>> >> >> خواص درمانی زنجبیل

خواص درمانی زنجبیل

خواص درمانی زنجبیل


زنجبیل یکی از گیاهان درمانی است که دارای خواص فراوانی می باشد آیا از خواص درمانی این گیاه اطلاع دارید؟ زنجبیل اصالتاً یك گیاه چینی و هندی است و در این كشورها در طول بیشتر از 4000 سال در پخت و پز غذا مصرف شده است.از آنجا كه مردم علاقه وافری به طعم تند و بوی معطر آن داشته اند و نوعی خاصیت گرمایی داشته و برای درمان درد معده مؤثر بوده است،كاشفان و جهانگردان در سرتاسر نقاط گرمسیری آن را كشت داده اند.ریشه این گیاه در درمان سرگیجه،تعریق،تهوع و استفراغ ناشی از بیماریهای حركتی یا دریازدگی مؤثر واقع میشود.این گیاه همچنین گلودرد،سردردها،پاره ای از انواع دردهای قاعدگی و آرتریت وتب و درد ناشی از انواع سرماخوردگیها و آنفلونزا را درمان می كند. معرفی گیاه زنجبیل ساقه های ریشه دار زنجبیل عبارت از دكمه ای به هم پیچیده،ضخیم و قهوه ای روشن است كه می توانید از بازار محلی نیز آنرا تهیه كنید.از آنجا كه زنجبیل نوعی گیاه زیرزمینی است لذا ساقه ریشه دار این گیاه بخشی از ساقه اصلی است كه برحسب انفاق در زیرزمین رشد و نمو پیدا می كند.ریشه اصلی این گیاه از گره های موجود روی ساقه های ریشه دار آن نمو می كند.بالای سطح زمین ساقه های 12 اینچی دارای برگهای طولانی، باریك،كج و معوج و سبز با گلهای سفید و سبز مایل به زرد قرار دارد. تركیبات گیاه زنجبیل فرآورده های حاصله از زنجبیل از ریشه تازه یا خشك آن یا از طریق تقطیر روغن از ساقه آن تهیه میشود. اشكال موجود زنجبیل پس از قطع ساقة ریشه دار این گیاه،مواد شیمیایی فعال موجود در گیاه از قبیل "زینجیبرن"، "بنزابولن"، "جینجرول"، "شوقول" خاصیت ذاتی خود را از دست می دهند.شركتهای دست اندركار و فعال در زمینه فرآورده های گیاهی،زنجبیل را به صورت عصاره،تنتور،انواع كپسول یا روغن آن عرضه می كنند تا از زایل شدن این مواد شیمیایی جلوگیری شود.بنابراین فرآورده هایی را مصرف كیند كه به وضوح در برچسب خودش میزان زنجبیل مورد مصرف شما را ذكر كرده باشد. می توانید ریشه زنجبیل تازه را نیز بخرید،و با دكم كردن تكه های آن به اندازه نصب كف دست یا با نصف قاشق چایخوری دكمه رنده شده،شسته شده و پوست دار در آب گرم یا با ریختن نیم لیتر آب جوش روی 30 گرم ساقه ریشه دار، چای زنجبیل درست و مصرف كنید.برای اینكار بگذارید چای مورد نظر به مدت 15 دقیقه دم بكشد و سپس روزانه دو لیوان از آنرا میل كنید.دیگر منبع مناسب تهیه زنجبیل همانا زنجبیل كریستال شده است.لیكن فریب لایه پوششی قندی آن را نخورید.چون زنجبیل كریستال شده مزه تندی دارد. نحوه مصرف زنجبیل نحوه مصرف فرآورده های زنجبیل به سلیقه شخصی شما و آنچه شما را آزار می دهد،بستگی دارد.در كل،نباید روزانه بیشتر از دو تا چهار گرم زنجبیل مصرف كنید،چرا كه علاوه بر میزان زنجبیلی كه مصرف می كنید ممكن است مقداری از این ماده را نیز از طریق برنامه غذایی (یعنی از موادی نظیر آبجو زنجبیل، نان شیرینی زنجبیل دار،نان زنجبیل دار یا مواد غذایی مخلوط و سرخ شده) جذب كنید.اگر زنجبیل تازه مصرف می كنید،حتماً مقدار مصرفی را وزن كنید تا تقریباً دریابید كه چه حدی از آن معادل 2 تا 4 گرم است.برای درمان،تهوع،گاز معده یا سوء هاضمه روزانه 2 تا 4 گرم ریشه تازه (معادل 0/25 تا 1 گرم پودر ریشه) یا 1/5 تا 3 میلی لیتر تنتور آنرا مصرف كنید.برای پیشگیری از استفراغ، هر 4 ساعت یك گرم پودر زنجبیل (نصف قاشق چایخوری) یا معادل آن یا روزانه سه بار دو عدد كپسول زنجبیل(یك گرم) مصرف كنید.البته می توانید یك تكه 8 گرمی زنجبیل تازه را نیز بجوید. برای بیماریهای ناشی از سرماخوردگی،تب ناشی از آنفلونزا،گلودرد،گرفتگیهای ناشی از قاعدگی یا سردرد،دو قاشق غذاخوری از دم كرده زنجبیل یا چندین ورق از ساقه ریشه دار تازه آنرا بخور دهید.برای درمان درد ورم مفاصل از آب،عصاره یا چای زنجبیل تازه به میزان روزانه 4 گرم مصرف كنید یا روغن آنرا روی مفصل دردناك بمالید یا ریشه تازه آنرا در ضماد داغ یا گازهای ضمادی قرار دهید و روی نقاط دارای درد بگذارید. منبع:tebyan.net




تعداد بازدید از این مطلب: 945


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* افزایش طول عمر انسان با مصرف آجیل * درمان شکنندگی موها * با هم بخندیم * خلاصه ی زندگی حضرت محمد (ص) * در شب سال نو زیباتر به نظر برسید * ۷ مرحله بالا بردن امنیت شبکه‌های Wi – Fi * ترفند مفید در یاهو مسنجر : چگونه افراد مزاحم را ایگنور کنیم ؟ * قله سبلان * اینترنت مارکتینگ * عوارض قرص ضد بارداری LD بر بدن * خواص بادام هندي * 25 درس برای داشتن زندگی ساده تر * چرا نباید نوشابه بخوریم؟ * خواص چای ترش * چطور از زخم محل جراحی مراقبت کنیم؟ * بستنی رولی * سرپيچى از اهل بيت عليهم السلام‏ * اعمال روز پنج شنبه * طرز تهیه سان شاین * لیموناد نعنایی * روش تهیه‌ زرشک‌پلو با مرغ و 12 راز خوشمزه‌تر شدن آن * گیاهان مفید برای کاهش فشارخون * چند نکته ی مهم در مورد سلامت مردان * متن های زیبا و فوق العاده (1) * درمان گیاهی بیماری پروستات * دسر ماست و خرما * عمل و ريشه آن‏ * 10 برنامه‏ هاى اصيل اسلام در مسئله ازدواج‏ * بزرگترین بستنی جهان * حشره کشی بی خطر برای انسان * طرز تهیه ژله مغزدار * شخصیت شناسی از روی خوراکیهای مورد علاقه * خواص درمانی شلیل * نقاشی با شابلون روی دسر * پاک کردن تاریخچه ی چت در مسنجر * سوفله آناناس دسری ساده و خوشمزه * درکه تهران * اس ام اس شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها * خواص بلوبری * طرز تهیه سالاد مرغ و نخود * طرز تهیه پاناکوتا توت فرنگی دسر فصل بهار * طرز تهیه ی باقلوا * خواص كشمش * بهترین ماسک برای پوست های چرب و جوش دار * طرز تهیه باقالی قاتق غذای گیلانی * صحیح و غلط آب قند دادن به نوزاد * کمکهای اولیه هنگام حوادث خانه تکانی * لیموناد صورتی با تکه های ژله * طرز تهیه کوفته از نوع تبریزی * خواص دوغ و کفیر * بوستان نهج البلاغه * علل افسردگی و درمان آن * گیاه اسطوخودوس * چرا خدا مردها را خلق کرد؟ (طنز) * آشنایی با 16 خاصیت فوق‌العاده اسفناج * خواص آلوزرد * بازار اردبیل * بوپرنورفین * كاخ موزه نياوران * خواص گیاه زوفا * نوشیدنی سالم مخصوص تابستان * طنز مثلا الکی... * بستنی رولی چیست؟ * چای سبز و قهوه علیه سکته مغزی * طرز تهیه انجیر عسلی، دسری سریع,ساده و خوش مزه * 15 روش شگفت انگیز جو برای مراقبت از پوست، مو * هيچ باكى از مرگ نداشتم! * طرز تهیه کیک چوبی شکلاتی برای نوروز * خواص پونه * رودها و رشته کوه های اردبیل