>> >> >> آشنایی با 16 خاصیت فوق‌العاده اسفناج

آشنایی با 16 خاصیت فوق‌العاده اسفناج

آشنایی با 16 خاصیت فوق‌العاده اسفناج


نام بردن از همه منابع غذایی موجود در اسفناج کار دشواری است. با این همه چند دلیل اصلی وجود دارد که نشان می‌دهد باید اسفناج را در برنامه غذایی خود بگنجانیم. اسفناج اسفناج جزو آن دسته از مواد غذایی است که چندان مورد توجه بسیاری از ما قرار نگرفته است. شاید بتوانیم روزهایی را به یاد آوریم که بسیاری از مادربزرگ‌های ما از این سبزی در تهیه غذای خانواده استفاده می‌کردند، اما متأسفانه کم‌کم از تأثیر این سبزی در برنامه غذایی ما کاسته شده و هنوز نتوانسته جایگاه خود را در سبد غذایی خانوار بیابد. در این میان، شاید آگاهی از ویژگی‌های ارزشمند اسفناج بتواند به توجه بیشتر به آن کمک کند. نام بردن از همه منابع غذایی موجود در اسفناج کار دشواری است. با این همه چند دلیل اصلی وجود دارد که نشان می‌دهد باید اسفناج را در برنامه غذایی خود بگنجانیم. 1-فیبر زیادی دارد اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود 20 درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک می‌کند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری می‌تواند مانع از پرخوری شود. 2-با سرطان مبارزه می‌کند پژوهش‌ها نشان داده فلاوونوئید موجود در اسفناج، تقسیم سلولی سلول‌های سرطانی در معده و پوست را کاهش داده و همچنین سبب کاهش چشمگیر خطر ابتلای افراد به سرطان پروستات می‌شود. یک پیمانه اسفناج حاوی مقادیر فراوانی ویتامین A است که نه‌تنها برای برخی از بخش‌های بدن نظیر پوسته‌های مخاطی و دستگاه تنفسی و روده‌ای بسیار سودمند است، بلکه یکی از مواد ضروری برای گلبول‌های سفید خون برای مقابله با عفونت‌هاست 3-خاصیت ضدالتهابی دارد نئوگزانتین و ویولاگزانتین از جمله مواد ضدالتهاب موجود در اسفناج است که نقش مهمی در کنترل التهابات ایفا می‌کند. این مواد به وفور در اسفناج یافت می‌شود. 4-حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی است ویتامین C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگ‌ها و فشار خون بالاست. 5-برای فشار خون مفید است مطالعات دانشمندان نشان داده است پپتیدهای موجود در اسفناج با جلوگیری از فعالیت برخی آنزیم‌ها سبب کاهش چشمگیر فشار خون می‌شود. 6-دوست بینایی انسان است دو آنتی‌اکسیدان لوتئین و زآگزانتین به میزان زیاد در اسفناج موجود است که از چشم در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) که به دلیل افزایش سن در برخی سالمندان روی می‌دهد، محافظت می‌کند. 7-سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد یک پیمانه اسفناج حاوی مقادیر فراوانی ویتامین A است که نه‌تنها برای برخی از بخش‌های بدن نظیر پوسته‌های مخاطی و دستگاه تنفسی و روده‌ای بسیار سودمند است، بلکه یکی از مواد ضروری برای گلبول‌های سفید خون برای مقابله با عفونت‌هاست. اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود 20 درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک می‌کند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری می‌تواند مانع از پرخوری شود 8-طراوت پوست را حفظ می‌کند حجم زیاد ویتامین A موجود در اسفناج به سلامت پوست کمک کرده و رطوبت مورد نیاز آن را تأمین می‌کند. به این شکل، این ماده برای مقابله با پسوریازیس، آکنه و حتی چین و چروک پوست نیز سودمند خواهد بود. 9-استخوان‌ها را تقویت می‌کند یک پیمانه اسفناج، مقادیر زیادی ویتامین K دارد که می‌تواند از فعالیت زیاد استئوکلاست (سلول‌هایی که سبب تخریب استخوان‌ها می‌شود) جلوگیری کند. همچنین این ویتامین به ساخت استئوکلسین پروتئینی که برای حفظ تراکم و مقاومت استخوان‌ها ضروری است کمک می‌کند. مصرف یک پیمانه اسفناج تازه یا یک ششم پیمانه اسفناج پخته، حدود دو برابر نیاز روزانه بدن به ویتامین K را برطرف می‌کند. ویتامین K همراه با کلسیم و منیزیم موجود در اسفناج برای استحکام استخوان‌ها دارای اهمیت اساسی هستند. 10- ساز و کار کلسیم در بدن را تنظیم می‌کند ویتامین K یکی از اجزای لازم برای شکل‌گیری فرآیندی است که از رسوب کلسیم در رگ‌ها و در نتیجه تصلب شرایین‌ها و نیز بیماری‌های قلبی و عروق جلوگیری می‌کند. 11- از سیستم عصبی حفاظت می‌کند ویتامین K فراوان در اسفناج به ساخت پوشش اطراف عصب‌های موجود در بدن کمک می‌کند. این پوشش نقش مهمی در حفظ سیستم عصبی بدن انسان دارد. 12-سرشار از ویتامین‌ها است این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامین‌های مختلف از جمله A، K، D و E بوده و حاوی مواد معدنی خوبی نیز هست. 13-منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است به گفته پژوهشگران، اسیدهای چرب امگا 3، می‌توانند از بدن در برابر بسیاری از بیماری‌ها، محافظت کنند. 14-بدن را قلیایی می‌کند. دو آنتی‌اکسیدان لوتئین و زآگزانتین به میزان زیاد در اسفناج موجود است که از چشم در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) که به دلیل افزایش سن در برخی سالمندان روی می‌دهد، محافظت می‌کند 15-کلسترول خون را پایین می‌آورد. 16-خواص مفید خود را به مدت طولانی حفظ می‌کند تحقیقات نشان داده حتی نورهای مصنوعی که در فروشگاه‌ها بر روی کیسه‌های پلاستیکی حاوی اسفناج‌ها می‌تابند در واقع به حفظ برگ‌های آن در برابر فاسد شدن کمک می‌کنند و این نشان می‌دهد اسفناج از لحاظ متابولیکی به مدت طولانی فعال و تازه است.




تعداد بازدید از این مطلب: 937


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* اشعار سیمین بهبهانی(1) * آموزش چک کردن ایمیلهای yahoo با OutLook * جاذبه‌های طبیعی استان خوزستان * خرمالو، فواید خرمالو، خاصیت خرمالو * باورهای غلط و متداول در مورد تناسب اندام * نوشيدني توت فرنگي و شير * جلوگیری از کپک زدن آبلیمو و آبغوره * دستگاه های صنعتی در حوزه مواد غذایی * سندرم پای بیقرار چیست؟ * خواص سیب * سرطان خون و علائم آن * ته چین قارچ؛ یک ته چین جدید * قرص سیر چه تاثیری بر فشار خون دارد؟ * سنجش اکسیژن با نانو حسگر گازی * قارچ سوخاری با سس پنیر خامه ای * چرا خدا مردها را خلق کرد؟ (طنز) * ترفند مفید در یاهو مسنجر : چگونه افراد مزاحم را ایگنور کنیم ؟ * شیوع سرطان سر و گردن در کشور * با هم بخندیم * افسردگي‌ * آشنایی با خواص تغذیه‌ای و درمانی پیازچه * کسب و کاریی با حاشیه سود 400% * پاک کردن لکه های مختلف آرایشی * ۱۰ نشانه جدی برای انواع سرطان! * طرز تهیه بوقلمون درسته در فر * راه جادویی چاقی صورت * با اصول اولیه رنگ کردن مو آشنا شوید * نارگیل * شعور و نطق موجودات‏ * سس شکلات هرشیز * عظمت شب قدر * دستگاه بستنی ساز رولی و طرز تهیه بستنی رولی با آن * انواع خال و درمان آن * بازار اردبیل * شیرینی فندقی مخصوص عید نوروز * ۸ شیوه بد زیبایی که نباید انجام بدهید * طرز تهیه بادمجان با سس ماست * طرز تهیه دمی گوجه * اعمال مشترکه ماه شعبان * خواص بادمجان * سالاد ماکارانی ژله ای * کاهش قند خون با مصرف تخم شنبلیله * طرز تهیه کباب ترکی خانگی * یک روش عالی و آسان برای حفظ تناسب اندام در خانمها * پیشگیری از سکته مغزی با آنتی اکسیدان ها * سه ‌اصل سلامت روان * طرز تهیه ران کبابی با گوجه گیلاسی * طرز تهیه دسر خامه وقهوه با آگار آگار * نشانه‌های فساد ماست چیست؟ * دل نوشته (1) * طرز تهیه شیرین پلو * علل افسردگی و درمان آن * شکلات اسنیکرز (Snickers) * شکلات TWIX * طرز تهیه ی ژله آبرنگی * خواص ریحان * فشار خون و دیابت شایع ترین دلایل نارسایی کلیوی * صحیح و غلط آب قند دادن به نوزاد * رولت ژله رنگین کمان * فيض من عام است و فضل من عميم‏ * گل گاوزبان * انحراف‌ چشم‌ * استفاده از گوش پاک کن ممنوع! * چگونه از دست کمردرد رهایی یابیم؟ * اس ام اس چهارشنبه سوری * فوايد مصرف لبنیات * آیا میدانید؟ * چه نوع عینک آفتابی ای برای کودکانمان بخریم؟ * یازده حق برای زنان در قرآن * خواص ذرت