>> >> >> آشنایی با 16 خاصیت فوق‌العاده اسفناج

آشنایی با 16 خاصیت فوق‌العاده اسفناج

آشنایی با 16 خاصیت فوق‌العاده اسفناج


نام بردن از همه منابع غذایی موجود در اسفناج کار دشواری است. با این همه چند دلیل اصلی وجود دارد که نشان می‌دهد باید اسفناج را در برنامه غذایی خود بگنجانیم. اسفناج اسفناج جزو آن دسته از مواد غذایی است که چندان مورد توجه بسیاری از ما قرار نگرفته است. شاید بتوانیم روزهایی را به یاد آوریم که بسیاری از مادربزرگ‌های ما از این سبزی در تهیه غذای خانواده استفاده می‌کردند، اما متأسفانه کم‌کم از تأثیر این سبزی در برنامه غذایی ما کاسته شده و هنوز نتوانسته جایگاه خود را در سبد غذایی خانوار بیابد. در این میان، شاید آگاهی از ویژگی‌های ارزشمند اسفناج بتواند به توجه بیشتر به آن کمک کند. نام بردن از همه منابع غذایی موجود در اسفناج کار دشواری است. با این همه چند دلیل اصلی وجود دارد که نشان می‌دهد باید اسفناج را در برنامه غذایی خود بگنجانیم. 1-فیبر زیادی دارد اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود 20 درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک می‌کند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری می‌تواند مانع از پرخوری شود. 2-با سرطان مبارزه می‌کند پژوهش‌ها نشان داده فلاوونوئید موجود در اسفناج، تقسیم سلولی سلول‌های سرطانی در معده و پوست را کاهش داده و همچنین سبب کاهش چشمگیر خطر ابتلای افراد به سرطان پروستات می‌شود. یک پیمانه اسفناج حاوی مقادیر فراوانی ویتامین A است که نه‌تنها برای برخی از بخش‌های بدن نظیر پوسته‌های مخاطی و دستگاه تنفسی و روده‌ای بسیار سودمند است، بلکه یکی از مواد ضروری برای گلبول‌های سفید خون برای مقابله با عفونت‌هاست 3-خاصیت ضدالتهابی دارد نئوگزانتین و ویولاگزانتین از جمله مواد ضدالتهاب موجود در اسفناج است که نقش مهمی در کنترل التهابات ایفا می‌کند. این مواد به وفور در اسفناج یافت می‌شود. 4-حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی است ویتامین C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگ‌ها و فشار خون بالاست. 5-برای فشار خون مفید است مطالعات دانشمندان نشان داده است پپتیدهای موجود در اسفناج با جلوگیری از فعالیت برخی آنزیم‌ها سبب کاهش چشمگیر فشار خون می‌شود. 6-دوست بینایی انسان است دو آنتی‌اکسیدان لوتئین و زآگزانتین به میزان زیاد در اسفناج موجود است که از چشم در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) که به دلیل افزایش سن در برخی سالمندان روی می‌دهد، محافظت می‌کند. 7-سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد یک پیمانه اسفناج حاوی مقادیر فراوانی ویتامین A است که نه‌تنها برای برخی از بخش‌های بدن نظیر پوسته‌های مخاطی و دستگاه تنفسی و روده‌ای بسیار سودمند است، بلکه یکی از مواد ضروری برای گلبول‌های سفید خون برای مقابله با عفونت‌هاست. اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود 20 درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک می‌کند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری می‌تواند مانع از پرخوری شود 8-طراوت پوست را حفظ می‌کند حجم زیاد ویتامین A موجود در اسفناج به سلامت پوست کمک کرده و رطوبت مورد نیاز آن را تأمین می‌کند. به این شکل، این ماده برای مقابله با پسوریازیس، آکنه و حتی چین و چروک پوست نیز سودمند خواهد بود. 9-استخوان‌ها را تقویت می‌کند یک پیمانه اسفناج، مقادیر زیادی ویتامین K دارد که می‌تواند از فعالیت زیاد استئوکلاست (سلول‌هایی که سبب تخریب استخوان‌ها می‌شود) جلوگیری کند. همچنین این ویتامین به ساخت استئوکلسین پروتئینی که برای حفظ تراکم و مقاومت استخوان‌ها ضروری است کمک می‌کند. مصرف یک پیمانه اسفناج تازه یا یک ششم پیمانه اسفناج پخته، حدود دو برابر نیاز روزانه بدن به ویتامین K را برطرف می‌کند. ویتامین K همراه با کلسیم و منیزیم موجود در اسفناج برای استحکام استخوان‌ها دارای اهمیت اساسی هستند. 10- ساز و کار کلسیم در بدن را تنظیم می‌کند ویتامین K یکی از اجزای لازم برای شکل‌گیری فرآیندی است که از رسوب کلسیم در رگ‌ها و در نتیجه تصلب شرایین‌ها و نیز بیماری‌های قلبی و عروق جلوگیری می‌کند. 11- از سیستم عصبی حفاظت می‌کند ویتامین K فراوان در اسفناج به ساخت پوشش اطراف عصب‌های موجود در بدن کمک می‌کند. این پوشش نقش مهمی در حفظ سیستم عصبی بدن انسان دارد. 12-سرشار از ویتامین‌ها است این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامین‌های مختلف از جمله A، K، D و E بوده و حاوی مواد معدنی خوبی نیز هست. 13-منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است به گفته پژوهشگران، اسیدهای چرب امگا 3، می‌توانند از بدن در برابر بسیاری از بیماری‌ها، محافظت کنند. 14-بدن را قلیایی می‌کند. دو آنتی‌اکسیدان لوتئین و زآگزانتین به میزان زیاد در اسفناج موجود است که از چشم در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) که به دلیل افزایش سن در برخی سالمندان روی می‌دهد، محافظت می‌کند 15-کلسترول خون را پایین می‌آورد. 16-خواص مفید خود را به مدت طولانی حفظ می‌کند تحقیقات نشان داده حتی نورهای مصنوعی که در فروشگاه‌ها بر روی کیسه‌های پلاستیکی حاوی اسفناج‌ها می‌تابند در واقع به حفظ برگ‌های آن در برابر فاسد شدن کمک می‌کنند و این نشان می‌دهد اسفناج از لحاظ متابولیکی به مدت طولانی فعال و تازه است.




تعداد بازدید از این مطلب: 797


آخرین مطالب مشابه

 دنیای ایرانیان
مطالب برگزیده
* کاهش قند خون با مصرف تخم شنبلیله * کباب چیکن ساتای * مخفی کردن آی دی های آفلاین در یاهو مسنجر * چشمه ها و آبشارهای اردبیل * شامی کباب سبزیجات * آشنایی با 16 خاصیت فوق‌العاده اسفناج * دانه ی کینوا و خواص آن * اس ام اس خنده دار(5) * فضیلت قرائت سوره های قرآن * کسانی که زیاد آرایش میکنند چه ویژگی شخصیتی دارند؟ * قرص سیر چه تاثیری بر فشار خون دارد؟ * سنبل هندی * میگو را این طوری هم تست کنید * خواص گوجه فرنگی * چرا آب میوه ها مضر هستند؟ * شیرینی مارمالادی * چه چیزهایی حافظه اندروید را اشغال می کنند؟ * بوستان نوروز * اثرات ام اس بر بینایی * پلاستو فوم چیست؟ - ویژگیهای پلاستو فوم * طرز تهیه سالاد ذرت، مخصوص رژیمی ها,ساده * اس ام اس چهار شنبه سوری (1) * هلو * صحیح و غلط آب قند دادن به نوزاد * پاک کردن تاریخچه ی چت در مسنجر * چند روش برای تازه ماندن و ماندگاری بیشتر بعضی سبزیجات * طرز تهیه ته چين مرغ * فرق دست نویسی و تایپ در اطفال * فواید زنجبیل برای سلامت * شیرینی کاسترد بی تخم مرغ * توصیه های کاربردی برای موخوره مو * متون کوتاه و آموزنده * طرز تهیه سان شاین * طرز تهیه سالاد ۷ رنگ با تزیین گوجه فرنگی * خواص تمشک و فواید فوق العاده آن * مقاله ای در مورد عفاف وحجاب * گوجه سبز * طرز تهیه اسموتی زرشک با انار * روغن کرچک برای تسکین آرتروز * شیرینی فندقی مخصوص عید نوروز * مصرف کپسول امگا 3 می تواند خطرناک باشد * نشانه‌های فساد ماست چیست؟ * خواص آناناس * پارک قیطریه * دستگاه بستنی ساز * جاذبه‌های طبیعی استان خوزستان * بهترین لاغر کننده های دنیا * درمان آکنه, علت بروز آکنه,افراد آکنه ای * آموزش و طرز تهیه کباب کوبیده * باقالا و خواص آن * طرز تهیه سینه مرغ گریل شده * پیامک های تولد حضرت علی (ع) * کمبود آهن را ساده نگیرید! * هویج گیاهی خون ساز * ضد آفتاب هاي طبيعي کدامند ؟ * دسر برنج و نارگیل * انگور * چگونه غلظت خون را درمان کنیم؟ * 7 غذای عضله ساز برای مردان * دمپختک * میوه های مفید برای سلامت کبد و کلیه ها * صبری که عادی نبود! * جملات زیبا و دلنشین * پاک کردن جای انگشت از روی ظروف استیل * کشف شب‌پره‌­ای 100 میلیون ساله * روش پخت چند غذای خوشمزه با لوبیا * طرز تهیه ی دلمه ی بادمجان * اضافه کردن یادداشت به صفحات وب * آیا شرایط جوی می تواند بر بدن تاثیر بگذارد؟ * 10 عادت غلطی که به قلب آسیب می زنند