>> >> >> آشنایی با 16 خاصیت فوق‌العاده اسفناج

آشنایی با 16 خاصیت فوق‌العاده اسفناج

آشنایی با 16 خاصیت فوق‌العاده اسفناج


نام بردن از همه منابع غذایی موجود در اسفناج کار دشواری است. با این همه چند دلیل اصلی وجود دارد که نشان می‌دهد باید اسفناج را در برنامه غذایی خود بگنجانیم. اسفناج اسفناج جزو آن دسته از مواد غذایی است که چندان مورد توجه بسیاری از ما قرار نگرفته است. شاید بتوانیم روزهایی را به یاد آوریم که بسیاری از مادربزرگ‌های ما از این سبزی در تهیه غذای خانواده استفاده می‌کردند، اما متأسفانه کم‌کم از تأثیر این سبزی در برنامه غذایی ما کاسته شده و هنوز نتوانسته جایگاه خود را در سبد غذایی خانوار بیابد. در این میان، شاید آگاهی از ویژگی‌های ارزشمند اسفناج بتواند به توجه بیشتر به آن کمک کند. نام بردن از همه منابع غذایی موجود در اسفناج کار دشواری است. با این همه چند دلیل اصلی وجود دارد که نشان می‌دهد باید اسفناج را در برنامه غذایی خود بگنجانیم. 1-فیبر زیادی دارد اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود 20 درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک می‌کند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری می‌تواند مانع از پرخوری شود. 2-با سرطان مبارزه می‌کند پژوهش‌ها نشان داده فلاوونوئید موجود در اسفناج، تقسیم سلولی سلول‌های سرطانی در معده و پوست را کاهش داده و همچنین سبب کاهش چشمگیر خطر ابتلای افراد به سرطان پروستات می‌شود. یک پیمانه اسفناج حاوی مقادیر فراوانی ویتامین A است که نه‌تنها برای برخی از بخش‌های بدن نظیر پوسته‌های مخاطی و دستگاه تنفسی و روده‌ای بسیار سودمند است، بلکه یکی از مواد ضروری برای گلبول‌های سفید خون برای مقابله با عفونت‌هاست 3-خاصیت ضدالتهابی دارد نئوگزانتین و ویولاگزانتین از جمله مواد ضدالتهاب موجود در اسفناج است که نقش مهمی در کنترل التهابات ایفا می‌کند. این مواد به وفور در اسفناج یافت می‌شود. 4-حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی است ویتامین C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگ‌ها و فشار خون بالاست. 5-برای فشار خون مفید است مطالعات دانشمندان نشان داده است پپتیدهای موجود در اسفناج با جلوگیری از فعالیت برخی آنزیم‌ها سبب کاهش چشمگیر فشار خون می‌شود. 6-دوست بینایی انسان است دو آنتی‌اکسیدان لوتئین و زآگزانتین به میزان زیاد در اسفناج موجود است که از چشم در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) که به دلیل افزایش سن در برخی سالمندان روی می‌دهد، محافظت می‌کند. 7-سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد یک پیمانه اسفناج حاوی مقادیر فراوانی ویتامین A است که نه‌تنها برای برخی از بخش‌های بدن نظیر پوسته‌های مخاطی و دستگاه تنفسی و روده‌ای بسیار سودمند است، بلکه یکی از مواد ضروری برای گلبول‌های سفید خون برای مقابله با عفونت‌هاست. اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود 20 درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک می‌کند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری می‌تواند مانع از پرخوری شود 8-طراوت پوست را حفظ می‌کند حجم زیاد ویتامین A موجود در اسفناج به سلامت پوست کمک کرده و رطوبت مورد نیاز آن را تأمین می‌کند. به این شکل، این ماده برای مقابله با پسوریازیس، آکنه و حتی چین و چروک پوست نیز سودمند خواهد بود. 9-استخوان‌ها را تقویت می‌کند یک پیمانه اسفناج، مقادیر زیادی ویتامین K دارد که می‌تواند از فعالیت زیاد استئوکلاست (سلول‌هایی که سبب تخریب استخوان‌ها می‌شود) جلوگیری کند. همچنین این ویتامین به ساخت استئوکلسین پروتئینی که برای حفظ تراکم و مقاومت استخوان‌ها ضروری است کمک می‌کند. مصرف یک پیمانه اسفناج تازه یا یک ششم پیمانه اسفناج پخته، حدود دو برابر نیاز روزانه بدن به ویتامین K را برطرف می‌کند. ویتامین K همراه با کلسیم و منیزیم موجود در اسفناج برای استحکام استخوان‌ها دارای اهمیت اساسی هستند. 10- ساز و کار کلسیم در بدن را تنظیم می‌کند ویتامین K یکی از اجزای لازم برای شکل‌گیری فرآیندی است که از رسوب کلسیم در رگ‌ها و در نتیجه تصلب شرایین‌ها و نیز بیماری‌های قلبی و عروق جلوگیری می‌کند. 11- از سیستم عصبی حفاظت می‌کند ویتامین K فراوان در اسفناج به ساخت پوشش اطراف عصب‌های موجود در بدن کمک می‌کند. این پوشش نقش مهمی در حفظ سیستم عصبی بدن انسان دارد. 12-سرشار از ویتامین‌ها است این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامین‌های مختلف از جمله A، K، D و E بوده و حاوی مواد معدنی خوبی نیز هست. 13-منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است به گفته پژوهشگران، اسیدهای چرب امگا 3، می‌توانند از بدن در برابر بسیاری از بیماری‌ها، محافظت کنند. 14-بدن را قلیایی می‌کند. دو آنتی‌اکسیدان لوتئین و زآگزانتین به میزان زیاد در اسفناج موجود است که از چشم در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) که به دلیل افزایش سن در برخی سالمندان روی می‌دهد، محافظت می‌کند 15-کلسترول خون را پایین می‌آورد. 16-خواص مفید خود را به مدت طولانی حفظ می‌کند تحقیقات نشان داده حتی نورهای مصنوعی که در فروشگاه‌ها بر روی کیسه‌های پلاستیکی حاوی اسفناج‌ها می‌تابند در واقع به حفظ برگ‌های آن در برابر فاسد شدن کمک می‌کنند و این نشان می‌دهد اسفناج از لحاظ متابولیکی به مدت طولانی فعال و تازه است.




تعداد بازدید از این مطلب: 849


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* نحوه انتقال دوستان از فیسبوک به گوگل * خواص درمانی گوجه‌ سبز * خواص بستنی * چشمه ی غربال بیز * IP چیست و چه کاربردی دارد؟ * طرز تهیه سوپ سبزیجات * اس ام اس خنده دار (2) * دیدنی‌های آبادان در یک نگاه * زیارت حضرت رسول (ص)در روز شنبه * متون کوتاه و آموزنده * طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی فوری * طرز تهیه سالاد شیرازی * سالاد ماکارانی ژله ای * شاه پسند وحشي * حقایقی در مورد سلامت و زیبایی مردان * شوید پلو با نخود فرنگی * پیشگیری سرطان پروستات با گوجه فرنگی * خواص آناناس * مرغ سوخاری با چاشنی لیمو چینی * طرز تهیه عدس پلو مجلسی * پنج نکته که باید درباره اپلیکیشن PHOTOS در آیفون بدانید * در مورد گشنیز * متون ادبی زیبا برای تبریک سال نو * تسکین میگرن با استفاده از مرزنجوش * نکاتی مهم در مورد نگهداری نان در فریزر * طرز تهیه ران کبابی با گوجه گیلاسی * استاتوس های طنز و خنده دار فیسبوک(1) * توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل * طرز تهیه مربای توت فرنگی * آشنايي با خواص كدو سبز * چرا هنگام پختن غذا در دیگ‌ های مسی بزرگ کفگیر را همیشه داخل آن می‌ گذارند؟ * صفحه کلید و ماوس Wireless چگونه کار می کند؟ * خواص درمانی زنجبیل * شیرموز شکلاتی * طرز تهیه کوفته از نوع تبریزی * جوک و اس ام اس های خنده دار فروردین 94 * زنان ورزشکار و تغذیه ی مناست * عكس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست! * طرز تهیه شامی پوک * سخا چيست؟ * اس ام اس عاشقانه تبریک نوروز * سخنان زیبا و آموزنده بنجامین فرانكلین * عمل و ريشه آن‏ * توبه مرد شراب‏خوار * پانچ آناناس و لیمو * ژله بستنی * هات چاکلت فندقی * خصوصیات نعناع * خواص درمانی به لیمو * بستنی رولی - بستنی تایلندی * درمان آکنه, علت بروز آکنه,افراد آکنه ای * سالاد مرغ و ذرت * چای زرد چوبه و سم زدایی از کبد * خرمالو، فواید خرمالو، خاصیت خرمالو * خواص قارچ * طرز تهیه کوکوی ورمیشل * هویج * طرز تهیه سینه مرغ گریل شده * یک روش عالی و آسان برای حفظ تناسب اندام در خانمها * چربی ترانس یا اشباع شده؟ * پنهان‌سازی خودکار داک بدون وقفه * طرز تهیه خورش آلو * خاکشیر * خواص گردو * راز های روان شناسی در مورد آقایان… * مراقبت از پوست و مو برای مردان * خوراک بلدرچین در فر * ۷ مرحله بالا بردن امنیت شبکه‌های Wi – Fi * آلو خشک و تاثیر آن بر سلامتی * داستانی عبرت انگیز