>> >> >> خواص درمانی زنجبیل

خواص درمانی زنجبیل

خواص درمانی زنجبیل


زنجبیل یکی از گیاهان درمانی است که دارای خواص فراوانی می باشد آیا از خواص درمانی این گیاه اطلاع دارید؟ زنجبیل اصالتاً یك گیاه چینی و هندی است و در این كشورها در طول بیشتر از 4000 سال در پخت و پز غذا مصرف شده است.از آنجا كه مردم علاقه وافری به طعم تند و بوی معطر آن داشته اند و نوعی خاصیت گرمایی داشته و برای درمان درد معده مؤثر بوده است،كاشفان و جهانگردان در سرتاسر نقاط گرمسیری آن را كشت داده اند.ریشه این گیاه در درمان سرگیجه،تعریق،تهوع و استفراغ ناشی از بیماریهای حركتی یا دریازدگی مؤثر واقع میشود.این گیاه همچنین گلودرد،سردردها،پاره ای از انواع دردهای قاعدگی و آرتریت وتب و درد ناشی از انواع سرماخوردگیها و آنفلونزا را درمان می كند. معرفی گیاه زنجبیل ساقه های ریشه دار زنجبیل عبارت از دكمه ای به هم پیچیده،ضخیم و قهوه ای روشن است كه می توانید از بازار محلی نیز آنرا تهیه كنید.از آنجا كه زنجبیل نوعی گیاه زیرزمینی است لذا ساقه ریشه دار این گیاه بخشی از ساقه اصلی است كه برحسب انفاق در زیرزمین رشد و نمو پیدا می كند.ریشه اصلی این گیاه از گره های موجود روی ساقه های ریشه دار آن نمو می كند.بالای سطح زمین ساقه های 12 اینچی دارای برگهای طولانی، باریك،كج و معوج و سبز با گلهای سفید و سبز مایل به زرد قرار دارد. تركیبات گیاه زنجبیل فرآورده های حاصله از زنجبیل از ریشه تازه یا خشك آن یا از طریق تقطیر روغن از ساقه آن تهیه میشود. اشكال موجود زنجبیل پس از قطع ساقة ریشه دار این گیاه،مواد شیمیایی فعال موجود در گیاه از قبیل "زینجیبرن"، "بنزابولن"، "جینجرول"، "شوقول" خاصیت ذاتی خود را از دست می دهند.شركتهای دست اندركار و فعال در زمینه فرآورده های گیاهی،زنجبیل را به صورت عصاره،تنتور،انواع كپسول یا روغن آن عرضه می كنند تا از زایل شدن این مواد شیمیایی جلوگیری شود.بنابراین فرآورده هایی را مصرف كیند كه به وضوح در برچسب خودش میزان زنجبیل مورد مصرف شما را ذكر كرده باشد. می توانید ریشه زنجبیل تازه را نیز بخرید،و با دكم كردن تكه های آن به اندازه نصب كف دست یا با نصف قاشق چایخوری دكمه رنده شده،شسته شده و پوست دار در آب گرم یا با ریختن نیم لیتر آب جوش روی 30 گرم ساقه ریشه دار، چای زنجبیل درست و مصرف كنید.برای اینكار بگذارید چای مورد نظر به مدت 15 دقیقه دم بكشد و سپس روزانه دو لیوان از آنرا میل كنید.دیگر منبع مناسب تهیه زنجبیل همانا زنجبیل كریستال شده است.لیكن فریب لایه پوششی قندی آن را نخورید.چون زنجبیل كریستال شده مزه تندی دارد. نحوه مصرف زنجبیل نحوه مصرف فرآورده های زنجبیل به سلیقه شخصی شما و آنچه شما را آزار می دهد،بستگی دارد.در كل،نباید روزانه بیشتر از دو تا چهار گرم زنجبیل مصرف كنید،چرا كه علاوه بر میزان زنجبیلی كه مصرف می كنید ممكن است مقداری از این ماده را نیز از طریق برنامه غذایی (یعنی از موادی نظیر آبجو زنجبیل، نان شیرینی زنجبیل دار،نان زنجبیل دار یا مواد غذایی مخلوط و سرخ شده) جذب كنید.اگر زنجبیل تازه مصرف می كنید،حتماً مقدار مصرفی را وزن كنید تا تقریباً دریابید كه چه حدی از آن معادل 2 تا 4 گرم است.برای درمان،تهوع،گاز معده یا سوء هاضمه روزانه 2 تا 4 گرم ریشه تازه (معادل 0/25 تا 1 گرم پودر ریشه) یا 1/5 تا 3 میلی لیتر تنتور آنرا مصرف كنید.برای پیشگیری از استفراغ، هر 4 ساعت یك گرم پودر زنجبیل (نصف قاشق چایخوری) یا معادل آن یا روزانه سه بار دو عدد كپسول زنجبیل(یك گرم) مصرف كنید.البته می توانید یك تكه 8 گرمی زنجبیل تازه را نیز بجوید. برای بیماریهای ناشی از سرماخوردگی،تب ناشی از آنفلونزا،گلودرد،گرفتگیهای ناشی از قاعدگی یا سردرد،دو قاشق غذاخوری از دم كرده زنجبیل یا چندین ورق از ساقه ریشه دار تازه آنرا بخور دهید.برای درمان درد ورم مفاصل از آب،عصاره یا چای زنجبیل تازه به میزان روزانه 4 گرم مصرف كنید یا روغن آنرا روی مفصل دردناك بمالید یا ریشه تازه آنرا در ضماد داغ یا گازهای ضمادی قرار دهید و روی نقاط دارای درد بگذارید. منبع:tebyan.net




تعداد بازدید از این مطلب: 793


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* بشارت سليمان نبى به پيامبر اسلام‏ * طرز تهیه شور ماهی پلو غذای جنوبی * دسر ویکتوریا * پیشگیری از سرطان؛ اصول و شیوه های کلی * گام به گام: آموزش نصب و استفاده از وایبر روی گوشی * اس ام اس عید سعید فطر * عظمت شب قدر * نوشیدنی سالم مخصوص تابستان * طرز تهیه ی شنیسل مرغ * طرز تهیه ی خورشت قرمه سبزی * فرش دستباف کاشانی، زینت بخش حرم حضرت عباس(ع) * دلایل دروغگویی کودکان * نکاتی مهم در مورد نگهداری نان در فریزر * بوستان آب و آتش * درمان بیماران کلیوی با سلول‌های بنیادی وارد فاز بالینی شد * برج آزادی تهران * زود رنجی و درمان آن * روش تهیه‌ زرشک‌پلو با مرغ و 12 راز خوشمزه‌تر شدن آن * انواع خال و درمان آن * خواص انجير خشك * میگو را این طوری هم تست کنید * آگار آگار چیست؟ * بقعه های اردبیل * فوائد بستنی - خواص بستنی * لیموناد نعنایی * رونمایی ناسا از روبات میمون نما * جملات عاشقانه زیبا * طرز تهیه شیرینی مشهدی * دانستنیهای کوتاه و جالب در مورد مغز * یک روش عالی و آسان برای حفظ تناسب اندام در خانمها * خواص شاهدانه * اس ام اس عاشقانه و دلتنگی * خواص انبه * زیباترین الگوی یک زندگی آسمانی * تشنج در کودکان و نکاتی برای کاهش تشنج * فشار خون بالا,علل و عوامل خطر * پاک کردن لکه های مختلف آرایشی * انبه و خواص درمانی اش * چای سبز * شربت ‌های سنتی مناسب برای روزهای گرم * افسردگي‌ * خواص شنبلیله * خواص بادام هندي * دمپختک * جملات کوتاه و ارزشمند از بزرگان * رمز عبوری که هرگز فاش نمیشود * طرز تهیه خمیر پیتزا * خواص شاهی * 20 خاصیت دارویی معجون سیاه دانه و عسل * طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی * ناگت ماهی با سیب زمینی سرخ شده * ژله ی گلداره تک نفره * فلفل قرمز و کاهش وزن * دلایل کبد چرب در جوانان * آلو خشک و تاثیر آن بر سلامتی * اعمال شب های قدر * 7 عادتی که روی پوست خط می اندازند * کاربرد آگار آگار در صنایع غذایی - روش استفاده از آگار آگار * طرز تهیه مربای انجیر * EJECT کردن حرفه ای فلش مموری * آشنایی با خواص و مضرات دارچین * چگونه عکس‌های پاک شده از روی تلفن همراه یا دوربین را ریکاوری کنیم؟ * اعمال شب آخر ماه رمضان * پیتزا سبزیجات در سبک ناتورالیسم * خواص تغذیه ای توت فرنگی * خواص سویا * سخنان شیهد مطهری * باغ ایرانی * خواص شگفت انگیز کدو تنبل * چتر نجات هوشمند