و رشد اطفال و نیز تأمین موادلازم بدن، مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه می شود.

4- مصرف پرتقال به دلیل این كه حاوی موادمعدنی كافی به ویژه پتاسیم است، منجر به افزایش حجم ادرار در طول شبانه روز می شود و از این طریق سموم بدن دفع می گردد؛ در نتیجه انسان را با نشاط می سازد. لازم به ذكر است آن عده از بیماران آسمی، رماتیسمی و پوستی كه روزانه مقداری تركیبات كورتون مصرف می كنند برای جلوگیری از خیز و عوارض دیگر، پیوسته باید مقداری پتاسیم مصرف كنند كه البته طبیعی ترین راه، مصرف پرتقال است.

5- در فصولی كه پرتقال فراوان است، بهترین و طبیعی ترین راه مبارزه با یبوست خوردن روزانه یك تا دو لیوان آب پرتقال است.

6- قبل از این كه پرتقال كاملاً رسیده شود، با فشردن قسمت خارجی پوست پرتقال تازه، اسانس پرتقال به رنگ زرد و بوی معطر و طعم ملایم جدا می شود كه از آن در تهیه ادكلن، محلول های زیبایی و معطر كردن شربت های طبی استفاده می نمایند.

7- اسانس پرتقال خاصیت ضدعفوی كنندگی دارد؛ بنابراین در تهیه پمادهای ضدعفونی كننده به كار می رود.

8- پرتقال بهترین محرك برای افزایش اشتها است؛ به همین دلیل سعی كنید آن را قبل از غذا میل كنید نه بعد از آن.





تعداد بازدید از این مطلب: 955


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* یک شاخه رزماری یک دنیا خاصیت * اس ام اس روز مادر * داستانی عبرت انگیز * لطفا آلبالو بخورید! * طرز تهیه ی پیتزا مخلوط * علائم کم کاری و پر کاری تیروئید * گیاه اسطوخودوس * اشعار بسیار زیبا و دلنشین(1) * هات چاکلت فندقی * اس ام اس شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها * کسانی که زیاد آرایش میکنند چه ویژگی شخصیتی دارند؟ * درمان بیماران کلیوی با سلول‌های بنیادی وارد فاز بالینی شد * خوردن شوید سرفه و تنگی نفس را بهبود میبخشد * حقایقی در مورد سلامت و زیبایی مردان * ضد آفتاب هاي طبيعي کدامند ؟ * شیشه در مریخ! * پاناکوتای قهوه یک دسر ایتالیایی * مطالب جالب و آموزنده * استراگانف با کوفته ریزه، شام ایتالیایی * تسکین میگرن با استفاده از مرزنجوش * گوشت چرخ کرده را در فریزر نگذارید! * نشانه‌های فساد ماست چیست؟ * پارک ساعی * طرز تهیه دلمه ی قارچ با مرغ * کاخ سعد آباد - تهران * خواص کاکائو - خواص درمانی کاکائو * عرق کاسنی و خواص آن * دسر ماست و لبو * خواص بادام زميني * صحیح و غلط آب قند دادن به نوزاد * روغن کرچک برای تسکین آرتروز * این ریمل ها را نخرید * مقاله ای در مورد عفاف وحجاب * معنی علائم روی برچسب مواد غذایی * داستانی از بهلول * آشنايي با خواص كدو سبز * سریع ترین راه برای تسکین دندان دردچیست؟ * پلاستو فوم چیست؟ - ویژگیهای پلاستو فوم * زود رنجی و درمان آن * حساسیت چشم و درمان آن * جوک و اس ام اس خنده دار تبریک عید * بوستان آب و آتش * مورد داشتیم که ... * یازده حق برای زنان در قرآن * عاشقانه ی دلتنگی * مراسم بله برون * اعمال شب و روز ماه رمضان * 5خوراکی برای شادابی بیشتر * کم خوابی خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش میدهد * خواص سیب * 12فرمان خودمراقبتی نوجوانان برای پیشگیری از اچ.آی.وی/ ایدز * طرز تهیه بوقلمون درسته در فر * طرز تهیه کیک فنجانی بدون فر * طرز تهیه یخمک هندوانه یک دسر تابستانی * اعمال مشترکه ماه شعبان * بوستان بانوان نرگس * شیرنی رزت دارچینی * سالاد میگو مجلسی! * گیاه رازیانه و خواص آن * سرطان خون و علائم آن * لیموناد توت فرنگی * مسجد جامع کبیر یزد * رول بستنی چیست * بستنی کاردکی و ماشمالو * طرز تهیه باقالی قاتق غذای گیلانی * دستگاه های صنعتی در حوزه مواد غذایی * پنج نکته که باید درباره اپلیکیشن PHOTOS در آیفون بدانید * طرز تهیه سوپ سبزیجات * سوپ قارچ با مرغ و جو * اقدامات اساسی پس از خرید کامپیوتر و لپ تاپ